Kategórie
Bike-techOblečenie vhodné na bicykel # oblečenie # eshop # cyklistické obchody # skúsenosti # poradenstvo # cena/kvalita # nákup
Výpredaj -10% icebreaker 125 ZoneKnit™ Merino Blend dámske tričko, Jet Heather/Black
53,99 €
-10%
MOC 76,99 €
-18% Bergans of Norway Allround Merino Baselayer dámsky set, aqua lagoon/dark aqua lagoon
83,99 €
-18%
MOC 129 €
-18% Bergans of Norway Allround Merino Baselayer dámsky set, čierna
83,99 €
-18%
MOC 129 €
Výpredaj -31% Viking Nino set detské termoprádlo, ružová/modrá
26,99 €
-31%
MOC 42,99 €
Výpredaj -11% Viking Shuter set termoprádla, bamboo grey melange
67,99 €
-11%
MOC 109 €
Zatiaľ som jazdil iba 10+ a vždy som sa spotil alebo premokol.
Gore bunda čo vozím do práce je super. Má voľný strih ako sa tu píše, ochráni proti dažďu a aj dýcha. Vozím ju od 0 do cca. 18°C. To Infinium ma zatiaľ neoslovilo. Možno sa musím naučiť to obliekať.
Hlavne sa treba naucit spravne trafit teplotny rozsah. Tempo je zimna hruba bunda. Membranova, navyse zateplena. Zadny diel je bez goretexu, ale je hruby. Ja ju pouzivam pri teplotach pod 2° a do mrazov v kombinacii s Brynje Super Thermo. Vtedy funguje ako ma, ziadne potenie ci vlhkost. Infinium funguje, len ludia su zblbnuti marketingom a prisudzuju tymto materialom magicke vlastnosti.
Ja som takto objednal Catelli gate a XL mi sedeli a nikde neodstavali, L-ko sa mi zdalo tesne. Tak som si nechal XL a po par jazdach som musel kupit L, lebo ten matros predsa len trosku povoli. Takze ak sa ti zda to L tesne ale je ti dobre, tak zober L.
No mám od Gore aj iné oblečenie ktoré je super, ale samozrejme všetko má svoje limity. Vždy je to kompromis medzi vode/vetro odolnosťou a paropriepustnosťou.
Wiggle píše odporúčanú teplotu 10+. Saddleback kde som to kupoval 8+. Sportful to uvádza ako breathable. Preto som počítal s funkčnosťou v rozsahu 5 - 15°. Mal som pod ňou iba base layer. Tiež je ale fakt, že pri 10+ mi stačí base layer a dlhý dres. Zajtra má byť 5-7 tak som zvedavý.
5-10C je pre mna idealna teplota na tenucku Windstopper AS (active shell) bundu. Otazka je, ci take este vobec robia, alebo uz len ten hrubsi softshell a rozne next to skin bundo-dresy.