Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ano, cez vikend ma tak ofukol na elektrickej MX motorke pod BK ?
Papiere to ma isto ako ebike do 25kmh ale na tomto ani nemusi to it nohami. Neviem ci to nema aj akceleracny system ako motorka že len otoci na riaditkach gripom ?
Zobraziť komentár 30.06.2023 - 11:19:57
00
Ano ma :) https://surron.pro/sk/sur-ron-light-bee-sk/
Verim ze to vie byt fakt zabavna hracka
Zobraziť komentár 30.06.2023 - 11:54:41
00
Pekné stroje. Tak na tom by som si zašportoval … :)
Zobraziť komentár 30.06.2023 - 12:44:03
02
arrow_leftlubor1 napísal:
... po rovine sa jazdi s vypnutou asistenciou rychlostou kolko chces alebo vladzes. V mojom pripade je to cca 30 - 32 km/hod. Ked pride stupanie ktore nevladzem slapat, tak si pomozem asistenciou...

Toto ma fakt zaujalo. Ak po rovine dokazes ist s vypnutou asistenciou na 25 kg opache na MTB plastoch 32 km/h, tak naco potrebujes asistenciu do kopca? Len nepis, ze "nevladzem", lebo s tamtym vykonom na rovine na MTB plastoch vladzes. Cize zase len lenivost / pohodlnost / ulahcenie si. Akoze kludne si to zlahcuj, to je mi uplne jedno, len netvrd, ze nevladzes.
Zobraziť komentár 30.06.2023 - 13:21:13
04
Vie niekto s wattmetrom dať, aký výkon je potrebný na 30kmph na rovinke bez vetra na hrubých gumkach? Celkom ma to zaujalo a neviem si nastaviť ani hrubý odhad ...
Zobraziť komentár 30.06.2023 - 13:35:16
00
mna na rovine nebaví íst ani na klasickom nieto ešte na e-biku. Ak dokazeš íst 30 tak si frajer jediný koho poznam. Ešte tu je jeden čo má vyjazdy na e-biku kde 80% ides bez asistencie. Ale tak to ste výnimky aj ked nechapem prečo tak jazdíte. Spravne sa na ebiku má jazdit dole sedanka nohy na široko 30 otáčok za minutu a čo najvačšia pripomoc a prilbu nechat doma:)
Zobraziť komentár 30.06.2023 - 13:35:37
05
.

Naposledy upravil Touro dňa 23.07.2025 - 09:58:32, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 30.06.2023 - 13:48:47
02
arrow_leftJezus napísal:
Toto ma fakt zaujalo. Ak po rovine dokazes ist s vypnutou asistenciou na 25 kg opache na MTB plastoch 32 km/h, tak naco potrebujes asistenciu do kopca? Len nepis, ze "nevladzem", lebo s tamtym vykonom na rovine na MTB plastoch vladzes. Cize zase len lenivost / pohodlnost / ulahcenie si. Akoze kludne si to zlahcuj, to je mi uplne jedno, len netvrd, ze nevladzes.

nie je to sice 32 ale moja polovicka to ma na rovine tiez vypnute teda okrem protivetru. Zapina len do kopca. Ale nevozi sa na minionoch ani DHF/DHR ;)
Zobraziť komentár 30.06.2023 - 14:21:35
00
Nie priemerku ale najvyssiu rychlost po rovine aby to bolo presne. Na vzdialenost, kym nezacne fukat protivietor. A ano aj s malym stupanim mam problem. Nemam kondicku a ani nechcem, chcem sa len vozit a nenadret. Este moze byt zle nakalibrovany tachometer, to som neoveroval. Ta vaha je pri rozbiehani citit ale ked sa to rozbehne, potom pomaha zotrvacnost. Nikdy som nemal klasicky horsky bike len kros a ziletku ale ked to porovnam s krosovym ( 16 kg aj s nosicom) je to len o malo pomalsie a samozrejme dlhsie trva sa rozbehnut. Da sa to poriesit rozbehom s asistenciou, potom to vypnut a slapat kolko to chuti.
Zobraziť komentár 30.06.2023 - 15:48:14
00
Šlapať na ebiku bez pripomoci popiera princíp ebiku. Ale je to individuálna záležitosť. Vyhodou je že ebiker si pripomoc môže zapnúť alebo vypnúť. Biobiker nie … :)
Zobraziť komentár 30.06.2023 - 20:06:30
04
arrow_leftpalo14 napísal:
Ja som pocul ze cipom sa obnovuje radost z jazdy :-) Vsak ta babeta tiez ide 45km/h od vyroby len neuvadzaju ze je to e-bike. Problem vyrieseny.

