A keď odbehne pes k susedovi do registrovaného chovu? Ešte to celé prediskutujeme so svojím zverolekárom, ak nám spraví dobrú cenu dáme ich sterilizovať všetky.
Nechcem rýpať len zo zvedavosti sa pýtam, čo znamená čistokrvný bez PP?
Spravidla sa pod tým myslí, že rodičia majú papiere, ale ich potomstvo buď nebolo registrované, alebo rodičia neboli uchovnení.
Inak dnes idem vyzdvihnúť na adopciu dve fenky, ktorých otec je jazvečík a matka york, majitelia neustriehli... V najbližších dňoch bude u nás všetko hore nohami.
PS: ešte k tomu "papierovaniu"
Obaja rodičia Gangstera ( tak ho volajú susedove deti ) sú "papierový" on je chudák neplánovaný vrh a tak sa k nemu papiere bez súhlasu majiteľa fenky ( CZ ) ani vybaviť nedali - vraj.
No nám je to jedno, máme ho radi aj bez PP?
to by sa museli parit v lahu na boku a psy take necinia
praveze mi sme mali musim niekde najst foto aj ked to bude asi problem lebo to uz je cca 25 rokov dozadu, a ak chces vediet pes vobec nieje sprosty a poradili si uplne jednoducho, jazvecik bola fenka a pekne si vysla na schod aby dorovnali vyskovy rozdiel a bolo to tam
Klasická chirurgická kastrácia zastaví pohlavný cyklus úplne a neplodnosť je trvalá. Invazívna kastrácia je nezvratná a sučka nebude hárať, pretože je uvedená do stavu pohlavného pokoja. Kastráciu je dobré konzultovať s veterinárom. Ak však patríte k majiteľom, ktorí neplánujú psíka rozmnožovať, kastrácia je skvelý spôsob z hľadiska zdravia a ďalšieho komfortu života vášho psíka.
Kastrácia u fenky by mala prebehnúť ešte pred prvým háraním (6. – 7. mesiac) alebo medzi prvým a druhým cyklom. Fenke sú počas celkovej anestézie operačne odstránené reprodukčné orgány (maternica, vaječníky). Benefitom je z toho hľadiska hlavne preventívny charakter zákroku. U kastrovaných sučiek nedochádza k ochoreniam pohlavných orgánov, tvorbe nádorov na maternici, tvorbe cýst či zápalov a eliminované je aj riziko pseudogravidity a koniec koncov i neželaného nakrytia cudzím psom. Kastrácia môže predĺžiť psovi život v priemere o 3 až 5 rokov.
Divna vec sa dnes stala, ta cierna sestrina fenka co sem furt davam, napadla maltezacku svagrovych rodicov, ked dnes u nich boli. A pricinou bolo len to, ze tu maltezacku ostrihali na letny zostrih Vyzera ze ju vobec nespoznala, pritom uz spolu boli velakrat a bez problemov. Ale ta sestrina fenka neznasa macky, tak mozno jej ju taka ostrihana pripominala
Divna vec sa dnes stala, ta cierna sestrina fenka co sem furt davam, napadla maltezacku svagrovych rodicov, ked dnes u nich boli. A pricinou bolo len to, ze tu maltezacku ostrihali na letny zostrih Vyzera ze ju vobec nespoznala, pritom uz spolu boli velakrat a bez problemov. Ale ta sestrina fenka neznasa macky, tak mozno jej ju taka ostrihana pripominala
Tu su obe, starsia fotka
Ten zostrih podľa mňa nebude dôvod. Psi majú zrak dosť naprd, najdôležitejšie sú pre nich pachy. Nehára sa niektorá z nich? A hento maltézačka nie je, to je skôr niečo z bradáča 😁
kibib ja len tolko, ze ty si prepac, mozno zodpovedny mnozitel, ale tomu komu tie psiky posuvas byt nemusia a mozu poparit brata so sestrou… casto krat nevedomky, nedaju urobit vsetky testy, nevedu psi tak ako maju zapisane v plemene a potom vznikaju problemy… choroby.. rozne spravanie… zase mat psa s pp a spravit par skusok, vysetrni neni az take strasne… To PP zmysel ma… ooo ano tiez som dakedy mal nazor ze pp naco… az kym som nemal hafana ktory mal snad vsetky problemy sveta a nedozil sa dvoch rokov… nehovorim, ze s PP sa to nemoze stat, moze ale je tam velka samca na eliminaciu problemov a hlavne plnych utulkov..
