Vymenil som reťaz a kazetu na cesťáku, ale nastal akýsi nemilý problém...po pár KM výjazdu začnu vychádzať také divné zvuky od reťaze, ale naozaj nemôžem prísť nato čo to robí.Je to ako keby niečo o niečo šúchalo...ako suchá reťaz (nie nenechal som reťaz suchú, samozrejme že je namazaná, to len pre ironické poznámky) Keďže tento problém pretrvával vymenil som aj prevodniky s tým že po 3och sezónach asi budú v riti aj tie, tak som vymenil všetky 3, ale bohužiaľ nepomohlo ani to...naozaj neviem čo to môže robiť...nešúcha ani reťaz o prešmyk a vždy keď zaradím prevod tak to prestane, ale po cca 100-150 m na tom zaradenom prevode to začne zasa robiť či mám taký prevod, alebo taký...jednoducho uplne divný nepríjemny zvuk.Chcem vyskúšať ešte vymeniť kladky na šaltri či to pomôže, ale už naozaj netuším.Ak máte nejaké rady ďakujem.
Ak chodis niekedy blizko BA, tak sa stretnime a pozriem ti to Ja neznasam pazvuky na biku, ale su svine, nedaju sa Hlavne prach je generovac pazvukov. Ale tak u teba to asi nebude dovod.
To je skrátka zvuk od kazety a reťaze ...a nikto nevie čo ho spôsobuje...skúšal som rôzne oleje...nastavenie patky nastavenie prehadzovacky v 3 servisoch nič nepomáha...
Kto by vyrobil appku, co na zaklade rozkladania zuvk.frekv. a ich analyzy (su rozne systemy na vselico) urci, co sposobuje pazvuk, tak by mohol celkom zarobit
Alebo keby taký jednoduchý stroj ako bicykel fungoval normalne a nie že po 20 km keď je reťaz trošku od prachu chcete kvôli tomu nechutnemu zvuku hodiť bike do kríkov a ísť domov peši
Naposledy mi chrcal tak divno orech, ked odislo lozisko vnutri orecha, pretoze sa vydral /ci skor, skompresoval/ distancny alu kruzok, ktory sa ani neda ako nahradny diel kupit. Ale tam sa to dalo lahko zistit, stacilo menej osku utiahnut a prejavilo sa to. Bol to 3zapadkovy DT.
Ja som nedávno prišiel na zvuk od spoju oska - pätka. Proste sa tam usadila nejaká mikro vstvička čohosi čo nešlo len tak utrieť a robilo to strašné zvuky. Čistič bŕzd a sila to vyriešili
Ja som vcera nahodil novu retaz a dneska na vyjazde pri silovejsom slapani take rapkanie akoby to niekde o nieco trelo v silnom zabere, ale ani bohovi neviem prist nato, co to je...so starou retazou to nerobilo
Voditko prehadzovacky je OK, tam to nechytá nikde, na to si dávam pozor. Len či už nedozila kazeta alebo prevodník...
Inak takto špinavá reťaz je po jednej jazde s pôvodným mazivom. Aj keď som sa to snažil utrieť, aj tak to chytá špinu. Doteraz to bolo pekné čisté, keď som dával vosk.
Nie, čo tam mam vidieť? Reťaz ide pekne ponad ten kovový vylisok a nijako sa ho nedotyka. Keď by toto spôsobovalo ten hluk, neprejavilo by sa to len pri zaťaži, ale permanentne plus by to bolo od reťaze pekne oškriabané
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chvíľu. Treba sa s tým naučiť žiť
M orech či nie je bez vazeliny
Inak takto špinavá reťaz je po jednej jazde s pôvodným mazivom. Aj keď som sa to snažil utrieť, aj tak to chytá špinu. Doteraz to bolo pekné čisté, keď som dával vosk.