No ty kokso... pozrel som si to "Nexus" video a teda pekne komplikovane.. Kto toto mohol vymysliet a dat do vyroby?
šitmano je uchylak na pružinky a divoke diely toto by som nezložil bez navodu ani do vianoc
zlomí sa v tom jeden malý čudlik a možeš to hodiť do koša
PS: hadanka na dnešný deň ,kolko pružiniek ste videli na videu?
Ono to je vyslovene robene na mestske biky kde prehadzovacka neprezije. Toto sa da aspon otvorit, ale taky alfine mal len zopar sucasti a jeden velky blok s milionom koliecok vnutri a to sa servisuje len namocenim v oleji a namontovanim spat. Ten olej je tiez kua drahy.
Po mojich problémoch s pukaním YT capra sme najprv vymenili hlavové zloženie across za cane creek, kedže pukanie neprestalo, bajk som najprv odniesol do miestneho servisu, všetko nanovo rozobraté a skontrolované, vidla odskúšaná a nevykazovala známky poškodenia.
nakoniec sme bajk poslali do yt, kde vymenia vidlu, ložiská v ráme, stred a ešte nejaké opotrebované veci.
chcel som len 1 problémovú vec, pozreli a vymenia už aj zbytok.
trošku som sa obával, že to zamietnu, no nakoniec to všetko dobre dopadlo
Alfine/Nexus 8 servis po prvych 1000km, potom dalsich 2000km, alebo roku - maca sa v oleji a vazelina ide len na niektore konkretne miesta 11 verziu som este v ruke nemal a ked vidim ako sa veci vyvijaju, tak asi ani mat nebudem. (uz sa venujem len bikom co su doma a ziadnym inym)
Áno, ale na tom sa asi nevozi kazisvet ? nexus keď išiel len na 4 (priamy prevod) dal som mu jaksapatríservis, teda guličky a špeciolej a chvíľu išiel normálne a potom znova to isté. Došla mi trpezlivosť a snažil som sa odpor na vyšších prevodoch pretlačiť silou. Jedine sa mi podarilo to dať tak, že už "ide" len na najľahší prevod. Teda akoby je v núdzovom režime. Kým sa nedostanem na SK a zoberiem si iné koleso (s kickshiftom).
Toto info som mal, že nexus8coasterbrake má tento neduh ale aj tak som to riskol. Nakoniec vydržal dosť dlho, mal som to ešte pred koronou tuším a cez koronu určite
To mas kvoli torpedu, brzdenim ten naboj rozbijes,plati to tak isto pre nexus 8 aj 3, kickshift som tiez skusal a je to poriadna sprostost, ides hore kopcom na lahkom prevode, na krizovatke zabrzdis a zaroven prehodis na tazsi prevod, uplne zle, u mna vyhrava alfine8 s normalnymi brzdami
U mňa vyhráva klasické jednorýchlostné torpédo, kvôli jednoduchosti a odolnosti. A kickshift ma napadol, že netreba nastavovať a netreba radenie a odpadá lanko. Ešte možno sram automatix. U mňa je práveže to torpédo podmienka
Asi nemas spravne spaliky, na tie mavic rafky som pouzival specialne shimano gumicky, neviem z coho boli, ale boli tvrde, dali sa zlomit. Cierne, potom este nejaka ina znacka, zelene, ale tie neboli az tak dobre. Brzdenie perfektne, akurat v cistej vode to nebrzdilo vobec Pamatam si aj z maratonu, ze vela ludi malo problem s kotucmi, lebo zjazdili dosticky (blato,piesok), tuna problem nebol. Za normalnych podmienok ten spalik vydrzal dlhe tisice km bezneho jazdenie, ale uz si presne nepamatam. Hja, to boli casy
na tie mavic rafky musis mat presne tie exalith spalky, ktore su tvrde inak ich vyraba samozrejme SwissStop a nie mavic
praveze v dazdi som ja s mavicmi brzdil zatial co sa vedla mna vsetci na karbone modlili
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
šitmano je uchylak na pružinky a divoke diely
zlomí sa v tom jeden malý čudlik a možeš to hodiť do koša
PS: hadanka na dnešný deň ,kolko pružiniek ste videli na videu?
Po mojich problémoch s pukaním YT capra sme najprv vymenili hlavové zloženie across za cane creek, kedže pukanie neprestalo, bajk som najprv odniesol do miestneho servisu, všetko nanovo rozobraté a skontrolované, vidla odskúšaná a nevykazovala známky poškodenia.
nakoniec sme bajk poslali do yt, kde vymenia vidlu, ložiská v ráme, stred a ešte nejaké opotrebované veci.
chcel som len 1 problémovú vec, pozreli a vymenia už aj zbytok.
trošku som sa obával, že to zamietnu, no nakoniec to všetko dobre dopadlo
https://si.shimano.com/en/dm/CASG004/internal_unit_oil_maintenance
Toto info som mal, že nexus8coasterbrake má tento neduh ale aj tak som to riskol. Nakoniec vydržal dosť dlho, mal som to ešte pred koronou tuším a cez koronu určite
praveze v dazdi som ja s mavicmi brzdil zatial co sa vedla mna vsetci na karbone modlili