Pekne a jednoducho vysvetlené! Nikdy som sa nad tým takto nezamýšľal. Ďakujem! Ostáva nám už len veriť, že sa našim deťom nič také nestane. A verte, alebo nie toto je náš posledný vrh. Mať okolo seba plný dom krásnych voňavých šteniatok je proste niečo úžasné, horšie už dávať ich do iných rúk, toto už ozaj nechceme zažívať. Toto fakt dokáže robiť len niekto s riadne potlačenými ľudskými citmi, no a my taký naozaj nie sme.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jasné
Spravidla sa pod tým myslí, že rodičia majú papiere, ale ich potomstvo buď nebolo registrované, alebo rodičia neboli uchovnení.
Inak dnes idem vyzdvihnúť na adopciu dve fenky, ktorých otec je jazvečík a matka york, majitelia neustriehli... V najbližších dňoch bude u nás všetko hore nohami.
Pes - kôň
... podľa susedov ?
PS: ešte k tomu "papierovaniu"
Obaja rodičia Gangstera ( tak ho volajú susedove deti ) sú "papierový" on je chudák neplánovaný vrh a tak sa k nemu papiere bez súhlasu majiteľa fenky ( CZ ) ani vybaviť nedali - vraj.
No nám je to jedno, máme ho radi aj bez PP?
praveze mi sme mali musim niekde najst foto aj ked to bude asi problem lebo to uz je cca 25 rokov dozadu, a ak chces vediet pes vobec nieje sprosty a poradili si uplne jednoducho, jazvecik bola fenka a pekne si vysla na schod aby dorovnali vyskovy rozdiel a bolo to tam
ps: kibib keby to plemä nepotrebovalo taky aktivny pristup, zrejme by som nevahal.
https://www.animals.sk/ruja-u-psa
Kastrácia feny pohlavný cyklus zastaví úplne
Klasická chirurgická kastrácia zastaví pohlavný cyklus úplne a neplodnosť je trvalá. Invazívna kastrácia je nezvratná a sučka nebude hárať, pretože je uvedená do stavu pohlavného pokoja. Kastráciu je dobré konzultovať s veterinárom. Ak však patríte k majiteľom, ktorí neplánujú psíka rozmnožovať, kastrácia je skvelý spôsob z hľadiska zdravia a ďalšieho komfortu života vášho psíka.
Kastrácia u fenky by mala prebehnúť ešte pred prvým háraním (6. – 7. mesiac) alebo medzi prvým a druhým cyklom. Fenke sú počas celkovej anestézie operačne odstránené reprodukčné orgány (maternica, vaječníky). Benefitom je z toho hľadiska hlavne preventívny charakter zákroku. U kastrovaných sučiek nedochádza k ochoreniam pohlavných orgánov, tvorbe nádorov na maternici, tvorbe cýst či zápalov a eliminované je aj riziko pseudogravidity a koniec koncov i neželaného nakrytia cudzím psom. Kastrácia môže predĺžiť psovi život v priemere o 3 až 5 rokov.
Tu su obe, starsia fotka
Tu su obe, starsia fotka
Ten zostrih podľa mňa nebude dôvod. Psi majú zrak dosť naprd, najdôležitejšie sú pre nich pachy. Nehára sa niektorá z nich? A hento maltézačka nie je, to je skôr niečo z bradáča 😁
Hugovi asi odpadne chvost. Mačky sú zježené a dourážané do krvi.
York x jazvečík, Molly a Lili, dnes adoptované.