Nebojte sa,ked sa k moci dostanu hlas,smer budu razit prozapadnu politiku,ako to vzdy robili.To len teraz sa hraju na panbozkov,aby nacucli nespokojnych volicov.
Nebol by som si tym az tak isty. Jasne, nebudu otvorene podporovat rusku agresiu a Putina, ale urcite ani nebudu aktivne podporovat Ukrajinu, lobovat za sprisnovanie sankcii, za dodavky zbrani a pod. Orban Ficovi ukazal, ze pri dostatocne silnom mandate / volicskej zakladni je mozne skoro vsetko. Cize zase raz zavisi nasa buducnost (rovnako ako v roku 1998) od toho, ci sa niekomu podari zmobilizovat dve skupiny volicov (1. mladych, 2. znechutenych / rezignovanych). Ak sa tieto dve velke skupiny na volby vykaslu, tak tupela podporujuce Fica a spol. to svojou ucastou rozhodnu (a obavam sa, ze to nemusi byt len na jedno volebne obdobie).
toto nevymyslis:
"Známa klimatická aktivistka protestovala proti veterným turbínam.
Nórska polícia v stredu na demonštrácii v Osle nakrátko zadržala klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú, ktorú spoločne s ďalšími aktivistami vyviedla z budovy tamojšieho ministerstva financií. Demonštranti žiadali odstránenie veterných turbín, ktoré boli postavené na územiach využívaných pôvodným sámskym obyvateľstvom na pasenie sobov v strednej časti Nórska..." https://www.aktuality.sk/clanok/FePlF6L/pocas-demonstracie-v-norsku-zadrzali-gretu-thunbergovu/
Česká eurokomisárka Věra Jourová sa obáva, že by sa Slovensko mohlo po predčasných parlamentných voľbách stať v rámci EÚ druhým „Maďarskom“.
Jourová zdôraznila, že Rusko v Európe intenzívne posilnilo svoju propagandu, pričom najviac zasiahnuté sú podľa jej slov Slovensko a Bulharsko. Zdôraznila, že obe krajiny čakajú voľby. „V oboch krajinách vidíme politikov, ktorí sa neštítia robiť si politické body na strachu ľudí z vojny. Mám obavu, že by to mohlo znamenať, že nebudeme mať Maďarsko jedno, ale tri,“ povedala eurokomisárka.
Kritizovala tiež európskych politikov za podľa jej slov zbytočne uhladenú politickú korektnosť voči maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi. „Viktor Orbán nie je len problém pre V4. Je veľkou neznámou, ako sa bude ďalej Maďarsko vyvíjať, pre celú Úniu,“ myslí si Jourová. Jediný, kto bol schopný naňho verejne morálne apelovať, bol podľa nej ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Možno hej, po mojej poslednej voľbe OĽANO je to dezilúzia, nečakal som že to spraví ešte väčší rozklad spoločnosti ...
a v tom je Tvoj problém (žiaľ) nechal si sa nachytať a ozaj dobrý politický marketing Matelka
aj mne sa zo začiatku "pozdával" ALE keď som si pozrel kandidátku, Záborská, Vašečka, Čepček, ... hneď som mal jasno a k tomu, pozametal z u ulice, zbytok vnúl (česť výnimkám, aj keď veľa ich tam nenachádzam)
začal som byť prudko ostražitý a povedal som si ON nie
apropooo, čo z toho čo hlásal ozaj reálne splnil ?
a o čom nič ani nemukol (pretláčanie katolibanu) a PRETLAČIL ? (v akejkoľvek forme)
keby sa bol prezentoval svojou katolibanskou rétorikou, (a kamarátmi, ktorých podosadzoval na posty) nedostal by sa ani na úroven politicky mŕtveho KDH
ale klobúk dole, mal ***** agentúru a 101 % oklamal sklamaných z hranola a jeho zbojníckej družiny
toto nevymyslis:
Nórska polícia v stredu na demonštrácii v Osle nakrátko zadržala klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú, ktorú spoločne s ďalšími aktivistami vyviedla z budovy tamojšieho ministerstva financií. Demonštranti žiadali odstránenie veterných turbín, ktoré boli postavené na územiach využívaných pôvodným sámskym obyvateľstvom na pasenie sobov v strednej časti Nórska..." https://www.aktuality.sk/clanok/FePlF6L/pocas-demonstracie-v-norsku-zadrzali-gretu-thunbergovu/
treba to prečítať celé - primárny problém nie sú turbíny ako také, ale že sa postavili tam, kde nemali
LL, presne ,po volbach som bol na jednej strane rad za zmenu ,len mi furt neslo do hlavy ze preco az tolko ludi to hodilo prave olano a drahej neveste ,sipil som problemy ...tak ako ked prvy raz kandidoval fico ,s vtedajsimi kolegami sme sa bavili ,"ze sak by vyskusali " a ja som im vravel, ze ziadna zmena, on bude este horsi ako meciar ...a?! tak rad by som sa mylil ...
janovarga, to mi je jasne, na susi to vadi vtacikom a sobom, na mori rybyckam. Mas aj riesenie?
