a na R2 tu u nás? ...130-100-80-60-130-100-80-60-130-100-80-60...psycho...100rokov sa tade jazdilo aj na bicykloch,potom na takom smiešne krátkom úseku že "rýchlostná cesta" ,(jasné že zákaz vjazdu bicyklov) z Pereša do Šace ak chce niekto chodiť do práce na bajku tak to musí zobrať cez Waršavu-Oslo-Helsinky atd...(no dobre trošku preháňam ale...) ozaj ako sa tam aj píše...úplný nezmysel lebo rozbehneš sa na 130 a už aj brzdíš lebo 60-ka https://kosice.korzar.sme.sk/c/22461122/cestu-medzi-kosicami-a-sacou-posiali-rychlostne-znacky.html
jj, Košice - Šaca je exemplárny príklad.
Cyklistická doprava sa v tejto republike vníma ako zlo a ako niečo otravné,čo treba potlačiť ešte v zárodku
Proste do práce máš chodiť autom a pekne za to platiť a nie len tak zadarmo sa voziť
Taktiež traktor, v3s.... lenže R1 je jediný reálny výjazd z BB smer Brezno. Asi 1km od poslednej križovatky po koniec R1 nemáš inú možnosť.
Osobne na cestaku idem pár 100m po polnacke. Mimochodom z opačného smeru (do BB) tento problém nie je.
Funtomi, ono ano, volakedy sa tade chodilo dokonca sme ignorovali aj zakaz dalej smerom na brezno s vsetko bolo dobre. Nikto nas nikdy nepokutoval. Fakticky ale ist popri hrone nie je az tak strasne.
a na R2 tu u nás? ...130-100-80-60-130-100-80-60-130-100-80-60...psycho...100rokov sa tade jazdilo aj na bicykloch,potom na takom smiešne krátkom úseku že "rýchlostná cesta" ,(jasné že zákaz vjazdu bicyklov) z Pereša do Šace ak chce niekto chodiť do práce na bajku tak to musí zobrať cez Waršavu-Oslo-Helsinky atd...(no dobre trošku preháňam ale...) ozaj ako sa tam aj píše...úplný nezmysel lebo rozbehneš sa na 130 a už aj brzdíš lebo 60-ka https://kosice.korzar.sme.sk/c/22461122/cestu-medzi-kosicami-a-sacou-posiali-rychlostne-znacky.html
Tak z Pereša do Šace je alternatíva, ale celá tá "rýchlostná cesta" je úlet už od vjazdu do mesta od D1 od Prešova až po Šacu. A celkovo u nás infraštruktúra a verejný priestor je v tak žalostnom stave a nie je toho, kto by to nejako systematicky riešil, len sa to kadejako pláta.
tak som sa nepresne vyjadril...DO PRÁCE som myslel USS .a ísť cez Malú Idu po tej úzkej kľukatej ceste bez krajnice sa mi nechce ani autom nie na bajku
Aj som si myslel a trochu to bol z mojej strany taký poddž*b, keďže tá cesta cez Malú Idu je legálna pre bike, aj keď nič, čo by človek vyhľadával. Ešte je možnosť poľná cesta popri električke, ale to tiež nie je ktovie čo. Tú cyklotrasu do Šace pravidelne niekto sľubuje, prevažne v čase pred voľbami. po voľbách sa to ukáže ako neriešiteľný problém, spolu s ďalšími vecami, ktoré by pomohli mestu byť tu pre ľudí a nie pre autá.
Dnes ma zaskočil Wolťak na biku, v Starom meste, v jednosmerke. Idem autom, vidím ho ísť oproti, zamával som mu, že čo robí, ako ide. Mal som stiahnuté okno tak ako ma obchádzal mu hovorím, že toto je jednosmerka a on na mňa spustil: cesta je široká, čo mi vadí začal sa rozčulovať. Keď som išiel ďaľej videl som v späťaku ako zastal a kričal na ulici niečo za mnou. Dorazila ma jeho absolútna istota, že on nič zle nespravil a ja som 10 minút v aute ako som pokračoval ďaľej rozmýšlal, ako som ja pochybil.
Ak je cesta široká, poprípade jednosmerkou nejazdí veľa áut, škoda, že nemysleli od stola aj na cyklistov a nedali tam značky umožňujúce vjazd cyklistom aj z opačnej strany. To by mali cyklisti legálne a aj vodiči áut by boli o tom značkou informovaní. Dá sa to vidieť napr. v TN.
Dnes ma zaskočil Wolťak na biku, v Starom meste, v jednosmerke. Idem autom, vidím ho ísť oproti, zamával som mu, že čo robí, ako ide. Mal som stiahnuté okno tak ako ma obchádzal mu hovorím, že toto je jednosmerka a on na mňa spustil: cesta je široká, čo mi vadí začal sa rozčulovať. Keď som išiel ďaľej videl som v späťaku ako zastal a kričal na ulici niečo za mnou. Dorazila ma jeho absolútna istota, že on nič zle nespravil a ja som 10 minút v aute ako som pokračoval ďaľej rozmýšlal, ako som ja pochybil.
Niektoré jednosmerky v Starom Meste už majú dopravnú úpravu, že cyklista má povolený vjazd do protismeru. Nebol to tento prípad ulice?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://kosice.korzar.sme.sk/c/22461122/cestu-medzi-kosicami-a-sacou-posiali-rychlostne-znacky.html
Cyklistická doprava sa v tejto republike vníma ako zlo a ako niečo otravné,čo treba potlačiť ešte v zárodku
Proste do práce máš chodiť autom a pekne za to platiť a nie len tak zadarmo sa voziť
Taktiež traktor, v3s.... lenže R1 je jediný reálny výjazd z BB smer Brezno. Asi 1km od poslednej križovatky po koniec R1 nemáš inú možnosť.
Osobne na cestaku idem pár 100m po polnacke. Mimochodom z opačného smeru (do BB) tento problém nie je.
alebo ja som rád chodieval cez priechod
edit, pozrel som mapu a dokonca sa to volá "Donovalská cyklomagistrála"
bez asfaltu a cez Priechod si riadne aleže riadne nadides (aj výškových) ak chces ist len z BB do Šálkovej
kebyže len jeden, ale asi 300 😁 V sobotu bol cyklomaratón Bratislava (Šamorín) - Jasná
https://kosice.korzar.sme.sk/c/22461122/cestu-medzi-kosicami-a-sacou-posiali-rychlostne-znacky.html
Tak z Pereša do Šace je alternatíva, ale celá tá "rýchlostná cesta" je úlet už od vjazdu do mesta od D1 od Prešova až po Šacu. A celkovo u nás infraštruktúra a verejný priestor je v tak žalostnom stave a nie je toho, kto by to nejako systematicky riešil, len sa to kadejako pláta.
Niektoré jednosmerky v Starom Meste už majú dopravnú úpravu, že cyklista má povolený vjazd do protismeru. Nebol to tento prípad ulice?