Díky, som rád, že sa páčia aj keď osobne sa mi tam viacero vecí nepáči. Niektoré majú na okrajoch alebo v rohoch pozostatky okolitých predmetov, iné nie sú pekne rovno odfotené a hlavne pri budovách padajú línie do strán, kompozícia viacerých tiež nie je ideálna. Všetko by to šlo odstrániť, ale popravde sa mi moc nechcelo. Zase ale nie som nejaký profi fotograf, takže to asi stačí. Hlavne Budapešť sa ťažšie fotila, lebo všade sú zástupy ľudí, ktorí vkuse v húfoch behajú popred teba.
Hehe a aby som ti po tom svojom výleve aj odpovedal. Fotené je so starším Apple iPhone SE2020 s defaultnou aplikácou Kamera. Keď sa chcem s fotkami trochu pohrať tak používam na fotenie appku Adobe Lightroom, ktorá fotí do RAW formátu a foto idú veľmi pekne upraviť. Pritom platená verzia so všetkými fičurami stojí asi 5-6E mesačne vrátane 100 GB cloud-u pre fotky, lebo RAWka zaberajú dosť miesta a mám len 64 GB verziu.
Je to môj myslím 3. iPhone (SE, 7, SE 2020) a aj napriek tomu, že som vždy kupoval tie lacnejšie verzie, tak som veľmi spokojný s kvalitou fotiek. Pri vyšších verziách sú ešte lepšie, hlavne pri horšom svetle, ale toľko za mobil zase nie som ochotný zaplatiť. Keď viem, že budem fotiť viac a chcem vyššiu kvalitu, tak si beriem starý Sony RX100 Mk. 1, ktorý má do dnes výbornú optiku a robí nádherné foto. Na to sa majú problém chytať stále aj moderné mobily na to, aký je malý.
https://eu.zonerama.com/jancovic/Album/1977397