MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
ale malo by to ist aj bez toho (neskusal som ), len sa treba babrat s registrami
ktory presne model mas toho aceru ? neviem ci netreba potom tpm povolit aj vo windows
ale malo by to ist aj bez toho (neskusal som ), len sa treba babrat s registrami
ktory presne model mas toho aceru ? neviem ci netreba potom tpm povolit aj vo windows
nemam TPM vobec fizicky v notebooku ... v biose som bol - to som aj pisal a absolutne som to nenašiel (pozeral som navody)
a keby som ho aj mal tak stale bude vyhadzovat problem s procesorom
notebook: Acer Aprire Nitro V17 - VN7-791G-79LN
cca 6-7 rokov starý ale ide stale ako nový, bol vyčistený a menil sa ssd disk (Samsung EVO), som s nim max spokojný
každopádne asi to nechám tak, nech si to dorieši microsoft a ked nepôjde tak nepôjde, šparať sa v tom nebude kedže sa tomu nerozumiem
Microsoft sa vyjadril, ze nevedia zarucit podporu vsekych procesorov do minulosti a tak dali zoznam procesorov ktore su podporovane a tie starsie mozu ostat na este stale podporovanej 10. Cize zatial ostava 10 a mozno niekedy v dalekej buducnosti prejde na nejaky Linux keby bolo zle. Vacsina aplikacii ktore sa na nom vyuzivaju su aj tak cez prehliadac....
inak som nasiel, ze sa na tento typ notebooku uz niekto pytal
včera na mňa vyskočilo, že je možne novu 11tlu stiahnuť
(notebook acer aspire V17 nitro... 4jadro i7, 8gb ram, ssd,... )
vykonovo nie je absolutne problem
ale po 8 % sťahovania mi vyhodilo ,,chybu,, že môj procesor nie je podporovaný + TPM 2.0
TPM asi v noťase nemám, pozeral som to aj v biose a nie je to tam ... je tada možné, že časom to povolia alebo sa to nejako obísť ?
Nuz nemal si na to klikat a mal zostat na 10. Dnes rano to na mna vyblaflo tiez, aj ked dobre viem, ze moj cpu nie je podporovany a ani nemam TPU 2.0
V MS sa uz asi zblazmili ze to posielaju na nepodporovany HW
btw, 11 si ani nedavaj, vsetkych geekov co poznam sa z toho vracaju na 10 a minule som s tym mal skusenost a plakal som, spravalo sa to ako android na telefone s malo ram, normalne to killovalo app na pozadi.. hral som na tom hru a 3x to padlo na plochu..
https://www.google.com/search?q=how+upgrade+windows+11+tounsuportet+hardware&oq=how+upgrade+windows+11+tounsuportet+hardware&aqs=chrome..69i57.27652j0j7&client=ms-android-samsung-gs-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8&chrome_dse_attribution=1
V MS sa uz asi zblazmili ze to posielaju na nepodporovany HW
btw, 11 si ani nedavaj, vsetkych geekov co poznam sa z toho vracaju na 10 a minule som s tym mal skusenost a plakal som, spravalo sa to ako android na telefone s malo ram, normalne to killovalo app na pozadi.. hral som na tom hru a 3x to padlo na plochu..
už to uplne zmizlo ... aj som dnes behom dna čítal, že to posielali asi na všetky pc, aj tie nekompatibilne
... každopadne kašlem na to ... ja sa v tom hrabať nejdem, zbytočne zabitý čas
včera na mňa vyskočilo, že je možne novu 11tlu stiahnuť
(notebook acer aspire V17 nitro... 4jadro i7, 8gb ram, ssd,... )
vykonovo nie je absolutne problem
ale po 8 % sťahovania mi vyhodilo ,,chybu,, že môj procesor nie je podporovaný + TPM 2.0
TPM asi v noťase nemám, pozeral som to aj v biose a nie je to tam ... je tada možné, že časom to povolia alebo sa to nejako obísť ?
ale to pravdepodobne nebude to tvoj prípad
ti vypise jednotlive uzly po ceste a ked to pustis v case vypadku, tak aj zistis, kde je problem.