Dudo
ja som vychadzal z tohot: https://www.mosr.sk/harmonogram-vojenskych-cviceni-na-uzemi-vojenskych-obvodov/
a tiez z freemap kde je vidiet aktivita. pytam sa na vase skusenosti z praxe, viem ze sa kontroluje - napr na 3 kamennych kopcoch (ale to je permanetne uzavrete uzemie) som sa rozpraval s vojakom co to strazil s dronom - nie je sanca to vidiet ani pocut ani kjed viete ze to tam je, tiez spominal (to bolo po 02/2022) ze maje jasne prikazy a pokutuje sa, v lesoch mam za to ze je volnejsi rezim (vikendy)
trasa bez problemov aj s detmi, dokonca su cestou aj zaujimave miesta najma pre deti usek Jablonove - Bilikove Humence jazdim na cestaku, niekde je dobry asfalt, niekde horsi pripadne spevnena cesta, najma spojka perneckej a rohoznickej cesty popri jazerach a Levare - Studienka... jedine co nepoznam, aky je povrch je ten usek nad Bilikovymi Humencami po asfaltku na Borsky Mikulas, ale to uz spomenul drifter... a este teda ta prepojka od Lozorna pod Jablonove neviem v akom je stave momentalne...
To len tak vyzerá, že vyše 100km. To sú celodenné výjazdy, skôr zážitkové ako výkonostné. Také mám najradšej, keď celý deň sa túlam niekde krajinou. 👍💪😀
To je v pohode trasa, tade kludne môže ísť, však neplánuje isť cez územia na ktorých je trvale vstup zakázaný.
Nakolko vsak planuje ist niekedy v lete, je tu ista sanca, za ako po minule roky dojde k vseobecnemu zakazu vstupu z dovodu rizika vzniku poziarov. Snad k tomu nedojde.
trasa bez problemov aj s detmi, dokonca su cestou aj zaujimave miesta najma pre deti usek Jablonove - Bilikove Humence jazdim na cestaku, niekde je dobry asfalt, niekde horsi pripadne spevnena cesta, najma spojka perneckej a rohoznickej cesty popri jazerach a Levare - Studienka... jedine co nepoznam, aky je povrch je ten usek nad Bilikovymi Humencami po asfaltku na Borsky Mikulas, ale to uz spomenul drifter... a este teda ta prepojka od Lozorna pod Jablonove neviem v akom je stave momentalne...
V stredu na Záhorí pekne slnečno, chce to nejaký výlet, no na Morave to už tak slnečné nebolo. Plán: rozhledna Maják, Vinařství u kapličky a okolo vodnej nádrže Nové Mlýny. Všetko parádne, až asi v polovičke trasy okolo nádrže ma chytila pekne búrka, poriadny dážď, tak som vyše hodiny bol schovaný v lese pod stromami. Potom parádne počasie až domov. Trasa: cez les do Brodského - Obora Soutok - Pohansko - Břeclav - Januv hrad - Rakvice - Prítulecká hora - Rozhledna Maják - Vinařství u kapličky - po hrádzi okolo vodnej nádrže Nové Mlýny - Bulhary - Lednice - Obora Soutok - Brodské a do lesa a domov. 162km, 467v.m.
Dnešný krásny slnečný deň venovaný Záhoriu a aj kúsku Malých Karpát. Plán bol zo Studienky pozrieť len Zámčisko a niečo v okolí. Nakoniec z toho bol dlhší výjazd, keďže som nejako nechcel ísť po rovine, potom reku, Senicu obídem a keď už som pod kopcami, tak aspoň kúskom ich treba navštíviť. Prezieravo som si nezobral svetlo, ináč by som tam niekde bol doteraz
Cieľom príspevku je vlastne len ukázať, že jazdenie po Záhorí nemusí byť len rovina, severnejšie sú aj kopčeky a do Malých Karpát je to len na skok. Za seba mám rád takéto rôznorodé výjazdy a meniacu sa krajinu. Lúky, polia, lesy, vybrať sa dá čokoľvek, možností je dosť. A všetko zjazdné. http://www.cykloserver.cz/f/e2df299570/
Bežný výjazd na 3 hodinky po práci, len s tým rozdielom že som sa bol pozrieť na Záhorie už aj z čerstvo otvorenej rozhľadne nad Gbelmi. Pri jej návšteve si treba dať pozor ale na otváracie hodiny - od mája do konca septembra je otvorená v čase 10.00-20.00, mimo tohto obdobia sa bude zatvárať už o 16. hodine. Zaujímavé je, že tabuľa s prevádzkovým poriadkom + otváracími hodinami je dnu, čiže keď príde človek mimo otváracie hodiny, vôbec netuší, prečo je rozhľadňa alias Mojmírová bašta (tak sa rozhľadňa nazýva) zatvorená.
