Kolko to ma najazdene ? To mi nepride ako opotrebenie, skor ako chybne puzdro od vyroby. Pozri aj vnutorne nohy ci ich nezodralo ked to islo kov o kov.
Mozno je to tak, je tam trocha osuchana farba povlak na vnutornej nohe. Bik ma toho najzdene dost, vidlica bola viac raz premazana. Ale aj tak k tomu doslo. Puzdro sa asi nepredava. Len co som googlil.
Dik kamo, poradil si, nevedel som to. Potom som presiel web, je to mozne vymenit. Da sa to opravit, pozrel som servisny manual rockshox, pdf. Je to silova zalezitost. Ale nikto z predajcov u nas neponuka rockshox puzdra, maju len od foxu, suntor. Moj odkaz na fotku shop z mtbiker, nebude pasovat suntor puzdro dn 32? Nepisu nic aka je hrubka steny v mm. Bode rovnaka?
Na 90% nebude pasovat. Mam par suntour vidlic a skusal som do nich konponenty z RS, ked som nezohnal origo. Nenasiesl som zatial ani jeden zhodny priemer. Cize pochybujem, ze zrovna puzdra by sedeli.
Ak je zodrana noha treba ju vylestit do uplne hladka pred opravou. Je to oesemetna cinnost lebo sa to nesmie prehnat, ale akakolvek nerovnost znici prachovky a poskodi puzdra. Ak je to moc zle, radsej vymenit.
Daj to do servisu ak s tym nemas skusenosti a naradie. Nestoji to za experimenty na drahych dieloch.
Skusal som sa pytat vo viacerych servisoch. Vsade som bol odmietnuty. Toto je vyjadrenie od jedneho z nich:
Dobrý deň
Výmenu púzdier neponúka už žiadna značka viac ako 10 rokov a od minulého
roku už neponúkajú ani dolné nohy z už nalisovanými púzdramy.
S pozdravom,
ja som toto riesil minuly rok ked som chcel puzdra vymenit na Fox36,presne typek zo susp clinic mi vravi,ze mi to nikto nevymeni,ze sa to uz roky nerobi a ze FOX uz tie puzdra ani nepredava (bike24 ich mal skladom za cca 40E aj mtbiker),a ze vidla je isto nejaka stara a uz ju treba vymenit,iba ma vytocil viac tam volat nebudem a ani nic snimi riesit uz nebudem lebo sa prezentuju ako najvacsi majstri na odpruzenie a potom mi tam rozprava taketo bullshity do telefonu.... bike clinic mi povedali ze nemaju naradie a preto to menit nebudu.
Tak som nakoniec volal do slovkolexu ze ci to vymenia a ze neni problem. Akurat som si dal urobit komplet servis a musel som si navyse priplatit za vymenu puzdier.Vtedy to bolo 210E za komplet servis + tie puzdra
Teraz som narychlo pozrel net a ozaj vyzera,ze pri RS to bude problem a akurat sa tie puzdra daju nanovo nakalibrovat alebo kupit cele spodne nohy
Tak isto som minulý rok posielal do slovkolexu a bez problémov vymenili. Mám Fox 32 asi 13 ročnú. Posielal som iba odstrojené spodné nohy a vyšlo ma to ak si dobre pamätám cca 60€ + pošta.
Ale ved to nie je elektrobike, vidim len bezny bike s trojprevodnikom a dakym zoskvarenym bazmegom (akoze ta bateria) medzi sedlovou a spodnou trubkou.
jachmel: spravis si dovolenku vo Whistleri a dojdes s vytunenim pruzenim/tlmenim. Ale inak mam pocit, ze sa to da nechat vyrobit niekde, ale neviem ako to maju tie novsie vidle. Ale nie je to ako vymenit puzdro v tlmici, alebo nejake bezne servisne operacie. Co skusit nalepit ten pasik naspat dakym epoxidom ?
