Vymenil som reťaz a kazetu na cesťáku, ale nastal akýsi nemilý problém...po pár KM výjazdu začnu vychádzať také divné zvuky od reťaze, ale naozaj nemôžem prísť nato čo to robí.Je to ako keby niečo o niečo šúchalo...ako suchá reťaz (nie nenechal som reťaz suchú, samozrejme že je namazaná, to len pre ironické poznámky) Keďže tento problém pretrvával vymenil som aj prevodniky s tým že po 3och sezónach asi budú v riti aj tie, tak som vymenil všetky 3, ale bohužiaľ nepomohlo ani to...naozaj neviem čo to môže robiť...nešúcha ani reťaz o prešmyk a vždy keď zaradím prevod tak to prestane, ale po cca 100-150 m na tom zaradenom prevode to začne zasa robiť či mám taký prevod, alebo taký...jednoducho uplne divný nepríjemny zvuk.Chcem vyskúšať ešte vymeniť kladky na šaltri či to pomôže, ale už naozaj netuším.Ak máte nejaké rady ďakujem.
Ja som vcera nahodil novu retaz a dneska na vyjazde pri silovejsom slapani take rapkanie akoby to niekde o nieco trelo v silnom zabere, ale ani bohovi neviem prist nato, co to je...so starou retazou to nerobilo
Tak skús popremýšlať poriadne , keď nato nevieš prísť ale mne to výchadza tak že si vymenil novú reťaz a predný prevodnik je už chytený a preto to jemné chrapčanie.
Lebo keď ti to nerobilo predtím a po výmene reťaze tak to bude ono a ver tomu!
jasna paka, je to prevodník, aj mne to už robilo na ojazdenom nova reťaz je trošku kratsia a nezapadá dobre na zuboch, pri silovom šlapaní to rapčalo jak besne... výmena prevodníku a bolo ticho
Ďakujem, tak ten prevodník vymením, akurát nemám skúsenosť, či stačí, že je direct mount alebo musí byť špecificky na fsa modular kľuky. Najskôr ho asi dám dole (kľúč už mám) a keď zistím, tak sa podelím o info.
A to kto povedal že musi byť original? FSA?
Hoc aký od sramu napríklad len ti musi sedieť Ofset 0, 3, 6?
5000km je pri nepravidelnom meneni reťaze viac než dosť hlavne ak je hlinik
Fsa pouziva iny tvar upinania.tak ako simano .raceface či canondale..vsetci maju svoje sram ma dokonca 2standardy
Uz som to pisal k samotnemu prevodniku v eshope, ale nezda sa mi tvar jeho zubov nato, ze je novy.
Jednak sa mi nedza, ze su az tak "megatooth" a tiez aj ich s*****ty tvar sa mi nezda, ale od dodavatela mi poslali fotku, na ktorej je iny fsa megatooth prevodnik s BCD uchytenim a tiez ma taketo zuby...tak neviem ci to nahodit na bike alebo nie, aby som potom vedel ten prevodnik aj vratit, ak to nebude ok. Co vy nato?
Rozmyslam, ze este sa preveziem so starym prevodnikom, urobim si video so zvukmi, nahodim novy prevodnik a nahram tiez video, ak to bude robit pazvuky...ide mi hlavne o to, aby bolo ticho a preto sa mi tento novy prevodnik nezda, ale mozno len zbytocne fabulujem...
Ahojte, vymenil som reťaz Gx reťaz na GX eagle sade za X01 eagle a (asi) od prevodníku (mam oval od Garbaruk) pri sliapani do kopca rapka. Myslel som, ze som kupil nejaku zlu, tak som kupil rovnaku GX eagle a aj ta rapka, ale o dost menej. Stara bola vytahana na 0,75. Neviete cim to je?
Dakujem za rady.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://si.shimano.com/en/pdfs/dm/RD0004/DM-RD0004-09-ENG.pdf
Strana 12:
Tak skús popremýšlať poriadne , keď nato nevieš prísť ale mne to výchadza tak že si vymenil novú reťaz a predný prevodnik je už chytený a preto to jemné chrapčanie.
Lebo keď ti to nerobilo predtím a po výmene reťaze tak to bude ono
Reťaz mením pravidelne, no už asi dolital batman...menil som tentoraz na 3. zube (do 75% opotrebenia) mierky zo 4
Tak ak ma iný uchyť tak potom áno.
Fsa pouziva iny tvar upinania.tak ako simano .raceface či canondale..vsetci maju svoje sram ma dokonca 2standardy
Jednak sa mi nedza, ze su az tak "megatooth" a tiez aj ich s*****ty tvar sa mi nezda, ale od dodavatela mi poslali fotku, na ktorej je iny fsa megatooth prevodnik s BCD uchytenim a tiez ma taketo zuby...tak neviem ci to nahodit na bike alebo nie, aby som potom vedel ten prevodnik aj vratit, ak to nebude ok. Co vy nato?
Rozmyslam, ze este sa preveziem so starym prevodnikom, urobim si video so zvukmi, nahodim novy prevodnik a nahram tiez video, ak to bude robit pazvuky...ide mi hlavne o to, aby bolo ticho a preto sa mi tento novy prevodnik nezda, ale mozno len zbytocne fabulujem...
https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/cannondale-hollowgram-spidering-sl-10-arm-chainring/137900582/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=12139206&country=sk&gclid=CjwKCAjwgsqoBhBNEiwAwe5w0_PI-AOKqeo1ka1ixYT-iYdNArxdO0GVY4pqZg7PO6l5QIiw3ZKXzxoCX4EQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Dakujem za rady.
do budúcna sa vyhneš zbytočným dodatočným nákladom