Kategórie
Bike-techBratislava-Keszthely (Balaton) # cestná cyklistika # cykloturistika # mapy # trasy # skúsenosti # poradenstvo # tipy # cestovanie
v pondelok rano sa chystam cestakom z Bratilsavy na Balaton.
Vybral som so tuto trasu:
http://www.bikemap.net/en/route/2027984-balaton-bratislava-188-km/
Ma prosim vas niekto skusenosti s touto trasou?
Vopred vsetkym dakujem za reakcie.
Výpredaj -18% Orbea ORCA M20iTEAM 28 bicykel, modrá/strieborná
4 749 €
-18%
MOC 5 799 €
Výpredaj -14% Giant TCR Advanced SL 0 Disc bicykel, raw carbon
8 299 €
-14%
MOC 11 399 €
Výpredaj -22% BMC Teammachine SLR SIX bicykel, neónová červená/čierna
2 099 €
-22%
MOC 2 999 €
Novinka -18% Raymon Kirana Ultra bicykel, carmine red stealth
3 299 €
-18%
MOC 4 499 €
-12% Giant Propel Advanced Pro 1 bicykel, phoenix fire/helios orange
4 999 €
-12%
MOC 5 699 €
Novinka -8% BMC Teammachine R 01 TWO bicykel, arctic silver/neon red
10 999 €
-8%
MOC 12 999 €
Novinka -16% Superior RR 9.4 bicykel, gloss red/white, poškodená pravá kľuka
2 059 €
-16%
MOC 2 449 €
Výpredaj -27% Brooks Scape Handlebar Roll taška na riadítka, 11 l, čierna
105 €
-27%
MOC 147 €
-10% Miss Grape Tendril 4.10 Road Waterproof taška na riadidlá, 10 l, čierna
113 €
-10%
MOC 126 €
-10% Miss Grape Tendril 10.7 Adventure Waterproof taška na riadidlá, 17 l, čierna
122 €
-10%
MOC 136 €
Ja chodim cyklocestu BA-GYOR potom vlak do Veszprem (neviem tam najst ziadnu rozumnu alternativu k preplnenej hlavnej - chodim z deckami..)
z Veszpremu do Tihani ( kompa na druhu stranu ) a este cca 20 km do BalatonLelle...
daj pliis vediet ako vyzerala tvoja cesta..
skusim to cele neako zrhnut,
startoval som o 7mej rano z Petrzalky, smer Zurndorf, Pamhagen (vid mapku).
Cesta cez rakusko bola super, az po madarsky Fertod.
Od Fertodu po Lövő to bolo celkom ok, malo aut, pekne kopce ale ziadne krajnice.
Potom som sa hodil na hlavnu cestu c.84 a to bolo peklo.
Od Lövő az po Sumeg ziadne krajnice, vela kamionov, auta, useky so zakazom cyklistom, ziadne odpocivadla, pumpy.
Asfalt bol inac celkom v pohode.
Cesta mi trvala 8.5hodin, z toho 7.5 cistej jazdy.
skusim to cele neako zrhnut,
startoval som o 7mej rano z Petrzalky, smer Zurndorf, Pamhagen (vid mapku).
Cesta cez rakusko bola super, az po madarsky Fertod.
Od Fertodu po Lövő to bolo celkom ok, malo aut, pekne kopce ale ziadne krajnice.
Potom som sa hodil na hlavnu cestu c.84 a to bolo peklo.
Od Lövő az po Sumeg ziadne krajnice, vela kamionov, auta, useky so zakazom cyklistom, ziadne odpocivadla, pumpy.
Asfalt bol inac celkom v pohode.
Cesta mi trvala 8.5hodin, z toho 7.5 cistej jazdy.
no a presne od toho lovo po sumeg je ta cesta ruzova a teda si mal cakat vela aut a problemy, v tomto je opencycle super, hentake ruzove si planujem len ked razboha nie je kade inokade a aj to len max par km a nie taku dlhu streku
Alebo cyklochodnik od hradze do Rajky a potom do MosonM....a odtial je len kusok do Halasze....
idealne pre cestny bike
ta fialkova od koca hradze...
zapni streetview a pozeraj kade to ide
https://www.komoot.com/tour/20917462
Cesta Zirc Veszprem je dost frekventovana, hlavna. Bonusom je celkom vyzivny 'kopcek' s lyziarskym strediskom a lanovkou (aby si nikto mylne nemyslel, ze HU=rovina).
Bicyklom mam pojazdenu len SV cast Balatonu, cca Tihany-Zamardi. Doporucujem ist cez Tihany, polostrov, mestecko, neskratit si to takto severne (ale samozrejme záleží na case, unave, atd) Na JZ polostrova sa ide aj do kopca, aj HP (ci bodovacia) Giro tam tusimze bola;)).
Ak by ste boli v casovej tiesni, unava,... kompa a vynechate vacsinu Balatonu:( co iste nie je planovane...
PS,edit: a k dvom alternativam, asi hradza (lebo pohoda bez aut), ibaze by ste chceli stravit cas v Mosoni meste ci kupeloch napr. (ale takto skoro po starte ani termalne kupele nie su potrebné na zmytie prachu z putnika).
Obe cesty inac porovnatelne, v zmysle vidis viacmenej to iste tych cca 40-50 km;), takze preto ta hradza bez aut
Hlavnú Zirc - Veszprem by sme asi obišli ako to mám nakresené v alternatíve dva cez Hárskut. Tam som predpokladal, že na bicykel to asi nebude ono. Poloostrov som myslel, že som zahrnul, lebo v niektorej verzií som ho mal. Idem doplniť, lebo ten ma hneď zaujal. Bude to viacdňová akcia, takže snáď stihneme aj niečo obzrieť. Nie sa len naháňať zahryznutí do predstavca.
Neviem ci by som sa na to spoliehal na 100%, ale napr. na mtbiker/freemap mape (ktora zobrazuje prilozene trasy) je to naznacene (fialove kriziky na cestach) - ako priklad uvadzam usek hlavnej cesty medzi Medvedovom a Gyorom = tesne sa hranicnym prechodom je zakaz cyklistom a treba ist tak ako je na GPX #1, napriem tomu, ze tato paralelna "cyklotrasa" nie je asfaltka a po dazdoh je to dost neprijemne aj pre XC...
https://en.eurovelo.com/#map
(Na telefone blbe na pozeranie)
Vietor: vo vacsine by som cakal zapadny, do chrbta, ale ano, je dobre pozriet pred jazdou. Iste, ked nasnezi v aprili, nepôjdu;l