Kategórie
Bike-techmate niekto skusenosti s vysokosvietiacimi LED pre pouzitie na bajk? som niekde cital cital ze taka 3W svieti kvalitne, tak som ju kupil, vysolil za to "tazke" prachy ale nic to nesvieti ... asi som spravil chybu ze som si nevsimol a kupil som s rozptylom 110 stupnov, asi som mal kupit s mensim uhlom (10 stupnov) ...
Da sa to teraz dako upravit optickou sosoukou, alebo dacim, alebo si ju rovno mozem dat niekde ako kontrolku ... dost drahu ...
Vdaka
posledný komentár: 29. 2. 2016 o 7:16
Výpredaj -5% Knog Blinder Road 600 nabíjateľné predné svetlo
70,99 €
-5%
MOC 74,99 €
Akcia -13% Black Diamond SPRINTER 500 nabíjateľná čelovka, 500 lm, ultra blue
69,99 €
-13%
MOC 80 €
Akcia -9% Ledlenser MH7 nabíjateľná čelovka, 600 lm, čierna/sivá
69,99 €
-9%
MOC 85,99 €
Stretol som nedavno jedneho, co mal takto krasne silno pustenu blikacku. Som si len hovoril, ze super ze ta vidim, problem mam len s tym, ze v momente ako svetlo blikne, vidim len teba a nic ine
Uprimne, netusim, ci su cinske alebo nie, jedna sa combo Exposure Six Pack Mk12 Gun Metal + Gemini Duo 2200 Multisport.
V obdobi temna (rozumej od 1/2 OKT do 1/2 MAR) sa do lesa dostanem v 95% iba po tme, tak preco si ten den neurobit, ked je moznost? Zacinal som na cinskych lumenoch (20000 a pod. ulety), rychlo som presiel na Fenix BC30. Ale, ked som videl, ze existuju lepsie moznosti, tak som pri Fenixe neostal. Skusil som aj Monteer 6500 a dovolim si tvrdit, ze svietilo lepsie ako ten Exposure, ale neskutocne mi prekazal samostatny battery pack a uchytenie svetla na Garmin drziak, ktore nebolo dostatocne pevne. Teraz ma Magicshine dokonca 12000lm verziu a verim, ze to svieti neskutocne dobre, ale konstrucne je to stale to iste, t.j. problemy pretrvavaju.
Kazdy si jazdite, co uznate za vhodne. Ked sa niekto motka po zavazniciach, tak staci aj 300-400lm. Kedze v zime jazdim takmer vyhradne po tme, tak v ramci mojej bezpecnosti na trailoch mi tych lumenov vyhovuje kapanek viac.
Osobne mi vadi len to, ak niekto tymi vypalovakmi oslepuje oprotiiducich ( co na jazdovych trailoch nie je problem ).
Ak to nerobis
Ravemen PR2400 nabíjateľné predné svetlo
202 €
MOC 237 €Máte niekto skúsenosť? Chcem využiť poukaz ešte z výhry na skoda bike opentour. Zvažujem toto alebo zásobu ponožiek.
Stačí to na trail/enduro jazdenie v lese? Hlavne ma zaujíma ako je svetlo rozptýlené do priestoru? Nie sú sústredené všetky lúmeni len bodovo na stred ako je to pri čínskych svetlách?
Stačí, úplne v pohode na niekoľko desiatok metrov to robí pred bajkom den. V lese to samozrejme limituju stromy. Rozptyl je dobrý, není to síce plnych 180° ale nejakych 160-170 ° (odhadom) to môže byť... Ale jazdím aj s celovkou na prisvietenie do zákrut. Na lokalkach sa nájdu aj nejaké switchbacky a tam už treba svetlo aj na prilbe.
Zaujímalo by ma nakoľko sa dajú využiť v prípade núdze aj ako dojazdove svetlo. Včera sa mi vybilo hlavne asi 3km pred cieľom a nebolo to veľmi zábavné.
Keďže sú to blikačky neviem si predstaviť nakoľko osvetľujú aj cestu pred cyklistom.
Ďakujem
ja mám toto:
https://www.aliexpress.com/item/1005002749393930.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.135.4d5c1802nRpN33