Kategórie
Bike-techČím mazať reťaz na bicykli? # MTB # údržba # reťaz # odpružená vidlica # tlmič # poradenstvo # mazanie # mazivá
napíšte prosím nejaké dobré tipy na prípravky na mazanie reťaze a odpruženej vidly (tlmiča). Nemám s tým veľa skúseností. Každá rada pomôže, najlepšie by bolo keby ste mohli post-núť rovno nejaké odkazy. Vopred všetkým ďakujem
savings Cyclon Bike Care WET WEATHER SPRAY mazací olej na reťaz
od 16,79 €
savings
MOC 25,99 €
-7% Brunox Deo sprej na starostlivosť o klzné plochy vidlíc a tlmičov, 100 ml
5,39 €
-7%
MOC 8,89 €
savings RockShox Maxima Plush Dynamic Light olej do vidlíc, 120 ml
7,29 €
savings
MOC 13,39 €
-21% Maxima PLUSH Dynamic Heavy mazivo do spodných nôh vidlice, 120 ml
11,90 €
-21%
MOC 30,99 €
Uz raz voskovanu len wapkujem (vyzera jak nove) a potom suchu hodim dnu.
Tekuty vosk som zrusil.
Tu nešlo o nejaké watty....vo videu nejaký chlapík tvrdil, že spojky nedávať do horúceho vosku, lebo vraj potom náchylné na zlomenie.
Neviem.... možno preto že keď na nej je vosk, tak sa môže ťažšie zacvakavat a keď človek nedá pozor, mohol by ju poškodiť.
Ja som spojky drôtikom prichytil k reťazi a varil spolu....
Klasika, ktorá tu už bola spomínaná veľa razy.
Obliat retaz vriacou vodou to funguje, spinu to vyplavi, ale tenky voskovy povlak ostava. To ma trochu prekvapilo. Toto by som nerobil pocas pouzivania retaze, az pred ponorom.
Dolezite je triast retazou vo vosku aby sa bordel zvnutra vyplavil. Kovove sitko a papier utierky to prefiltruju, foto vosku pred nemam, ale bol cisty biely.
Pred filtraciou nechat usadit bordel. Uz raz voskovanu nebenzinujem, je to zbytocne.
Vzhladom k casu roztopenia vosku a roboty okolo, sa oplati robit viacej ks naraz, nie po jednom....
pytas sa na olej ci vosk ?