Ešte minulý víkend nedeľná oddychovka a túlanie sa Lednicko - Valtickým areálom. Pojazdenie týmto krajom je vždy parádne. Cieľ nebol žiadny. Náhodné cyklochodníčky, kam predné koleso odbočilo. 54km, 326v.m.
Manzelka dnes navhrla vyjazd do Vysokej na slavnost slnovratu a ja som neprotestoval. Nabil som svetla a slo sa. Super bolo, ze nas nezozrala okridlena haved ?. Pri navrate sme pred Stupavou skoro zramovali dve srnky ?. Vo Vysokej sme si dali langos, pokukali svetielka na Morave a frcali dom.
V stredu by som chcel ist pojazdit niekede na zahorie. Asi Rakusko Ceske pohranicie. Rozmyslam, ze v Gbeloch alebo Sastine necham auto a odtial vyrazim. Mam gravel, tak skor cesta a nejake lesne cesticky. Viete mi poradit nejaku trasu, zaujimave miesta. Start moze byt aj niekde inde. Dakujem
komentare k usekom na mapke
USEK A
- treba prejst na kraji lesa / pola, bola tam kukurica a trava takze sa dalo, piesok. odporucat sa to velmi neda, na tenkych gumach (28 a 35mm ) sa mi to v plnej polnej dost zabaralo
USEK B
- za Bilkovymi Humencami, po cervenej turistickej, su naznaky co vas caka v lesnej casti az po asfaltku - miestami cisty piesok, pripadne piesok s velkymi strkovymi kamenmi, rozhodne sa opati radsej ist po ceste do Borskeho Mikulasa a odtial na tu asfaltu do lesa. So synom som to nechel (je to dlhsie + cesta), ale nestoji to za to. mozno tam poznate lepsiu variantu
Ostatne useky boli ok, na cestach len minimum km takze vsetko sa da aj s detmi
Včera zo Záhoria na Južnú Moravu túlať sa vinohradmi a prírodou. Je to tam hore a dolu, tak aj pekné výhľady na krajinu. Cyklistika tam ide na 101%. ...a chytila ma pekne búrka. V Kobylí schovaný pod stromami skoro hodinku. Trasa: cez les do Adamova - hrádza Moravy - Moravská Nová Ves - Prušánky - Nechory - Rozhledna na Podluží - Veterný mlýn Starý Podvorov - Čejkovice - Veterný mlýn Vrbice - Kobylí vrch - Vrbice - Kaplnka Hradištěk - Novosádska studna - Podluží - Nový podvorov - Týnec - Lanžhot - Pohansko - Obora Soutok - brodské - do lesa a domov. 142km, 982v.m.
Príjemná nedeľa venovaná Záhoriu, Bielym Karpatom a ako ináč, aj kúsku Malých Karpát. Sucho, pekne, dobre sa išlo a hlavne lokality, ktoré rád navštevujem. Raz za čas to tu napíšem, tie možnosti, kadiaľ sa na Záhorí pustiť, čo všetko navštíviť, tak tých možností je veľa. A to je na tom to pekné.
Začiatok trasy v Studienke. Plán bol ísť na Čupy. Dlhšie som na nich nebol. Výhľady z lúčnych úsekov nad Sobotišťom, vojenské lesy a ich asfaltky, kto to pozná, vie, že sa tam dá zabaviť a nikdy to neunaví. Jediné, čo som ku koncu trasy musel zmeniť, bolo vynechanie Plaveckého Mikuláša. Bolo dosť hodín a na úseky, ktoré ma ešte čakali, treba dobre vidieť. V svetle lampy by to bolo náročnejšie.
