mením tento úvod
Začnime sa baviť o Singlákoch ako o serióznom bikerskom razení.
Nie je to len jeden pastorok na cajgli, ale je to aj urbárna cyklistika, životný štýl, technické modifikácie, zrazy, aktivizmus atď.
Mám už jeden postavený, ďalšie sú na ceste a skladám to úplne zo zábavy. Poznáte niekoho?
Máte niekto zaujímave komponenty o ktorých ste si mysleli, že v "živote" nedáte na žiadny cajgel?
tu sa tie diely dajú naozaj využiť = old school.
http://jednokolecko.blogspot.com/
posledný komentár: 6. 6. 2022 o 12:39
Doplnis straps, alebo brzdu ?
Ad rozbehnutie - tu nas bolo vzdy iba par co to jazdili, ostatni chodili do vlakna iba rozpravat o tom, ze je to pitchovina, neda sa tak jazdit, s cyklistikou to nema nic spolocne, ... Teraz sice su vsetci v Elektrohejtoch, ale aj aktivne jazdiacich bude minimum, takze sanca mala asi
Za mna s odstupom rokov je celkom zaujimave, aspon podla toho co vidavam v meste, posun od prehnane uzkych flatbars(jazdieval som aj ja) k prehnane sirokym :-;
Síce teraz fixku už nemám. Ale ak sa nejaká podarí, išiel by som skôr do tracklocross-u s dvoma typmi riadidiel (široké lastovičky a barany), tak tam určite dám MTB nášľapné pedále. Teraz sa robia tretry na nerozoznanie od klasických "trendy" tenisiek.
Do práce to mám len 9km po cyklotrase, po rovine, brzdim len 3krat 😀
Mám tam Flip flop, ale neviem skidovat. Rám je taká limuzína, ťažko sa presúva váha nad predné koleso a aj zadné je ďalej ako zvyčajne, vlastne ani neviem čo to je za rám, bol to svadobný dar, prerobil som to na pracovný bajk. Ale málokto má možno 50rocny bajk s hollowtech stredovým ?
Pri skusani ano, pri krizovke by som si to netrufol.
Ale vzdy mi stacila praca s nohami na to, aby som brzdil kolko som potreboval pri predvidavej jazde + ta predna brzda s rozumom. Po meste, malokarpatske asfaltky, hradza.
Vidim ze budem chciet brzdit, znizujem frekvenciu, tlacim/taham proti pohybu a ono to celkom spomaluje. A fakt mi to pripadalo zabavnejsie nez SS, aj ked asi menej dynamicke.
Nebol by lepší S/A Kickshift? Máš 2prevody a brzdu bez lanka... Ale proti gustu...