Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftLubos-TN napísal:
Ahojte,prosím Vás môžte mi dať typ na dobrý kávovar?Nech sa domáca káva podoba na kávu z kaviarne. Doma máme delonghi pákový kávovar ale tá káva stále nieje ono aj keď sme ich už vyskúšali veľa. Ďakujem.

Sú tu isto aj väčší odborníci ako ja, ale najprv by som sa pozrel na to, aký mlynček na kávu používaš. To je veľmi dôležité. Ja keď som bol v úplných začiatkoch, tak som ešte mlel kávu na tých klasických elektrických 15€ mlynčekoch, ktorý vlastne kávu sekali a spálili rovno. Môžeš mať aj veľmi drahý kávovar, keď budeš páliť kávu pri mletí.
Zobraziť komentár 03.11.2023 - 10:26:26
00
To len, aby sme nezabudli :D Na margo predchadzajucich stran.

Prílohy:

Screenshot 2023-11-03 103049.png
Screenshot 2023-11-03 103049.png 105.61 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 03.11.2023 - 10:31:54
04
Ahojte,prosím Vás môžte mi dať typ na dobrý kávovar?Nech sa domáca káva podoba na kávu z kaviarne. Doma máme delonghi pákový kávovar ale tá káva stále nieje ono aj keď sme ich už vyskúšali veľa. Ďakujem.

Môžme, samozrejme, a káva sa nebude len podobať tej z kaviarne, bude lepšia. Ale potrebujeme vedieť orientačný rozpočet na kávovar, resp, kávovar a mlynček.
Zobraziť komentár 03.11.2023 - 10:35:38
00
Ako písal “nemopbx”kávu meliem na klasickom 15€ mlynčeku. Možno že by som začal tam. Aký teda mlynček viete odporucit?
Zobraziť komentár 03.11.2023 - 10:55:23
00
arrow_leftpeterg napísal:
Môžme, samozrejme, a káva sa nebude len podobať tej z kaviarne, bude lepšia. Ale potrebujeme vedieť orientačný rozpočet na kávovar, resp, kávovar a mlynček.

No urobiť si doma lepšiu kávu ako v bežnej kaviarni nie je až také ťažké, ale keby berieme do úvahy len ozaj kvalitné kaviarne a pražiarne, ktoré majú kaviarne, tak to už nebude také jednoduché a hlavne lacné. Ja si doma robím espresso a filter, ale máme u nás v PB jednu top kaviareň, na ktorú nemám šancu. A napríklad v TN som bol v jednej, kde som mal tak luxusne spravený filter, že som tomu ani nechcel veriť. Doma nedokážem zatiaľ.
Zobraziť komentár 03.11.2023 - 11:03:00
00
Lubos-TN Bohužiaľ, v mlynčeku ti ja neporadím. Ja mám vstavaný v kávovare (Sage the Barista Express), ale keď tu chalanom napíšeš rozpočet, tak isto niečo dobré budú vedieť poradiť. Ja som tiež najprv uvažoval, že si nechám základný pákový kávovar, ktorý som mal a kúpim nejaký mlynček, ale naskytla sa mi luxusná cena na ten Sage, tak som pre jednoduchosť a hlavne málo miesta v kuchyni zobral ten Sage. Ale možno by stačilo najprv skúsiť ten mlynček a kávovar až neskôr vymeniť.
Zobraziť komentár 03.11.2023 - 11:09:40
00
V podstate každá káva skaviarne,je lepšia než z domu. Doma keď ju “posekam” jemnejšie tak mi už preteká okolo páky. Tak sa už aj bojím to najemno pomlieť.
Zobraziť komentár 03.11.2023 - 11:10:55
00
Rozmýšľal som aj tak,že kúpim rovno kávovar s mlynčekom. Ako si s ním spokojný? Je to minimálne také ako s kaviarne?Mozeš poslať Link?Nech mam ako takú predstavu.
Zobraziť komentár 03.11.2023 - 11:14:12
00
tak to si pozriem kolko kaviarni spravi lepsiu kavu ako ma vacsina hardcore kavopicov tu :DDDD
Zobraziť komentár 03.11.2023 - 11:19:16
03
arrow_leftostogiske napísal:
tak to si pozriem kolko kaviarni spravi lepsiu kavu ako ma vacsina hardcore kavopicov tu :DDDD

V mojom prípade každá kaviareň 😉
Zobraziť komentár 03.11.2023 - 11:22:02
00
arrow_leftostogiske napísal:

Len ty hardcore kávopiči akosi zabúdajú, že existujú aj hobby kávopiči a nie každý potrebuje mať doma výbavu za tisíce eur. Mne stačí to čo mám a sem-tam si zájsť do kvalitnej kaviarne.
Toto je problém ale v každom odvetví, že veľa krát, keď si niekam príde začiatočník alebo hobík po radu, tak nedostane primeranú radu, lebo veľa profíkov proste povie, že ak nechceš to najlepšie, tak radšej nič.
Zobraziť komentár 03.11.2023 - 11:30:45
05
Rozmýšľal som aj tak,že kúpim rovno kávovar s mlynčekom. Ako si s ním spokojný? Je to minimálne také ako s kaviarne?Mozeš poslať Link?Nech mam ako takú predstavu.

https://www.sagesk.sk/priprava-kavy/espresso-kavovary/bes875bss
Ja mám tento, ale bojím sa, že ma tu za to ľudia vysmejú. Nám to doma so ženou stačí. Máme malú kuchyňu a rozpočet bol obmedzený. Aj to som kúpil len vďaka tomu, že som si to v práci vybavil za cca 400€.
Ja som s kávovarom spokojný. Je fajn, že ukazuje tlak, tak približne človek vie, že treba niečo upraviť, keď je tlak nízky alebo vysoký. Inak, kávu si vážim vždy pred prípravou a dávam si do mlynčeka len na tú jednu porciu. Dokáže to spraviť aj fajn cappuccino. Síce to trvá dlhšie ako na nejakom profi stroji, ale ide to. Ono to aj tak robíme len výnimočne pre moju ženu. Ja pijem len espresso.
Zobraziť komentár 03.11.2023 - 11:42:39
00
No ale tu nejde o to že nedostaneš dobrú radu, tu ide hlavne o to aby vedel on koľko ste do toho investovať, a akú kávu chce doma piť a aká káva mu chutí. Keď ale píše že mu chutí káva z kaviarne, tak na to mu stačí aj lepší automat, a ten typ kávy ako z kaviarne hravo dosiahne aj doma.
Zobraziť komentár 03.11.2023 - 11:45:53
01
V novom Apolle Nivy v BA by mala byt aj nova Coffia restika (od deadliner "komunitneho praziara" :) - vyberova kavicka aj s kolacikmi. Link na clanok: https://www.startitup.sk/nasli-sme-pre-teba-skvely-novy-podnik-na-bezkonkurencne-ranajky-nechyba-ani-vyberova-kava/
Zobraziť komentár 03.11.2023 - 11:53:03
01
bol som tam len teda je to zjavne len pre tu business cast. otvaracie hodiny uplne na .... Kaviareň je otvorená od pondelka do piatka 8:00 až 16:00
barista je tam ten mlady od Pata z Bonthe, neviem uz ako sa vola. filter mali super.
Zobraziť komentár 03.11.2023 - 12:00:56
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up