Lokalizácia
Formulár sa odosiela
A to Ti nestačí rezerva 90 min na urobenie kávy ?
Zobraziť komentár 11.12.2022 - 13:09:06
00
arrow_leftjarobeer napísal:
V navode to mas na strane 26.

ok v EN/DE to asi je, v mojom CZ to nie je :) ani to CLN co je nejaky Clean program tam nie je
https://drive.google.com/file/d/18cplu-I-IIK6Gxt6OqEcZ6eOcgV_oEbP/view?usp=sharing

marp
samozrejme staci, ma to ale 2 ale
1) ked pridem po 90 min lebo nieco robim alebo zabudnem tak ma ECO mod co znamena ze teplota je len nejakych 50 stupnov a nemozem robit kavu, musim ho nejak z toho modu dostat a zas cakat kym sa nahreje
2) suvisi s bodom 1 ale ked si chcem urobit dalsiu kavu neskor
Zobraziť komentár 11.12.2022 - 13:22:29
00
Ja mam paru nastavenu na 128 a penim uplne v pohode, mlieko sa mi este nepodarilo spalit... sem tam sa aj nejaky obrazok podari ale pouzivam to malo. Chvilu mi ale trvalo kym som si prevykol z jednodierkovej trysky zo silvie
CLN je iba pocitadlo, nie rezim
Zobraziť komentár 11.12.2022 - 13:50:00
00
Parne trysky sa daju vymenit bud za menej dierkove, ale za dierky s mensim priemerom. Tryska stoji okolo 4 eur (+ postovne).
Zobraziť komentár 11.12.2022 - 14:15:03
00
Ja mam 2 dierkovu ale syci to uplne inak ako na silvinke. Mozno len nezvyk, musim s tym potrenovat.
Zobraziť komentár 11.12.2022 - 14:26:20
00
arrow_leftscarinko napísal:
pls info na kolko stupnov mate nastavenu paru na ECM? default je nejakych 130 ale to je nepouzitelne, mlieko zovrelo za par sekund a robilo to cudne veci a strasne to pistalo.
Stiahol som to na 120 a je to vyrazne lepsie. Btw stale sa mi zapinal nejaky ECO rezim a v navode samozrejme ani ciarka ale nasiel som to v nastaveni PID a z 90 min som to hodil na max na 600, To su zas nejake EU normy mam pocit. aj Silvinka mala taku somarinu ale mam verziu BC od Bunacaffe kde tento EU ekoterorizmus nejak ofajcili.

Na teplotu sa vy-er, podstatné je že máš dostatok pary. :D Predpoklad úspechu je správne množstvo mlieka s ideálnym obsahom bielkovín 3,4% a viac, správny sklon naparovacej trubice ponorenej do mlieka približne 1 cm, tak aby pri naparovaní vznikal vír. ;) :y:
P.S. dvojdierková je super. :)
Zobraziť komentár 11.12.2022 - 14:31:04
00
No ved som skusal, mlieko kupujem len 3,5%
Dva pokusy v dvoch roznych konvickach a obe na ....
Potom som znizil na 120 a vyslo to ovela lepsie.
Zobraziť komentár 11.12.2022 - 14:40:49
00
arrow_leftscarinko napísal:
No ved som skusal, mlieko kupujem len 3,5%
Dva pokusy v dvoch roznych konvickach a obe na ....
Potom som znizil na 120 a vyslo to ovela lepsie.

Nedavno som pozeral recenziu na Sanremo YOU a tiez mal chlapik problem s napenovanim mlieka az kym neznizil tlak. Od casu 7:14.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 11.12.2022 - 15:00:57
00
arrow_leftscarinko napísal:
No ved som skusal, mlieko kupujem len 3,5%
Dva pokusy v dvoch roznych konvickach a obe na ....
Potom som znizil na 120 a vyslo to ovela lepsie.

Aby sme si rozumeli, nemyslel som tuky ale obsah bielkovín :headbang: ,mlieko môže mať aj 1,5% tuku, keď má 3,4% bielkovín. ;)
P.S. A keď natrénuješ penu na cappuccino potom môžeš trénovať penu na flat white, lebo to nie je to isté. :lol:


Naposledy upravil luper dňa 11.12.2022 - 15:14:40, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 11.12.2022 - 15:02:03
00
Hmm tak to neviem ci pisu na tej skatuli, pozriem. Ale kedze po znizeni teploty sa to chovalo uz normalne tak nevidim problem v tomto parametre mlieka.
Zobraziť komentár 11.12.2022 - 15:12:50
00
arrow_leftscarinko napísal:
Hmm tak to neviem ci pisu na tej skatuli, pozriem. Ale kedze po znizeni teploty sa to chovalo uz normalne tak nevidim problem v tomto parametre mlieka.

Tak to teda je najpodstatnejší parameter :facepalm: . Je to uvedené v tabuľke na každej krabici. :)
P.S. A keď natrénuješ penu na cappuccino potom môžeš trénovať penu na flat white, lebo to nie je to isté. :lol:

Prílohy:

8486F452-8CD0-42D4-8A7B-80507F86656D.jpeg
8486F452-8CD0-42D4-8A7B-80507F86656D.jpeg 432.13 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 11.12.2022 - 15:20:29
00
Pozor na hlavu aby si sa nebacol velmi. Viem co myslis, kedysi som to aj hladal a nasiel nejake co malo 4+ gram na 100 ale ziaden rozdiel v tom nebol. Doma mam toto.

Prílohy:

IMG_20221211_181350.jpg
IMG_20221211_181350.jpg 193.54 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 11.12.2022 - 18:15:41
00
scarinko Môže byť, takže žiaden problém, už len malá brigáda v kaviarni a pôjde to samo. Ako sa hovorí, “ťažko na cvičisku - ľahko na bojisku”. ;)
Tieto sú skvelé. :)

Prílohy:

C2B9B049-785B-4DD8-A72A-C58DFF474798.jpeg
C2B9B049-785B-4DD8-A72A-C58DFF474798.jpeg 289.12 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 11.12.2022 - 18:22:45
10
Možno sa opýtam blbosť, ale aké množstvo kávy používate na bežné espresso? Samozrejme ISO štandard talianskeho espressa je 7g, bežne sa používa na single shot 7-9g, no tu vidím sem tam v príspevkoch celkom vysoké gramáže.

Zvykol som si robiť na obyčajnom mlynčeku (Hario Slim) 11,4g, vtedy mi to dalo cca 35g za 28s (5+23) na bežnom lacnom kávovare s nepretlakovym sitkom. Neskôr som začal striedať kávu s indickým čajom a prešiel som na 7g espresso - 25-30g za 28s, keďže kofeín výrazne cítim.
Aktuálne pri už kvalitnom presnom mlynčeku skúšam zatiaľ 12g - 30s (5+25) - 30g, káva má neporovnateľne intenzívnejšiu a plnšiu chuť, ale niečo tomu stále chýba.
Viem že to chce aj kvalitný kávovar, no žiaľ pracujem v spoločnosti kde môžem byť rád za Delonghi páku, a kávu už večer doma nepijem. Čo môžem skúsiť, prípadne aké pomery odporučíte?
Zobraziť komentár 11.12.2022 - 18:51:08
00
18- 22g, také 5-6 kávy denne sem tam aj viacero
Zobraziť komentár 11.12.2022 - 19:38:29
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up