Zdravim, konecne treba zalozit aj tuto temu, lebo mnoho z nas, z hlavneho mesta a okolia, tam travi vela casu na bicykli, a v nadchadzajucej sezone aj bude
pre zdarny zaciatok par letnych fotiek z Hainburgu:
dnes iba Braunsberg, ale teda mal som co robit kym som sa tam dostal.
Najprv viac snehu nez som cakal na polnych cestach smerom tam, obcas aj pekne zaveje. Pripadalo mi, ze tam idem celu vecnost.
Samotny kopec sa da na MTB vyjst, spodna tretina pohoda, druha tretina uz odost horsia, aj ked tam je utlaceny sneh. Horna tretina bez stromov uz zase pohoda, pretoze vietor to z cesty pekne rozfukal.
Ahojte,
mam na Vas prosbu. Stazistka na urade BSK spracovala dotaznik pre svoju bakalarsku pracu o rozvoji cykloturistiky a infrastruktury v Bratislavskom kraji. Bol by som rad, ak by ste ho vyplnili a pomohli nielen stazistke, ale aj uradu BSK. Podla vysledkov tohto dotaznika budeme lepsie vediet pokryt dopyt po novych cyklotrasach, ci urobit udrzbu, upravu cyklotras a jestvujucej infrastruktury. Poprosim, skuste riesit realne veci, nie nieco, co nie je realne, alebo nie je v kompetencii BSK ( ako napriklad Devinska cesta a pod. ). Dotaznik neriesi cyklodopravu a cyklotrasy v meste Bratislava.
Vopred Vam dakujem za pomoc, vyplnenim dotaznika pomozete aj mne osobne...
Zdravím, chcel by som na jar zobrať bike do Viedne a pobehať mesto a okolie na biku, máte nejaké odporúčania, kam sa s ním oplatí ísť tak, aby som sa vyhol premávke a využíval prioritne cyklotrasy? Nejaký tip na viedenský okruh.
Gtoso Minuly rok som si dal vyjazd do Viedne, po tom, co som o tom 2 roky rozmyslal a stale to odkladal, lebo tam bude premavka a nevyznam sa a tak dalej. Velmi som zostal prekvapeny, ze kam som isiel, tam boli cyklotrasy. Trasu som si dopredu naklikal v Strave podla heatmapy. Ak by som tam isiel na dlhsie, tak urcite nevynecham Donauinsel a ten Pratersky lesik(na videu v linku), viacere mosty by som pojazdil. Tiez mi prislo zaujimave ist po cyklotrase krizom cez rafinerku. Viac odporucani nemam, snad sa pridaju dalsi https://www.strava.com/activities/7478178174
Zdravím, chcel by som na jar zobrať bike do Viedne a pobehať mesto a okolie na biku, máte nejaké odporúčania, kam sa s ním oplatí ísť tak, aby som sa vyhol premávke a využíval prioritne cyklotrasy? Nejaký tip na viedenský okruh.
Ďakujem.
Za mna by som pridal Kahlenberg/Josefsdorf -> je odtial paradny vyhlad na mesto. Pozor len na to, ze cesty su tam z "macacich" hlav, takze to nie je pre cestny bike.
Tak ja jazdim na XC takze vlastne ani neviem - ale mam tu z fora odpozorovane, ze s tym naozaj moze byt problem, hlavne prijazd z juhu (tzv. Wiener Höhenstraße) je v dost zlom stave a pocitovo aj z menej kvalitnych kociek (posobia ostrejsie)...
kahlenberg sa da ist aj bez macacich hlav od nussdorfu, alebo kahlenbergdoru... ale napriklad "macacia" hohenstrasse je pre mna celkom pekne spestrenie na cestaku z casu na cas,,,
Tento smer je potom zaujimavy aj navstevou hradu "Burg Kreuzenstein" -> nie je to ovela dalej, a hrad je paradny + rovno pred hradnym vchodom je bufet
Aaach, Kahlenberg a Kreuzenstein, moje obľúbené wiedenské destinácie. Kto si chce ešte pridať, tak zájsť z Kreunzensteinu popri Dunaji až po stupeň Greifenstein prejsť po ňom na druhú stranu a cez Klosterneuburg s veľkým kláštorným komplexom sa vrátiť. Odtiaľ sa dá tiež pekne šliapať na Kahlenberg a z neho dole do mesta k Donaukanalu a popri ňom pekne prejsť skrz celé mesto a späť do BA.
Inak kto chce ísť na Kahlenberg a späť mimo mačacích hláv tak doporučujem Kahlenberger strasse. Je to síce stúpanie v rozmedzí 10-16 % ale dobrý asfalt a bez premávky. Iba návštevníci vinohradníckych reštaurácií a peší turisti.
