Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Orwell by len čumel…
Zobraziť komentár 17.08.2023 - 21:26:46
05
Pekný kus vola ten pán minister. Ale všetko zlé je na niečo dobré, chcel by som si celkom vážne prečítať ako napríklad po napísaní toho bludu v bode č. 8 dokáže zahrnúť do učebnice taký Stalingrad - hlavne ten hrdinský boj na krížnych cestách úplne mimo civilnej zástavby ...
Zobraziť komentár 17.08.2023 - 21:27:55
00
U russa staci kazdy bod znegovat a ... voilá
Zobraziť komentár 17.08.2023 - 21:34:38
01
arrow_leftDudo napísal:
Russky minister kultury prepisal ucebnice. :facepalm:
https://blog.sme.sk/sedo/politika/zapadne-sankcie-su-nasa-vyhra-pise-sa-v-novych-ruskych-ucebniciach

Tu je niekoľko myšlienok z učebníc :
1/ Putin je veľký vodca, Gorbačov bol veľký slaboch.
2/ Ukrajinský neonacizmus je náš nepriateľ.
3/ Ukrajina je ultranacionalistický štát. Akýkoľvek iný názor sa dnes na Ukrajine tvrdo prenasleduje. Opozícia je zakázaná, všetko ruské bolo označené za nepriateľské.
4/Kolektívny západ sa spojil proti Rusku.
5/ Takéto unikátne časy sa v histórii odohrávajú zriedka. Po odchode zahraničných spoločností sa vám ( študentom ) otvorili mnohé trhy. Otvorili sa možnosti pre fantastickú kariéru v biznise vo vlastných startupoch. Nepremárnite tú šancu. Dnes je Rusko skutočnou krajinou možností.“
6/ Žiadne bojové akcie sme nezačali, ale snažíme sa ich ukončiť . Bojové akcie začali nacionalisti na Ukrajine v roku 2014, keď tam došlo k štátnemu prevratu.
7/ Keď na internete nachádzate akúkoľvek informáciu o tom, čo sa teraz deje na Ukrajine, majte na pamäti, že svetová produkcia vyrábajúca falošné šoty, fejkové fotografie a videá pracuje vo dne i v noci. Západné sociálne siete a médiá, ktoré dominujú vo svetovom informačnom priestore, s nadšením uverejňujú akékoľvek bludy. Preto bdejte!
8/Naši vojaci majú kategorický príkaz za žiadnych okolností nestrieľať na obytné domy, ale hneď na začiatku sa stretli s nevídanou taktikou NATO. Armáda Ukrajiny nebránila svojich občanov, nebránila mestá tak, že by zaujala obranné pozície na prístupových cestách, ale naopak – vybudovala bojové pozície vnútri obytných štvrtí a nedovoľovala miestnym obyvateľom, aby ich opustili. Používala teda vlastných občanov ako rukojemníkov, ako živý štít.
9/ Západ zahrnul ukrajinský režim peniazmi a zbraňami a na Rusko uvalil bezprecedentné sankcie… Stalo sa niečo nevídané a nemysliteľné. Západ ukradol všetky aktíva ruského štátu, ktoré mal vo svojich bankách, dokopy to je 300 miliárd dolárov. De facto boli odcudzené aj prostriedky ruských korporácií, osobné prostriedky a majetok mnohých súkromníkov – občanov Ruska (nehnuteľnosti, bankové účty, akcie…). Celkové škody nemožno presne vyčísliť, ale očividne je možné hovoriť o bilióne dolárov… V skutočnosti sa kroky Západu ničím neodlišujú od rozkradnutia našich múzeí nacistickými okupantmi počas Veľkej vlasteneckej vojny.

Nie je to fake? Akoze odtát potát. Chovám zvieratká čo im stačí seno no toto …..
Zobraziť komentár 17.08.2023 - 23:25:49
00
Neporovnávaj zdravý rozum svojich králikov s ruzzkou mládežou!
Zobraziť komentár 17.08.2023 - 23:40:53
04
Ak takto vychovajú ďalšiu generáciu dementov, tak mier nikdy nebude...
Zobraziť komentár 18.08.2023 - 07:45:36
06
Prave toto ma napadlo, ako dlho sa u nich bude v názoroch generačne prejavovať táto vojna.
Zobraziť komentár 18.08.2023 - 08:41:48
00
Ak si pozries Severnu Koreu a vztah k ich vojne... tak kludne 70 rokov up.
Zobraziť komentár 18.08.2023 - 08:54:18
01
včera ďalšie káčko dole.
https://twitter.com/GalileoArms/status/1692429076563206316?t=Qch77bhXBI-qkKgynNFZ0Q&s=19
Zobraziť komentár 18.08.2023 - 09:27:39
03
Mala poznamka k Jezusovym uvaham a odbornikoch samokvaskach.
Dovolim si tvrdit, ze na tomto fore venujem vojne na UA pravdepoobne najviac svojho volneho casu, pretoze od zaciatku konfliktu je v to v priemere 1-2h denne a neverim, ze niekto tu trpi podobnou uchylkou. Prebrat sa denne niekolkym zdrojmi, skusit si niektore info overit, niekto spravi za den video, 20-30min analyzu, zrazu vam vyjde aj 5 videi za den...je to neskutocny zrut casu a ja to robim preto, ze ma to bavi.
Takze to nie je o tom, ze som nieco cital a hned sirim do sveta nejake mudrosti.
Prave striham video o vojne na UA, kde sa par minut zmienujem o Banderovi. Kedze pred 2 rokmi som vedel o Banderovi akurat to, ze jeho hudobna skupina hrala v Majorovi Zemanovi musel som si kopec veci nastudovat vratane 3 vysokoskolskych prac o nom + kopec clankov, podcastov od historikov a pod. Dokopy asi 30h mojho zivota. Kvoli cca 4-5 minutam vo videu.
A verim, ze pod videom pride nejaky nouma a bude mudrovat nad tym, ze som zozral vsetku mudrost sveta, pretoze nebude vediet, ze som tomu venoval serioznych 30h zivota na rozdiel od neho, ktoremu stacilo nieco citat na protiprude.
Tolko k tym samokvaskam.

