Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
Pridam sem skusenost. Objednal som v zlave exceed 5. Rozmery mi mali dokonale sediet, pricom sedlo malo byt mozne vytiahnut do vysky az 816mm. Po zlozeni sa ukazalo, ze ide ledva do 775mm. Z Canyonu sa mi ospravedlnili s tym, ze maju chybu na webe a doposial (za 3 roky?) si to nikto nevsimol. Bajk siel spat s plnou refundaciou nakladov. Paradoxne, este aj ich kalkulacka optimalneho posedu mi vypocitala sedlo vo vyske skoro 790mm...ale inak bicyklik paradny, zvlast za 1500 eur aj s postovnym..
Ahojte, ja som si nedávno kúpil Canyon Neuron AL7. Podľa Canyon kaluklačky som si mal vybrať veľkosť S, ale nechcel som 27,5 kolesá, tak som vzal M a neľutujem. Bike mi úplne sedí, ani dlhá sedlovka nie je problémom. Mám 173cm a rozkrok 79cm. Mko je od 175 cm a 80cm rozkrok. Napriek tomu som dokázal aj sedlovku zasunúť hlbšie do rámu. A celkový posed mi nadmieru vyhovuje. Ak by si chcel niekto prísť vyskúšať v okolí Ružomberka a Liptovského Mikuláša, tak mi len napíšte správu.
Pridam sem skusenost. Objednal som v zlave exceed 5. Rozmery mi mali dokonale sediet, pricom sedlo malo byt mozne vytiahnut do vysky az 816mm. Po zlozeni sa ukazalo, ze ide ledva do 775mm. Z Canyonu sa mi ospravedlnili s tym, ze maju chybu na webe a doposial (za 3 roky?) si to nikto nevsimol. Bajk siel spat s plnou refundaciou nakladov. Paradoxne, este aj ich kalkulacka optimalneho posedu mi vypocitala sedlo vo vyske skoro 790mm...ale inak bicyklik paradny, zvlast za 1500 eur aj s postovnym..
S tou vyskou sedla si ma prekvapil. Mne by zrejme sedelo Sko, jedine mi pride strasne vysoky standover, kde pri velkosti S udavaju hodnotu 803 mm. Vysku sedla udavaju do 773mm cize ktovie ci to aj pri tejto velkosti nebude zly udaj.
ja som cez vikend stretol na BK typka co mal Lko tak som ho poprosil ci to mozem na mieste skusit koli tomu standoveru. A je to tak na hrane, resp trochu za hranou lebo som uz v postate sedel na tycke ked som stal obkrocmo na biku. Na Mku by som zas musel asi kupit dlhsiu sedlovku a dlhsi predstavec.
predpokladam ze standover ak je viac ako rozkrok tak to bude robit problemy, najma v zlom terene.
asi by bolo lepsie pre malych ludi uprednostnit 27,5 - manevrovatelnost v zlej situacii atd
ano standover sedi aspon pocitovo na Lku v Exceede. Tych 85cm ci kolko tam davaju je realnych. Mam cca 83-84cm inseam, nieco spravia tretry a citil som v rozkroku uz tu tycku cize nie je to uplne safe podla mna. Mala by tam byt aspon 1-2 cm medzera vraj.
ja mam nafitovane na cestaku 777mm stred - vrch sedla, rovnako pouzivam aj na MTB
MIso pisal ze max je 775mm cize bud je tam kratka sedlovka alebo to max je pre nieco ine.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Normal na 142 os kola je 6mm
Na boost osku 148 je 3mm ofset prevodnika
mam 50e referral zlavu na novy bike cez Canyon. Platnost neuvadzaju ale ak niekto mate zaujem napiste a preposlem link.
pozri zadnú stranu prevodníka či tam nie je vyrazený typ kľúk napr. 3 mm offset tak je to na kľukách GX.
S tou vyskou sedla si ma prekvapil. Mne by zrejme sedelo Sko, jedine mi pride strasne vysoky standover, kde pri velkosti S udavaju hodnotu 803 mm. Vysku sedla udavaju do 773mm cize ktovie ci to aj pri tejto velkosti nebude zly udaj.
asi by bolo lepsie pre malych ludi uprednostnit 27,5 - manevrovatelnost v zlej situacii atd
MIso pisal ze max je 775mm cize bud je tam kratka sedlovka alebo to max je pre nieco ine.
, ale ide o to, že neviem aká veľkosť by bola vhodná píše mi na moje rozmery ( 180cm / 83cm), že M-ko, ale je to na hrane z L-kom máte niekto súsenosť či nieje lepšie L-ko už ?