To je bizarne... vodne elektrarne vadia rybam, solarne uberaju urodu... tak sa nejako musime rozhodnut. Alebo protestujem proste proti vsetkemu? Dost to poskodzuje dobru myslienku, nieco ako obliat farbou obraz v muzeu...
treba to prečítať celé - primárny problém nie sú turbíny ako také, ale že sa postavili tam, kde nemali
Prezradím ti male tajomstvo, ze zrovna Norsko je jedna z tych krajin kde vela veci riešia cez data. Verim tomu, ze ten priestor bol vybrany tak aby investicia bola co najefektivnejsia. Ona by si nasla vsade nieco.
Dudo priamo z článku: "Nórsky najvyšší súd v roku 2021 rozhodol, že dve veterné elektrárne, ktoré sa nachádzajú v centrálnej časti krajiny, porušujú práva etnickej skupiny Sámov garantované medzinárodnými dohovormi." .. čiže ak by tam nebola spomenutá Greta (v podstate clickbait, no zároveň zvýšená pozornosť), tak by to bol klasický protest, proti tomu, že my sme tu tradičný obyvatelia a vy ste nám napriek dohodám postavili turbíny a servisné cesty k nim a sami ste uznali, že to tak nemalo byť, no nič s tým nerobíte.. áno, môže to byť typický "nie na mojom dvore", ale to tým Samom môže byť u pr..le, keďže zjavne sú v práve a navyše im to (min.casti) vadí.. čiže riešenie je normálne sa dohodnúť, min.predtym.. Zubesuch možno ťa to prekvapí, ale aj na SVK sa veterné elektrárne umiestňujú na základe dát a hodne ich v najbližšej dobe vyrastie v okoli Ga - Sereď atď... a už vidím ako nadšene budú tieto vrtule vítať obyvatelia jednej zapadoslovenskej obce, keď im vyrastú cca 300 m od barakov a urobia s tým prd, lebo je to už vedľajší kataster a pozemky patria istej organizácií z NR..a to všetko na základe dát o vetre
Jano amen. Ale aj tu ludia citaju len tie nadpisy, to na nasratie a povysenectvo uplne staci, o viac velkemu mnozstvu "citatelov" ani nejde...
Ad volit Matelka. Pred volbami som sa bavil s kolegom, vraj nevie koho, hodi to asi Psychopatovicovi. Vravim mu ano, vresti ako chora vrana a je v tom vyborny, ale staci to? To je fajn v opozicii, ale vies si ho predstavit vladnut?
Povedal, ze nevie a ze mam pravdu. A aj tak mu to hodil. Takze tolko k tym predvolebnym "analyzam". Ako povedal uz Hascak, bezny volic toho zial nie je schopny a klze iba po absolutnom povrchu = nadpisy clankov...
Jano amen. Ale aj tu ludia citaju len tie nadpisy, to na nasratie a povysenectvo uplne staci, o viac velkemu mnozstvu "citatelov" ani nejde...
Jasne, a prave preto som ODCITOVAL cast clanku, by bolo jasne, ze ide o zachranu sobov. Usla ti moja pointa, vcera strajkujem za greendeal, dnes za soby a zajtra? Sustavne nasieram ludi, ktorych som vcera uz horko-tazko na greendeal presvedcil. A znovu sa opytam, riesenie je vrtule na Marse? Este vela kompromisov budeme musiet urobit na dosiahnutie ciela a soby sa musia uskromnit tiez.
Ale kludne si kopni...
Dudo pointa usla tebe. Ona sa snazi o lepsiu buducnost. Nie nejaky greendeal v zmysle nadrbme vsade vrtule a fve. Nepochybne sa v rozlahlom norsku najdu aj lepsie miesta na tie dve (?) vrtule, ostatne sud im uz dal za pravdu! Takze naozaj nechapem, preco by mala greta byt za kazdu vrtulu, aj tu postavenu nezakonne tam, kde byt nema.