uz sa to tu riesilo milionkrat-nevadi, zopakujem...
hej, na babetu treba soferak.. a netreba spz atd, ako na velku moto (moto-soferak) lebo je limitovana zakonom max rychlostou.
akonahle by sla rychlejsie uz je z nej velka moto.
bicykle s pomocnym motorom su tiez zakonom obmedzene, max rychlost25 a pomoc len pocas slapania...
zase.... ked niekto porusi zakon cipovanim uz je to uplne ine vozidlo !!
ludom stale nedochadza ze cipnutim sa meni sposob chovania bicykla, ze sa sprava ako motorka...

nemas doklady? zhabat "vozidlo" (cipnuty bike) a este nakopat do zadku za verejne ohrozenie.
V prvom rade je potrebné vymenovať, aké doklady musíte mať pri vedení akéhokoľvek motorového vozidla.

Vodičský preukaz (môžete viesť len také vozidlo, na aké máte vodičské oprávnenie)
Osvedčenie o evidencii alebo technické osvedčenie od vozidla
Doklad o povinnom zmluvnom poistení vozidla (biela alebo zelená karta)
Doklad o vykonaní technickej kontroly (musí byť platná)
Doklad o vykonaní emisnej kontroly (musí byť platná)

V prípade, že jazdíte bez platných dokladov, ktoré predpisuje zákon, hrozí vám bloková pokuta na mieste do 30 eur, v správnom konaní to môže byť až do 100 eur. To však platí len v prípade, že ste si povinné doklady zabudli alebo ich pri sebe jednoducho nemáte.

V oveľa komplikovanejšej situácii sa ocitnete, ak vodičské oprávnenie vôbec nemáte alebo sedíte za volantom vozidla, na ktoré nemáte vodičské oprávnenie. V takýchto prípadoch vám hrozí pokuta od 300 do 1 300 eur, ale aj zákaz činnosti od 1 až do 5 rokov. To znamená, že počas tohto zákazu nebudete môcť absolvovať autoškolu, respektíve vám vodičský preukaz nevydajú.
Zobraziť komentár 30.06.2023 - 20:21:58
02
Nie "uplne ine vozidlo", ale motorove vozidlo!!!
Zobraziť komentár 30.06.2023 - 22:35:53
00
arrow_leftivast napísal:
Vie niekto s wattmetrom dať, aký výkon je potrebný na 30kmph na rovinke bez vetra na hrubých gumkach? Celkom ma to zaujalo a neviem si nastaviť ani hrubý odhad ...

Tusim okolo 250w na racekingoch, ale zalezi aj od aerodynamiky - tj, posed, v com si obleceny, batoh, atd. Ak myslis gumy typu minion 2.3" , tak asi tak +30w min. :D, musim dakedy pozriet :lol:
Zobraziť komentár 30.06.2023 - 23:15:05
00
peter120 teoria je pekna ale v praxi to neplati lebo to nikto nekontroluje.
Zobraziť komentár 01.07.2023 - 07:45:23
00
Ale ako podnet pre vyberanie ďalšieho výpalného dobré. Vyčkajte času je potreba aby vás bolo oveľa viac aby sa to oplatilo.
Zobraziť komentár 01.07.2023 - 07:58:51
02
keyboard_arrow_up