Osobne nosím hodinky veľmi rád a prepojenie viacerých funkcií a možností, zvlášť sledovania "cykloúdajov" sa mi veľmi pozdáva. Po kratšej analýze som si stanovil rozpočet na 300 €, do ktorého sa mi zmestili títo kandidáti:
1. Garmin Vivoactive 3 (nemožnosť výmeny batérie ani v servisnom stredisku)
2. Samsung Gear Sport
3. Samsung Galaxy Watch 42 (46 mm verzia by bola na moje zápästie až príliš veľká)
4. Huawei Watch GT (cena cca 250 €, ale recenzie zatiaľ žiadne, je to novinka)
Ktoré hodinky by ste mi odporučili vy? Pýtam sa hlavne tých, ktorí už majú isté skúsenosti so smart hodinkami, ideálne s vyššie uvedenými.
Od hodiniek ma však celkom odrádza nemožnosť výmeny batérie pri jej zníženej kapacite v dôsledku používania a to zvlášť u Garminov, ktoré toto úplne vylučujú - pravdepodobne, aby si dotyčný kúpil nový model.
posledný komentár: 31. 5. 2020 o 11:22
To si nemyslím - to, že ty ho necháš celú noc na nabíjačke neznamená, že ten akumulátor sa bude prebíjať. Nabíjanie týchto akumulátorov je celkom sofistikované a riadi ho obvod na to určený a nie užívateľ "pripojením káblika".
napriklad motorola riadi nabijanie podla budika...vecer zapojim, naskoci hlaska, ze sa nabije na 80% a do 100% dotlaci myslim az polhodinu predtym ako mam nastaveny budik....
nevedel som..kedze predosli xiaomi note 9 pro to nerobil, ani zenin iphone to nevie...
V par novinkach uz to vychytali. Som rad, ze som to videl. No do nedavna to platilo, co aj vysvetluje vo videu. Teplo = nicenie baterky.
Moj iphone to vie
... s novym mobilom som spravil taký ,,pokus,, - nevybijať pod 25% a nenabijať nad 87% -
čím ušetrím nabijacie cikly
... cca 8 mesiacov som používal len 30W nabíjačku, alebo 15W bezdrat, posledný mesiac ,,skúšam,, 67W (bola v balení pri mobile)
... z historie a dat to zatial po 9 mesiacoch vyzera sľubne, zatial mi klesla kapacita len o 3%
... čo sa tyka toho rýchleho nabíjania (67W) v tom rozmedzí 40-60% (zhruba) pri nabíjaní sa ta baterka zahreje aj na 41° čo je už dosť
... takže hodne závisí ako ma mobil vyriešené chladenie, niektoré modely to majú zvládnuté dobre, niektoré horšie, to môže mať z časti dopad aj na baterku aj keď asi len minimálny
... tam sa da nastavit alarm na dobitie - ja to mam nastavene na tych 87% ale nastaviš singo na kolko chceš, ľubovoľne
... navyše je tam kompletná štatistika baterky, dobíjania, životnosti atd. aj s grafmi ... naozaj dobrá appka
... mam ju vyskúšanú už na 3 mobiloch (je zadarmo, ale ja som si zaplatil 3€ a vypol tak reklamy)
Keď chceš merať tep a hodinky máš na rajdoch tak musíš nosiť hrudný pás.
https://www.decathlon.sk/p/128085-78500_pas-na-meranie-tepovej-frekvencie-pri-behu-dual-ant-slash-bluetooth-smart.html?objectID=683345&queryID=0c51ccfa5f885bcf4312d2f7c569ad5e
Hľadaj "QuickFit® Quarter-turn Bike Mount"
Kým to nezačali vyrábať origo, tak som používal niečo podobné vytlačené na 3D
Toto je hlupost. Pokial viem, tak mobil nepusti z nabijacky do baterie viac W ako je naprogramovany. Cize kludne mozes mat aj 100W nabijacku a bateria pojde na 5W.A to plati aj na hodinkach.
Je to tak urobene schvalne, aby mobily nehoreli.
Je to tak urobene schvalne, aby mobily nehoreli.