Nižšie fotky na inšpiráciu, klasika aj so subjektívnym a niekedy aj objektívnym popisom
Trasa buď cykloserver, alebo v mojich výjazdoch http://www.cykloserver.cz/f/308b300716/
V sobotu po dlhšom čase na bicykli. tak na celodenný výlet zo Záhoria smer Vojenské lesy, zrúcanina Korlátko, Malé Karpaty, Smolenice, cez Jahodník naspäť smer Malé Karpaty, Mon Repos, Kubašová, Plavecký Mikuláš, Lakšárska N. Ves, Lásek, Gazárka a domov. Počasie parádne. Lesy a lúky bez blata. V horách tiež suché cesty a chodníčky, žiadne blato. Trasa: 118km, 1707v.m.
Len na rýchlo po robote som vybehol pozrieť tú novú cyklotrasu do Senice. Vedie od vlakovej stanice do areálu starej priemyselnej zony. Tam som ešte nebol, vôbec som nevedel, že to je tam taká veľká plocha. Riadne industrialne rujny.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja som vychadzal z tohot: https://www.mosr.sk/harmonogram-vojenskych-cviceni-na-uzemi-vojenskych-obvodov/
a tiez z freemap kde je vidiet aktivita. pytam sa na vase skusenosti z praxe, viem ze sa kontroluje - napr na 3 kamennych kopcoch (ale to je permanetne uzavrete uzemie) som sa rozpraval s vojakom co to strazil s dronom - nie je sanca to vidiet ani pocut ani kjed viete ze to tam je, tiez spominal (to bolo po 02/2022) ze maje jasne prikazy a pokutuje sa, v lesoch mam za to ze je volnejsi rezim (vikendy)
To len tak vyzerá, že vyše 100km. To sú celodenné výjazdy, skôr zážitkové ako výkonostné. Také mám najradšej, keď celý deň sa túlam niekde krajinou. 👍💪😀
Nakolko vsak planuje ist niekedy v lete, je tu ista sanca, za ako po minule roky dojde k vseobecnemu zakazu vstupu z dovodu rizika vzniku poziarov. Snad k tomu nedojde.
Potvrdzujem, trasu odporucam aj pre deti
Cieľom príspevku je vlastne len ukázať, že jazdenie po Záhorí nemusí byť len rovina, severnejšie sú aj kopčeky a do Malých Karpát je to len na skok. Za seba mám rád takéto rôznorodé výjazdy a meniacu sa krajinu. Lúky, polia, lesy, vybrať sa dá čokoľvek, možností je dosť. A všetko zjazdné.
http://www.cykloserver.cz/f/e2df299570/
nedavno ste mi tu pomohli odobrit trasu, tak sa len chcem pochvalit ze skutok sa stal, uspesne sme so synom (10r) zvladli 105km.
https://www.strava.com/activities/9501110264
komentare k usekom na mapke
USEK A
- treba prejst na kraji lesa / pola, bola tam kukurica a trava takze sa dalo, piesok. odporucat sa to velmi neda, na tenkych gumach (28 a 35mm ) sa mi to v plnej polnej dost zabaralo
USEK B
- za Bilkovymi Humencami, po cervenej turistickej, su naznaky co vas caka v lesnej casti az po asfaltku - miestami cisty piesok, pripadne piesok s velkymi strkovymi kamenmi, rozhodne sa opati radsej ist po ceste do Borskeho Mikulasa a odtial na tu asfaltu do lesa. So synom som to nechel (je to dlhsie + cesta), ale nestoji to za to. mozno tam poznate lepsiu variantu
Ostatne useky boli ok, na cestach len minimum km takze vsetko sa da aj s detmi
Začiatok trasy v Studienke. Plán bol ísť na Čupy. Dlhšie som na nich nebol. Výhľady z lúčnych úsekov nad Sobotišťom, vojenské lesy a ich asfaltky, kto to pozná, vie, že sa tam dá zabaviť a nikdy to neunaví. Jediné, čo som ku koncu trasy musel zmeniť, bolo vynechanie Plaveckého Mikuláša. Bolo dosť hodín a na úseky, ktoré ma ešte čakali, treba dobre vidieť. V svetle lampy by to bolo náročnejšie.
Nižšie fotky na inšpiráciu, klasika aj so subjektívnym a niekedy aj objektívnym popisom
Trasa buď cykloserver, alebo v mojich výjazdoch http://www.cykloserver.cz/f/308b300716/