Caute bajkeri, chcem sa opýtať na vase skusenosti a vychytávky ohladne ratchet systemu. Kupil som 54T ale stale mi to nehučí jak kamosovi (jak svina ) 😂
Vraj tam urobil nejaky trik a ješitnosť mu neda a nechce prezradit 😂😂 tak ze sa opytam na vase skusenosti 😊
A čo tak 30 000km na na originale 240tky náboje mazaný prevodovým olejom alebo čokolvek čo bolo po ruke potom som bajk predal a ďalej neviem tipujem že ide dodnes
Caute, vcera som rozobral moj DT Swiss 350 a pozeram, ze na to existuje akysi ich DT Special Grease (ten cerveny), ktory je specialne pre ratchet system. 16€ za 20g. Neviete odporucit nejaku alternativu? Info na nete sa rozchadza.
Ja som to teraz po 14.000 km/13 mesiacoch prvykrat preventivne otvoril a vycistil, tak nerad by som urobil nejaku chybu. Doteraz to fungovalo krasne, nemozem sa stazovat. Nerad by som si urobil zbytocne problemy. Neviem, do akej miery to je iba DT Swiss marketing, ze "pouzivajte jedine toto mazivo!" a do akej miery je to pravda.
neviem do akej je to pravda ale kupil som ho a mazem len snim. cena uletena ale mas ho na niekolko rokov.
ak jazdis v mrazoch, nedavaj jej tam vela, len to jemne mremaz
popravde ked som raz v zime olupal 3 zuby na 18z lebo to tuhlo a nebehalo ako malo, som to vyutieral a dal to tam na sucho - jazdil stym 2 roky bez problemov dalej
Diky Gusto0, skocim cez obed do LBS a opytam sa, ci ho maju. Je to na kolesa na cestak, ten do minusovych teplot neberiem. Do zimy, blata a soli mam kolesa s 3-pawl hubom, ten som este ani neotvaral.
Caute, vcera som rozobral moj DT Swiss 350 a pozeram, ze na to existuje akysi ich DT Special Grease (ten cerveny), ktory je specialne pre ratchet system. 16€ za 20g. Neviete odporucit nejaku alternativu? Info na nete sa rozchadza.
Hustejši olejcek na zimne podmienky,ci redsia vazelinka napr rsp. Vidlicova..ta ich original mi prisla strašne hu sta.daval som to roky aj na 3pawl DT....
Celkom nechapem použival som 30 000km prevodový olej a sem tam jemnú vazelinú potom som bajk predal mozes tam dať hoc čo čo nieje velmi husté .
Zaklad je to čistiť a mazat aj 3x do roka.
3x do roka je taky udaj o nicom. Kazdy jazdi iny pocet kilometrov a v inych podmienkach. Niekto najazdi 2000 km za rok, niekto 10x tolko.
Neviem no. Pytal som sa aj kvoli tomu, ze nemam dlhodobe skusenosti s ratchet. A nikdy pred tym som to nemazal. Informacie na roznych forach sa rozchadzaju, niektori by nikdy nedali nic ine nez DT original, ini zas hovoria opak. Radsej som stavil na istotu.
No, pointa mazania je v tom, aby sa rapkac pri volnobehu neodieral , ale zaroven, aby pri zabere mazadlo nesposobovalo medzeru, ktora by branila uplne 100% zapadnutiu zubkov. To by sposobovalo velmi rychle opotrebenie az prasknutie, pripadne by zubky vobec nezabrali (pri extremnom namazani , co sa kedysi stavalo u mechanikov, co radi vela vazeliny ). Mazadlo by tiez nemalo utekat. Vazeliny su rozne .. niektore rychlo degraduju, niektore moc lepia, niektore tuhnu, atd. Kontrola vnutrajsku je u tohto naboja easy .. staci rukou vytiahnut celu kazetu aj s orechom , pozriet a nasadit naspat
JakobSWE: ja nenajazdím na bajku s DT Swiss orechom ani len tých 2000km ročne ?, ale mažem tak 2-3 razy za rok. Ale zas pri endure sa najazdím niečo dolu kopcom na voľnobehu, na cesťáku asi tak často netreba mazať. Čo som tým chcel povedať, že tú vazelínku takýmto tempom neminieš do konca života, ťažkú hlavu by som si z tej ceny nerobil. Ja už neviem koľko rokov míňam to 25ml balenie. A stále jej je dosť.
Už si ani nepamätám či to bolo k náboju, alebo k 54z upgrade kitu, alebo či som ju kupoval zvlášť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ak jazdis v mrazoch, nedavaj jej tam vela, len to jemne mremaz
popravde ked som raz v zime olupal 3 zuby na 18z lebo to tuhlo a nebehalo ako malo, som to vyutieral a dal to tam na sucho - jazdil stym 2 roky bez problemov dalej
Hustejši olejcek na zimne podmienky,ci redsia vazelinka napr rsp. Vidlicova..ta ich original mi prisla strašne hu sta.daval som to roky aj na 3pawl DT....
nie je to sice na ne urcene ale je pomerne riedka
https://www.mtbiker.sk/shop/servis/mazivo-a-oleje/vazeliny-a-pasty/rsp-slick-kick-vazelina-50-ml.html
ale na ratchet som to este nedaval
Výpredaj -20% r.s.p. Slick Kick vazelína, 50 ml
8,69 € -20%
MOC 12,10 €Vazelína je pomerne riedka, takže ani v zime s tým nie sú problémy.
Weldtite TF2 Lithium mazací tuk, 40 g
3,49 €
MOC 3,99 €Zaklad je to čistiť a mazat aj 3x do roka.
Neviem no. Pytal som sa aj kvoli tomu, ze nemam dlhodobe skusenosti s ratchet. A nikdy pred tym som to nemazal. Informacie na roznych forach sa rozchadzaju, niektori by nikdy nedali nic ine nez DT original, ini zas hovoria opak. Radsej som stavil na istotu.
Už si ani nepamätám či to bolo k náboju, alebo k 54z upgrade kitu, alebo či som ju kupoval zvlášť.