Kategórie
Bike-techAké kotúčové brzdy na MTB? # MTB # skúsenosti # poradenstvo # rady # jazda do kopca # technika jazdy # technické otázky
chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
savings Shimano Deore XT BR-M8120 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1700 mm + plat. N03A
123 €
savings
MOC 215 €
savings Shimano XTR M9120 hydr. predná brzda, 4-piest, Post Mount, had. 1 000 mm + platn. N30A
196 €
savings
MOC 315 €
-31% MAGURA MT5 hydr. brzda, pravá, 4-piest, Post Mount, had. 2 000 mm, OEM
54,90 €
-31%
MOC 79,90 €
Výpredaj savings Shimano Deore XT BR-M8120 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1700 mm, OEM
149 €
savings
MOC 215 €
savings Shimano Altus BR-MT200 hydr. predná brzda, Post Mount, had. 1000 mm + platničky B01S
20,99 €
savings
MOC 36,99 €
savings Shimano SLX BR-M7100 hydr. zadná brzda, Post Mount, 1700 mm had. + plat. G03S
74,99 €
savings
MOC 135 €
-8% Shimano Deore BL-M6100/BR-M6100 hydr. predná brzda, Post Mount, had. 1 000 mm + platničky G05S, OEM
53,99 €
-8%
MOC 64,90 €
-21% MAGURA MT5 hydr. brzda, ľavá, 4-piest, Post Mount, had. 1 000 mm + adaptér, OEM
54,90 €
-21%
MOC 69,90 €
-15% Shimano XTR BL-M9200/BR-M9200 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1 700 mm + platničky
246 €
-15%
MOC 289 €
Výpredaj -31% Shimano BR-MT200 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1 450 mm, OEM
33,99 €
-31%
MOC 48,99 €
-29% Shimano Altus BL-MT201 hydr. predná brzda, Post Mount, had. 1000 mm + plat. B05S
23,99 €
-29%
MOC 42,99 €
savings Shimano Altus BR-MT200/BL-MT201 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1700 mm + platničky B01S
23,99 €
savings
MOC 39,99 €
-7% Shimano J04C brzdové platničky s chladičom, metalické, Ice Tech
15,79 €
-7%
MOC 31,99 €
Akcia -18% Jagwire Sport brzdové platničky pre brzdy Shimano, organické
7,99 €
-18%
MOC 15,19 €
savings SRAM Code brzdové platničky, organické, montážne balenie
10,79 €
savings
MOC 19,59 €
Jagwire Sport Organic brzdové doštičky pre Shimano XTR M985, organické
11,89 €
MOC 13,89 €
Výpredaj -14% Galfer FD469 G1554T Pro brzdové platničky, organické
24,99 €
-14%
MOC 28,99 €
Akcia -9% Jagwire Sport brzdové platničky pre SRAM, organické
8,99 €
-9%
MOC 10,09 €
savings SRAM Code brzdové platničky, metalické, montážne balenie
11,59 €
savings
MOC 18,19 €
Akcia -31% BBB BBS-51 SH DISCSTOP brzdové platničky, organické
10,29 €
-31%
MOC 14,99 €
-15% Shimano J03A brzdové platničky s chladičom, organické, OEM
19,49 €
-15%
MOC 22,99 €
-20% Avid 005 Juicy/BB7 Race brzdové platničky, semi-metalické
15,89 €
-20%
MOC 19,90 €
Berieme Magury a vieme preco
Ale mas lajk od majitela eshopu predavajuceho brzdy v akcii co tu boli linknute
Samalama co tak reklamacia? Ja som Magury uz 2 roky neodvzdusnoval a to mam na to komplet sadu doma.
Samalama co tak reklamacia? Ja som Magury uz 2 roky neodvzdusnoval a to mam na to komplet sadu doma.