Akoze ked sa raz clovek vyjadri, ze je za vrtule, musi byt za ne bez ohladu na okolnosti a zakony? To o akej fanatickej realite hovorime preboha?
jo. to je strasna smola, ze sa umiestni x veternych vrtul do miesta kde to je efektivne. Cize co by mali robit? umiestnit 2x veternych vrtul tam kde to je efektivne menej.
Jasne lebo to tvoje "nepochybne" vobec neni povysenecke. Nepochybne spolu s par neomylnymi ludmi na tomto svete vies vsetko lepsie ako tim ludi co o tom v Norsku rozhodoval.
Jano na Slovensku je kazdych 5 km dedina a kde neni tam je narodny park. Keby sa mala dopravna a energeticka infrastruktura budovat len tam kde to nikomu nevadi tak neposavime nic.
to je uplne to iste ako s dialnicou. Vsetci sa chcu vozit po dialnici, ale ked ma niekto predat statu prúžok bačoriny za rodnou vieskou, tak je hned kral sveta a stavia sa na hlavu. Nasa rodina si tiez s vystavbou vselijakych veci vo verejnom zaujme zazila. A museli sme velakrat ustupit a znasat neprijemnosti. Ale co uz, prisposobili sme sa.
cokupit, dakujem uz za slusnu diskusiu. Len to povysenectvo a citanie nadpisov si mohol vynechat.
Este doplnim, naco potom aktivisti vykopavaju otvorene dvere, ked sud rozhodol? Reagujem podrazdene na mnozstvo neprimeranych demonstracii, ktore nasieraju nie len ludi, no zneistuju aj buducich investorov/banky, ktori si rozmyslia, ci financovat eko projekt, pokial mi ho moze hrstka demonstrantov ohrozit. Dnes uz nie je mozne financovat jadro, aj ked ho mozno opat povolime a v konecnom dosledku budeme potrebovat, cena sa tym navysuje. O ciernej stavbe sa snad bavit nemusime.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nórska polícia v stredu na demonštrácii v Osle nakrátko zadržala klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú, ktorú spoločne s ďalšími aktivistami vyviedla z budovy tamojšieho ministerstva financií. Demonštranti žiadali odstránenie veterných turbín, ktoré boli postavené na územiach využívaných pôvodným sámskym obyvateľstvom na pasenie sobov v strednej časti Nórska..."
https://www.aktuality.sk/clanok/FePlF6L/pocas-demonstracie-v-norsku-zadrzali-gretu-thunbergovu/
https://www.youtube.com/watch?v=evcMJuz1DJI
moc toho uz nezostava. co... roztocime dynamo?
Jourová zdôraznila, že Rusko v Európe intenzívne posilnilo svoju propagandu, pričom najviac zasiahnuté sú podľa jej slov Slovensko a Bulharsko. Zdôraznila, že obe krajiny čakajú voľby. „V oboch krajinách vidíme politikov, ktorí sa neštítia robiť si politické body na strachu ľudí z vojny. Mám obavu, že by to mohlo znamenať, že nebudeme mať Maďarsko jedno, ale tri,“ povedala eurokomisárka.
Kritizovala tiež európskych politikov za podľa jej slov zbytočne uhladenú politickú korektnosť voči maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi. „Viktor Orbán nie je len problém pre V4. Je veľkou neznámou, ako sa bude ďalej Maďarsko vyvíjať, pre celú Úniu,“ myslí si Jourová. Jediný, kto bol schopný naňho verejne morálne apelovať, bol podľa nej ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
🔓 : https://dennikn.sk/3261944/slota-chcel-na-emisiach-oholit-fica-o-miliony-vazenie-mu-hrozi-za-tisice/?cst=83346b84dbf0b77c5bab0c0d8f05b85bd6b434b41670a0db9f2bfb812c0ad4b9
a v tom je Tvoj problém (žiaľ) nechal si sa nachytať a ozaj dobrý politický marketing Matelka
aj mne sa zo začiatku "pozdával" ALE keď som si pozrel kandidátku, Záborská, Vašečka, Čepček, ... hneď som mal jasno a k tomu, pozametal z u ulice, zbytok vnúl (česť výnimkám, aj keď veľa ich tam nenachádzam)
začal som byť prudko ostražitý a povedal som si ON nie
apropooo, čo z toho čo hlásal ozaj reálne splnil ?