S týmito púzdrami do vidlíc je to tragické. Na nete sú na to obchody len niekde v amerike, alebo potom na Novom Zélande. Občas pár kusov sa niekde aj v EU shopoch nájde. Na FOX celkom v pohode, ale iné značky celkom bieda. Hľadal som to aj na Manitou, ale tam je v podstate celkom problém kúpiť aj opravnú sadu tesnení a nie, že púzdra. Ale vo Finale Ligure tieto púzdra vo svojich úpravách mení Rulezman a mám také tušenie, že on tam dáva nejaké špeciálne vyrobené. Prekvapený som z vyjadrenia SuspClinic čo považujem za top servis a tuning odpruženia na SK. ?
Ľubo vie určite urobiť aj zabehnutie puzdier a zrejme aj výmenu. Mne robil teraz tlmič a veľmi dobré veci s ním vie urobiť vrátane testu cez počítač či sa tlmič napríklad po úprave nebude v určitom zdvihu prepadávať a podobné. Veci nad rámec vie urobiť aj s telemetriou. Za mňa top. ?
Spominany Rulezman z FL je znamy RRT tuningom (rulezman racing tuning). Jeho RRT Mezzery chvalia od Tasmanie cez Whistler snad az po Lysu pod Makytou Len si musis pripocitat k cene Mezzeru cca. jeden druhy Mezzer
si si isty? maju tam international shipping a da sa vybrat aj Slovakia... ak by tam aj ich eshop nemal v ponuke Slovensko, pri tak specializovanom tovare je velka sanca ze ked im napises, poslu ti to aj na Slovensko
chcel som dat do servisu vidlicu rs, predajca kontaktoval Servis r.s. , odpoved : nerobime servis na puzdra v cz ani pre sk. Pritom je servisny manual a popisuje ako nahradny diel, aj foto manual pri vymene. Tak vidlice rs su spotrebak, vymenia opravia len nie puzdra.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mozno je to tak, je tam trocha osuchana farba povlak na vnutornej nohe. Bik ma toho najzdene dost, vidlica bola viac raz premazana. Ale aj tak k tomu doslo. Puzdro sa asi nepredava. Len co som googlil.
Na 90% nebude pasovat. Mam par suntour vidlic a skusal som do nich konponenty z RS, ked som nezohnal origo. Nenasiesl som zatial ani jeden zhodny priemer. Cize pochybujem, ze zrovna puzdra by sedeli.
Ak je zodrana noha treba ju vylestit do uplne hladka pred opravou. Je to oesemetna cinnost lebo sa to nesmie prehnat, ale akakolvek nerovnost znici prachovky a poskodi puzdra. Ak je to moc zle, radsej vymenit.
Daj to do servisu ak s tym nemas skusenosti a naradie. Nestoji to za experimenty na drahych dieloch.
Dobrý deň
Výmenu púzdier neponúka už žiadna značka viac ako 10 rokov a od minulého
roku už neponúkajú ani dolné nohy z už nalisovanými púzdramy.
S pozdravom,
Martin Brenner
Suspension Clinic
Tak som nakoniec volal do slovkolexu ze ci to vymenia a ze neni problem. Akurat som si dal urobit komplet servis a musel som si navyse priplatit za vymenu puzdier.Vtedy to bolo 210E za komplet servis + tie puzdra
Teraz som narychlo pozrel net a ozaj vyzera,ze pri RS to bude problem a akurat sa tie puzdra daju nanovo nakalibrovat alebo kupit cele spodne nohy
https://fontech.startitup.sk/kuriozny-vybuch-baterie-elektricky-bicykel-zacal-horiet-pocas-jazdy/
To je aka moznost ked neposielaju na Slovensko?
si si isty? maju tam international shipping a da sa vybrat aj Slovakia... ak by tam aj ich eshop nemal v ponuke Slovensko, pri tak specializovanom tovare je velka sanca ze ked im napises, poslu ti to aj na Slovensko