Na Kahlenberger strasse sa dá dostať jednoducho od cyklocesty popri Donaukanaly a to spojkou Sickenberggase. Tu treba odbočiť do podjazdu a už sa len držať priameho smeru až kým sa nedostanete na Kahleberger strasse. A tá vás dovedie až úplne na vrchol.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tá hlavná (žltá ) mi nevadí. Snazim sa vyhýbať štátnych oranžovým.
Na rakuskych hlavnych som zatial asi ani nejaky problem nemal.
Najprv viac snehu nez som cakal na polnych cestach smerom tam, obcas aj pekne zaveje. Pripadalo mi, ze tam idem celu vecnost.
Samotny kopec sa da na MTB vyjst, spodna tretina pohoda, druha tretina uz odost horsia, aj ked tam je utlaceny sneh. Horna tretina bez stromov uz zase pohoda, pretoze vietor to z cesty pekne rozfukal.
mam na Vas prosbu. Stazistka na urade BSK spracovala dotaznik pre svoju bakalarsku pracu o rozvoji cykloturistiky a infrastruktury v Bratislavskom kraji. Bol by som rad, ak by ste ho vyplnili a pomohli nielen stazistke, ale aj uradu BSK. Podla vysledkov tohto dotaznika budeme lepsie vediet pokryt dopyt po novych cyklotrasach, ci urobit udrzbu, upravu cyklotras a jestvujucej infrastruktury. Poprosim, skuste riesit realne veci, nie nieco, co nie je realne, alebo nie je v kompetencii BSK ( ako napriklad Devinska cesta a pod. ). Dotaznik neriesi cyklodopravu a cyklotrasy v meste Bratislava.
Vopred Vam dakujem za pomoc, vyplnenim dotaznika pomozete aj mne osobne...
Link na dotaznik tu: https://www.survio.com/survey/d/X9H4E1J4X9L2B3O6A
Ďakujem.
https://www.strava.com/activities/7478178174
Ďakujem.
Za mna by som pridal Kahlenberg/Josefsdorf -> je odtial paradny vyhlad na mesto. Pozor len na to, ze cesty su tam z "macacich" hlav, takze to nie je pre cestny bike.
BTW. Odkedy mačacie hlavy nie sú pre cestný bike?
Tak ja jazdim na XC takze vlastne ani neviem - ale mam tu z fora odpozorovane, ze s tym naozaj moze byt problem, hlavne prijazd z juhu (tzv. Wiener Höhenstraße) je v dost zlom stave a pocitovo aj z menej kvalitnych kociek (posobia ostrejsie)...
A pre tych co tam este neboli pridam teaser:
Tento smer je potom zaujimavy aj navstevou hradu "Burg Kreuzenstein" -> nie je to ovela dalej, a hrad je paradny + rovno pred hradnym vchodom je bufet
Každoprípadne, keď chceš behať, tak bez bicykla... Lebo na bicykli sa jazdí!
Aaach, Kahlenberg a Kreuzenstein, moje obľúbené wiedenské destinácie. Kto si chce ešte pridať, tak zájsť z Kreunzensteinu popri Dunaji až po stupeň Greifenstein prejsť po ňom na druhú stranu a cez Klosterneuburg s veľkým kláštorným komplexom sa vrátiť. Odtiaľ sa dá tiež pekne šliapať na Kahlenberg a z neho dole do mesta k Donaukanalu a popri ňom pekne prejsť skrz celé mesto a späť do BA.
Inak kto chce ísť na Kahlenberg a späť mimo mačacích hláv tak doporučujem Kahlenberger strasse. Je to síce stúpanie v rozmedzí 10-16 % ale dobrý asfalt a bez premávky. Iba návštevníci vinohradníckych reštaurácií a peší turisti.
Na Kahlenberger strasse sa dá dostať jednoducho od cyklocesty popri Donaukanaly a to spojkou Sickenberggase. Tu treba odbočiť do podjazdu a už sa len držať priameho smeru až kým sa nedostanete na Kahleberger strasse. A tá vás dovedie až úplne na vrchol.
https://www.google.sk/maps/@48.2577623,16.3688829,3a,75y,323.31h,81.52t/data=!3m7!1e1!3m5!1sW2npsbWSqiVUG604E7R97Q!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fpanoid%3DW2npsbWSqiVUG604E7R97Q%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D20.683346%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i16384!8i8192
Je tam len veľmi krátky úsek kociek, hlavne v spodnej časti pri zjazde, keďže sa ide potom takou jednosmernou ulicou späť.
Dik za tip, naplanovane