K vojne. Kto sleduje vie, ze RU sa snazi posobit aj v Afrike, momentalne predovsetkym v NIgeri. Moj prorusky spolupivnik ma pred par dnami presviedcal, ze je to kvoli uranu, co dovaza FR odtial. To, ze je to len 20% celkovej spotreby uz chudak nevedel, ale nechal som ho v tom, ako RU takto vypne jadrove elektrarne FR a budu tam svietit zase svieckami.
Staty zdruzene v ECOWAS sa dohodli na dni D, kedy napadnu Niger, ak zlyha diplomacia. Den samozrejme neuviedli. Niger na oplatku na to zacal verejne zhanat obrancov vlasti. Vzhladom na to, ze je tam defacto obcianska vojna to bude zaujimave.
Kedze hlavne v Nigeri by mali teraz operovat Wagnerovic je zaujimave, ze uz cca tyzden o nich velmi nebolo pocut. Naposledy tak neoficialne, ked sa pisalo o zaskodnickych ruskych skupinach v oblasti Sumy, kde sa zaroven spekulovalo, zeby odtial mohol prist dalsi pokus o blitzkrieg.
RU vraj navyse chystaju novu Biiig ofenzivu, pretoze Putin bol po dlhsej dobe na navsteve "fronty" (Rostov nad Donom), kde sa stretol s Gerasimovom a spolu prebrali detaily tejto novej uzasenj ofenzivy, ktora zmeni dianie vo vojne. Podla roznych zdrojov RU mesacne odvedu tak 20k muzov do armady a mna osobne by velmi zaujimal ako ich stihaju za taky kratky cas vycvicit.
Inak za posledne dni neudialo nic zasadne, RU tvrdia, ze UA vysadok nad Chersonom (Kozaki Laheri) uz vytlacili spat na druhy breh, ako dokaz ukazali nejake UA zbrane, ktore vraj ukoristili, pri Robotyne, Staromlynivke a Bachmute sa fronta nehybe, RU dodali zopar dalsich videi znicenych UA diel, ci obrnencov. UA nedodali nic okrem uz vyssie spominanych KA-52, co vyzera, ze skor posielaju dopredu pechotu, kedze k zostrelom doslo na uzemiach, ktore oficialne ovladaju RU.

Pri akejkovek analyze si treba uvedomit, ze vychadzaju vacsinou len z obrazovych materialov (papierovym vyhlaseniam sa verit moc neda) a ze su vypustane ucelovo a s oneskorenim par dni, cize momentalna situacia na fronte uz moze byt uplne ina.
UA su vsak uz par dni nezvykle ticho.
Zobraziť komentár 19.08.2023 - 14:54:52
06
UA navy drony ...

Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 19.08.2023 - 14:59:22
01
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-zapadni-kazetova-munice-pusobi-rusum-velke-ztraty-jejich-vlastni-tak-niciva-neni-40441006

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-ukrajinci-si-delostrelecky-pripravuji-strategicky-vyznamny-tokmak-rusove-tam-maji-problemy-40441039
Zobraziť komentár 19.08.2023 - 15:37:57
00
" jeden za troch " 8)

Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 19.08.2023 - 19:13:16
01
scontent.fksc1-1.fna.fbcdn.net
Zobraziť komentár 19.08.2023 - 23:03:28
310
Toto je asi prvy krat, ze som rad, ze za nejaka kozmicka misia nepodarila. Myslim tym to, ze Rusom padla ta Luna 25 na Mesiac.
Nebudu ju moct pouzit na propagandu. To bolo hadam to najdolezitejsie naco ju na ten Mesiac posielali. Aby ukazali ze to vedia.
Ale uz to nevedia. A to je dobre.

PS: Aj ten Korolov bol Ukrajinec.
Zobraziť komentár 20.08.2023 - 15:51:09
09
keyboard_arrow_up