a o čom nič ani nemukol (pretláčanie katolibanu) a PRETLAČIL ? (v akejkoľvek forme)
keby sa bol prezentoval svojou katolibanskou rétorikou, (a kamarátmi, ktorých podosadzoval na posty) nedostal by sa ani na úroven politicky mŕtveho KDH
ale klobúk dole, mal ***** agentúru a 101 % oklamal sklamaných z hranola a jeho zbojníckej družiny
Nórska polícia v stredu na demonštrácii v Osle nakrátko zadržala klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú, ktorú spoločne s ďalšími aktivistami vyviedla z budovy tamojšieho ministerstva financií. Demonštranti žiadali odstránenie veterných turbín, ktoré boli postavené na územiach využívaných pôvodným sámskym obyvateľstvom na pasenie sobov v strednej časti Nórska..."
https://www.aktuality.sk/clanok/FePlF6L/pocas-demonstracie-v-norsku-zadrzali-gretu-thunbergovu/
To je bizarne... vodne elektrarne vadia rybam, solarne uberaju urodu... tak sa nejako musime rozhodnut. Alebo protestujem proste proti vsetkemu? Dost to poskodzuje dobru myslienku, nieco ako obliat farbou obraz v muzeu...
Prezradím ti male tajomstvo, ze zrovna Norsko je jedna z tych krajin kde vela veci riešia cez data. Verim tomu, ze ten priestor bol vybrany tak aby investicia bola co najefektivnejsia. Ona by si nasla vsade nieco.
PS: ja by som najskôr začal “teplou” fúziou, tá vieme že existuje všade okolo nás vo vesmíre, aj v car bombe a hádam raz stabilne vo fúznom reaktore…
Zubesuch možno ťa to prekvapí, ale aj na SVK sa veterné elektrárne umiestňujú na základe dát a hodne ich v najbližšej dobe vyrastie v okoli Ga - Sereď atď... a už vidím ako nadšene budú tieto vrtule vítať obyvatelia jednej zapadoslovenskej obce, keď im vyrastú cca 300 m od barakov a urobia s tým prd, lebo je to už vedľajší kataster a pozemky patria istej organizácií z NR..a to všetko na základe dát o vetre
Ad volit Matelka. Pred volbami som sa bavil s kolegom, vraj nevie koho, hodi to asi Psychopatovicovi. Vravim mu ano, vresti ako chora vrana a je v tom vyborny, ale staci to? To je fajn v opozicii, ale vies si ho predstavit vladnut?
Povedal, ze nevie a ze mam pravdu. A aj tak mu to hodil. Takze tolko k tym predvolebnym "analyzam". Ako povedal uz Hascak, bezny volic toho zial nie je schopny a klze iba po absolutnom povrchu = nadpisy clankov...
A jeden obrazok lepsi ako milion slov
Jasne, a prave preto som ODCITOVAL cast clanku, by bolo jasne, ze ide o zachranu sobov. Usla ti moja pointa, vcera strajkujem za greendeal, dnes za soby a zajtra? Sustavne nasieram ludi, ktorych som vcera uz horko-tazko na greendeal presvedcil. A znovu sa opytam, riesenie je vrtule na Marse? Este vela kompromisov budeme musiet urobit na dosiahnutie ciela a soby sa musia uskromnit tiez.
Ale kludne si kopni...
Akoze ked sa raz clovek vyjadri, ze je za vrtule, musi byt za ne bez ohladu na okolnosti a zakony? To o akej fanatickej realite hovorime preboha?
Jasne lebo to tvoje "nepochybne" vobec neni povysenecke. Nepochybne spolu s par neomylnymi ludmi na tomto svete vies vsetko lepsie ako tim ludi co o tom v Norsku rozhodoval.
Jano na Slovensku je kazdych 5 km dedina a kde neni tam je narodny park. Keby sa mala dopravna a energeticka infrastruktura budovat len tam kde to nikomu nevadi tak neposavime nic.
to je uplne to iste ako s dialnicou. Vsetci sa chcu vozit po dialnici, ale ked ma niekto predat statu prúžok bačoriny za rodnou vieskou, tak je hned kral sveta a stavia sa na hlavu. Nasa rodina si tiez s vystavbou vselijakych veci vo verejnom zaujme zazila. A museli sme velakrat ustupit a znasat neprijemnosti. Ale co uz, prisposobili sme sa.
Este doplnim, naco potom aktivisti vykopavaju otvorene dvere, ked sud rozhodol? Reagujem podrazdene na mnozstvo neprimeranych demonstracii, ktore nasieraju nie len ludi, no zneistuju aj buducich investorov/banky, ktori si rozmyslia, ci financovat eko projekt, pokial mi ho moze hrstka demonstrantov ohrozit. Dnes uz nie je mozne financovat jadro, aj ked ho mozno opat povolime a v konecnom dosledku budeme potrebovat, cena sa tym navysuje. O ciernej stavbe sa snad bavit nemusime.