Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ta co len ja neviem pocitat? Akych 8 klackov
Zobraziť komentár 17.08.2023 - 19:34:07
00
8 klackov spominal dudo tak teraz neviem co myslis
Zobraziť komentár 17.08.2023 - 19:38:08
10
Ja tam mozem kludne, pivo nepijem 😁 ale bojim sa ze to tam maju tak so vsetkym chlastom tusim. Ale zas tam je furt zima takze zase nic pre mna 😝
Zobraziť komentár 17.08.2023 - 20:15:33
00
pomalými krokmi skúšam do svojho "old school stravovania" zaraďovať nové prvky, začínam s ovsenými vločkami, ktoré si pripravujem formou kaše. Zovšade čítam, že ako fantasticky zasýtia na dlhú dobu a človek má z nich energiu rozloženú na dlhšiu dobu. Ale ja vôbec takýto efekt nepociťujem, dávam si ich takmer 100g a za hodinu som už zas hladný. Rovnaký efekt aj keď pridám do nich proteín. Oveľa lepšie mi funguje, keď si pred výjazdom dám svoju klasiku rožok, šunka. Chcem postupne redukovať príjem chleboviny, ale ťažko to ide, mávali ste to aj vy tak?
Zobraziť komentár 23.09.2023 - 19:04:14
00
Vyskúšaj k tým vločkám pridať za hrsť orechov podľa vlastného vyberu.. Mne to takto funguje, vydržím 4 až 5hodin makať v práci na píle kým si nedám plnohodnotný obed.
Zobraziť komentár 23.09.2023 - 19:20:34
00
pridávam si mandle a banán..fúha, tak to si ani neviem predstaviť, že takto na tom ideš, ja sedím v kancli a po hodine už rozbaľujem horalku
Zobraziť komentár 23.09.2023 - 19:28:14
00
no vidis, treba ti cuker
Zobraziť komentár 23.09.2023 - 19:31:28
00
Tak mozog má asi väčší energetický výdaj ako svaly.🤔
Zobraziť komentár 23.09.2023 - 19:34:58
00
arrow_leftIzzy68 napísal:
no vidis, treba ti cuker

Päť gramov bieleho.
Zobraziť komentár 23.09.2023 - 19:36:23
01
arrow_leftPeterK2 napísal:
...Zovšade čítam, že ako fantasticky zasýtia na dlhú dobu a človek má z nich energiu rozloženú na dlhšiu dobu. ...

Strašne nás o tomto presviedčal jeden náš známy fyzioterapeut, keď sme ho raz zobrali z Rače cez BK do Stupavy a naspäť. Už nad Medenými Hámrami zahlásil "kedy už dáme pauzu na jedlo?". V Stupave sme museli hladať reštauráciu. TBK sme ani nepojazdili ako bolo v pláne, a cestou domov si v Modre zašupoval 10 kopčekov zmrzliny. My dvaja, čo si dávame na raňajky po 5 vajíčok, sme sa nemohli prestať rehotať 😀.
Zobraziť komentár 23.09.2023 - 19:48:34
04
hlavne co najmenej cukru - to ta vypne velmi rychlo a nahle. ak je ale telo na cukor (sladke) zvyknute (napr. ta horalka to je velmi zle - ta je na par minut s nahlym vypnutim a opatovnym pocitom hladu) tak to chvilku potrva kym si odvykne. treba postupne.
ja napr. rano do seba nedostanem nic tazke ako napr. spomenute vajicka. cele doobedie by mi bolo tazko. rano mimo sladkeho (nie presladeneho) nic do seba neviem dostat. vlocky jedavam na ranajky dlhe roky, da sa kupit za rozumny peniaz namiesane kilove balenie - bud s orechami alebo susenym ovocim a semenami. ale nie tie sladke akoze chrumkave napr. emco.
posledny rok si miesam sam - bananove chipsy, datle, hrozienka, mandle, trosku kandizovaneho ovocia (napr. mago, ananas, zazvor ...) podla toho co je v akcii alebo na co je chut.
porciu podla hladu nie gramov. zalievam mliekom.
v praci som v pohode cele doobedie, ked idem na bike po ranajkach tak prvu tycinku davam tak po 2-3h jazdy (zalezi na intenzite).
Zobraziť komentár 23.09.2023 - 20:03:41
00
Gusto, to, čo si písal to je presne to, k čomu by som sa rád prepracoval. Vlastne celá ta moja motivácia v zmene stravovania je dosiahnutie toho, aby ma rýchlo a náhle nevypínalo, aby som to mal viac pod kontrolou (lebo stáva sa mi to dosť často). U mňa je to momentálne tak, že na výjazdoch alebo turistike si prvú sladkosť resp. nejaké malé jedlo dávam už po necelej hodine a potom v cca hodinových intervaloch, čo sa mi zdá veľa a asi by to takto nemalo byť.
Zobraziť komentár 23.09.2023 - 20:22:43
00
Ja mám spotrebu veľkú, ale napríklad prednedávnom som šiel hrebeňovku záp.tatier, a tam som mával na raňajky v rámci ultralight zmiešané jednu proteín kašu z celozrnných vločiek + jednu ryžovú kašu (také tie 55-60g sáčky, čokoládové príchute), a stačilo do obeda.
Poprípade môžeš k tým vločkám skúsiť jogurt. Samozrejme aspoň polkilový, 10% tuku, aspoň ja si tak dávam 😀
Zobraziť komentár 23.09.2023 - 20:32:04
00
ak si zvyknuty na sladkosti tak rataj stym ze to potrva tak mesiac-tri kym si telo odvykne. jedalnicek treba tiez zmenit postupne, netriznit sa zbytocne alebo sa moze stat ze sa velmi rychlo dopracujes k povodnemu.
vyhladaj si glykemicky index - princip je v tom ze cim ho ma potravina vyssi tym rychlejsie ti vyleti cukor v krvi. lenze ako pride tak aj odide - rychlo a nastava opatovny pocit hladu a nedostatku energie.
Zobraziť komentár 23.09.2023 - 20:43:30
01
Ja zjem 250g vlociek v 1kg jogurte na šupu napriklad... A 0.5kg vločky mám na dve porcie a k tomu musím mať priloho. Nechápem ako môže niekto zo 100g vločiek byť sýty. Raňajky 6vajec trochu slaninky a 250g fazule... Naberačka... Zeleninu ku tomu nepočítam, to je nič, len vláknina
Zobraziť komentár 23.09.2023 - 21:27:03
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia)
keyboard_arrow_up