Vidis Leony, ja som vedel ze prave tym palcekom ti urobim radost. Ale ten palcek je tam hlavne kvoli tomu ze sme aj v time jazdili sezonu Magury a vsetky skoncili v prepadlisku dejin ( taky Andrej K. by ti vedel o nich porozpravat par "veselych" historiek aj z pretekov ). Zda sa mi ze som prave ja Jaiub-ovi odhovaral prave tie MT8 na zaklade mojich skusenosti...proste nam to nebrzdilo, pripadne dopadli tak ako opisuje Samalama. Ale komu vyhovuju Magury a brzdia mu, tak super. Mimochodom tieto XTR-ka si vsetky za danu cenu zachvilku najdu svojich majitelov ( a vobec by nemuseli byt linkovane v tomto vlakne ). Takze peace...
Nemyslím že menovaný majiteľ shopu je závislý na tom či kúpim tieto brzdy alebo nie ?
Mimochodom doteraz spominam ako som tu na nasich trailoch mackal nadoraz tie karbonove MT7 paky ( 4-piest vpredu, 180mm kotuc, 68kg jazdec ) az ma ruky boleli a stale so isiel...to sa mi pri 2-piestovych XTR-kach a 160mm kotuci nikdy nestalo.
Modulácia niekde medzi Shimano a Sram,nehryzú ako Sainty a nie sú tupé ako Sram.
Človek sa musí naučiť ich aplikovať lebo majú rýchly nástup ale pri väčšej sile stlačenia sa dajú krásne modulovať.
Nebolo situácie kedy by som nezabrzdil alebo, že by vädli a to som jazdil Saalbach,Schladming,Chatel,PdS, a iné výživné ilegálne "drážky" v alpách. Contact point a sila vždy rovnaká.
Čo je horšie tak, že magura má žalostne malú medzeru medzi platničkami a kotúčom a naladiť to je celkom pôrod, teda ak ctíš to, že kotúč má byť v strmeni vystredený.
Odvzdušňoval som len v rámci ročného servisu alebo pred bike dovolenkou. Inak som len menil platne a čistil piesty.
Jazdil som Zee páky + MT5 strmene a zelené origo platne. Teraz pôjdem XT/XTR a tiež MT5.
ale s poslednymi XT co som jazdil (M8000)som bol spokojny,bite point sa menil len v zime a kym som udrzoval brzdy riadne odvzdusnene a expanzku plnu tak nebol problem...jazdil som snimi Xlinu v saalbachu na supu a az ku koncu stracali silu,na to ze to boli 2 piesty tak spoko,ja ak nebudem spokojny s tymi magurami ano po prerabke tak kupim XT 4piesty
Btw. tie standardne dodane organicke platnicky su schopne?
Nie, niesu rovnake. Dizajnom urcite nie - G2 R maju minimalne ine uchytenie hadice ako G2 RSC a ultimate - tam to je na banjo a R maju bezny vstup s olivou. Aky je tam naozaj funkcny rodiel neviem, menil som ich cele a paka urobila vela.
Zalezi co jazdis, ale zatial sme ich mali dvaja a v obidvoch pripadoch isli velmi rychlo prec a miesto nich bud sintrovane, alebo aspo "polo". Take nukeproof brzdili pekne a moc sa neprehrievali, ale piskali ako vlak. Ja mam vpredu zelene galfer a vzadu semi metalic Jagwire s chaldicom a prrejav obidvoch je velmi podobny.
ďalej adaptér na prednej vidlici bude treba meniť, alebo keď sa kotúč nemení, tak ten čo tam je, poberie aj shimano?
na vysvetlenie, objednal som priateľke neuron 5, dnes prišiel, ale vybaľovať z krabice ho budem až za týždeň (prekvapenie k narodeninám) tak to neviem poriadne overiť čo tam je....ale vidlica je rockshock recon silver a adaptér pravdepodobne zo 160 mm na 180 mm
brzdy by som bral Deore 6100, dopredu 4-piest, vzadu 2 piesty
bude pasovať, už sa to tu riešilo par krat
a adapter netreba meniť
s brzdami bude riateľka spoko, ja mam Deore 6100, 2 piesty vpredu aj vzadu a to jazdim aj treily, akurat kotuče som menil za Shimano XT