Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Nazdar,

po X kilometroch sa mi ozyva zadna volnobezka, oreh, freehub. Najskor som si myslel, ze sa mi rozstelovala prehadzovacka, ale je to na 100% volnobezka. Pretoze aj pri zabere (pri volnej jazde nie), citim v pedaloch drhnutie/vibracie, mam hollowtech cize stred to nemoze byt, okrem toho, mam komplet nove ustrojenstvo Alivio, kazeta 9sp, stred, kluky, retaz, prehadzovac asi 200km dozadu. Volnobezka ma cez 1500km.

Mam Rckrider (neukamenujte ma) ST520 a neviem, aka vhodna nahrada by tam pasovala, kupovat original z decathlonu by som nechcel, radsej si trosku priplatim za uchulahodiacu znacku.
Zobraziť komentár 16.08.2023 - 19:04:12
00
Skus popisat trochu lepsie problem. Najazd 1500 je myslim 'nic', teda nic, co by malo 'pokazit' orech. Drhnutie/vibracie??

Teda moze tam byt zalepena/stuhnuta spina ci mazivo/vazelina, malo oleja atd (aj vela je zle), ale menit po 1.5 tkm nie je zvycajne

(Tiez mam z decathlonu,sice cestak, plus par sad kolies - nic na kamenovanie;))
Zobraziť komentár 16.08.2023 - 23:41:11
00
Pri zabere, v pedaloch citim vibracie, akoby mi stred drhol, lenze mam novy hollowtech, pre istotu som ho rozobral a znova namazal, bol ok ziadna spina. Potom neskor mi zacalo rapkat vzadu od kazety, myslel som, ze sa mi rozsteloval index na prehadzovacke, ale vsetko je ok. Bike som uz medzitym parkrat cistil a retaz namazal. Tak som jazdil dalej a zacalo to byt uz viac pocutelne, dokonca pri toceni pedalov dozadu na servisnom stojane to je pocut. Ak prilozim ruku na zadny naboj pri toceny volnobezky vzad, citim slabe vibracie aj tam. Je pravda ze som ju nikdy nemazal, mozno ani nie je vodotesna a pri cisteni tam vosla voda.

Po 1300km boli inak stock diely uplne na odpis, stred znicene loziska (4 hran), prehadzovac nemal ziadne napnutie, retaz skakala jak na trampoline, kladky tiez na odpis. Tak preto podozrievam unavu materialu, na dalsom komponente.

Chcel by som ten orech menit aj preventivne, len som pozeral na eshope a je ich tam dost vela typov, rozne tvary atd tak preto sa pytam.
Zobraziť komentár 17.08.2023 - 07:05:20
00
Ak je to z naboja tak kup cele nove koleso.Kludne aj bazar.Noplati sa opravovat taketo lacne veci.Alebo je cas na poriadny bike.
Zobraziť komentár 17.08.2023 - 10:48:05
00
keyboard_arrow_up