za ako dlho odhniju? nebude to skor tym, ze to prevadzkujes vo vlhkom, alebo agresivnom prostredi? Mne sa to stavalo pri napajacich kabloch jednosmerneho napatia, kedy pri vlhkosti nastala elektrolyza a med uplne "skorodovala".
vlhke prostredie to je, vola sa holandsko . Ale teraz konkretne ide o (relativne) suche prostredie. Tento sa zlomil cca za mesiac. Odizoloval som prave nieco cez 3cm izolacie kym som sa dostal k vlaknam z ktorych som si teraz vsimol po dotknuti siel nejaky "prach" (mozno som prehnal s "do 10cm", ale mozno som pred tym viac ufikaval. Tento odisiel fakt rychlo). Je to signalny kabel zo smart metra (ele+plyn pripojka) v tomto pripade. Napajanie je cez usb kabel, druha na foto stale pripajkovana (teraz sa mi v ruke zlomil a zrejme rovnaky problem) dvojica je GND na smart-meter tomtom7, ano, cez konektor som to idealne chcel, ale tak... takto som to "zatial" robil/ucil sa s IOT bez kupovania "miliardy" dalsich veci, toto som necakal a nikde som nic take ani nenasiel ze by sa niekomu dialo... Takze na 1-razovu vec som nemal moc motivacie robit konektory.
dik, to bola jedna z moznosti/ako som to idealne chcel, ale zrejme skusim najskor iny flux ako mi poradili skorej, pretoze rad by som nasiel dovod a nemal ho nabuduce
Rozmyslal som ci to nemoze byt fluxom, preto som dal ze co pouzivam - dovod kupy bol ze je to tu dostupne v diy obchodoch, je to nie kyselinovy flux, a elektro-obchod s tymito potrebami som lokalny nenasiel
Agresívne na hliník, oceľ sa musia neutralizovať.
"No clean" sú bezpečné.
Dostala sa k vám táto "reklama" na cyklistiku? Video ma 4 roky, takže nechápem, že ma to doteraz obchádzalo, ale musím uznať, že nič lepšie som v tejto sfére nevidel 😄
Zaujímalo by ma, či sa dá niekde dohľadať informácia o pozorovaní meteoru(okrem klasického googlenia), teraz nemyslím aktívne pozorovanie nejakého známeho meteorického roja, ktorý sa opakuje každoročne, ale náhodné pozorovanie konkrétneho meteora. Dnes ráno som videl celkom silný nad Košicami, východným smerom, predpokladám, že to mohol vidieť, prípadne dokonca natočiť aj niekto ďalší.
Takéto pozorovania zvyknú spomenúť na https://www.astro.cz/
Pokiaľ by bol významnejší (hlavne keď sa predpokladá možnosť dopadu na zem), určite sa tam objaví článok.
Super, tak som to aj celkom trafil s časom, už som to nahlásil, s tou magnitúdou som si nebol istý, tak som nechcel prestreliť, ale zdalo sa mi to jasnejšie, ako Venuša
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tomtom7, ano, cez konektor som to idealne chcel, ale tak... takto som to "zatial" robil/ucil sa s IOT bez kupovania "miliardy" dalsich veci, toto som necakal a nikde som nic take ani nenasiel ze by sa niekomu dialo... Takze na 1-razovu vec som nemal moc motivacie robit konektory.
a nato na drat poriadny nie toto co mas na obrazku si napajkuj koncovky tiez si najdi podla potreby ake potrebujes https://www.aliexpress.com/item/1005004441917118.html?spm=a2g0o.productlist.main.101.17b5a9ecE0Ofe9&algo_pvid=aa2129bb-99d2-4395-99f5-5a985f599812&algo_exp_id=aa2129bb-99d2-4395-99f5-5a985f599812-50&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000029194200314%22%7D&pdp_npi=2%40dis%21EUR%210.13%210.11%21%21%21%21%21%4021224e9b16741475600566056d0666%2112000029194200314%21sea&curPageLogUid=pocYQWMiOj6L
toto cele ber ako usmernenie nie akoze to musis presne z toho spravit. plus pozriet na YT ako sa spajkaju tieto veci.
Agresívne na hliník, oceľ sa musia neutralizovať.
"No clean" sú bezpečné.
Dostala sa k vám táto "reklama" na cyklistiku? Video ma 4 roky, takže nechápem, že ma to doteraz obchádzalo, ale musím uznať, že nič lepšie som v tejto sfére nevidel 😄
Pokiaľ by bol významnejší (hlavne keď sa predpokladá možnosť dopadu na zem), určite sa tam objaví článok.
Môžeš pozrieť (alebo aj nahlásiť) ešte tu - https://sza.imo.net/members/imo_view/browse_events
Prípadne sa ti na to viem spýtať ľudí z oboru, keďže otec pracuje na hvezdárni.
https://www.imeteo.sk/clanok/uz-ste-pozorovali-zelenu-kometu-na-jej-pozorovanie-vam-ostava-uz-len-par-dni
to je len ctrl ....ctrl ...