Lokalizácia
Formulár sa odosiela
...to závisí od toho ako Ťa námaha na biku baví... ja som si trenažér kúpil na jeseň a cez zimu som si ho nevedel vynachváliť... nakrútil som na ňom cez zimu okolo 1200km... ale je fakt, že obsedieť hodinu na trenažéri sú dobré muky - nuda... no, aspoň som oprášil zbierku DVD-čok :-)
..ak budeš kupovať, nezabudni pozrieť na české obchody (kolokram, kupkolo), ja som svoj kúpil v obchode na Slovensku a neskôr som zistil, že ho češi mali o 3t lacnejšie...
..horský bike sa dá použiť ale musíš si dať do zadu hladký plášť ( http://www.eshop.siok.cz/galerie/plaste/cs-287006_v.jpg ) alebo si niekde zohnať lacné koleso aby si to nemusela stále prezúvať...
Zobraziť komentár 23.07.2008 - 20:17:39
00
No zdar. Tak tu opäť prispievam. Zima sa blíži, škola pomaly začína, času bude málo na jazdenie po vonku...
Kukala som tie trenažéry. Rozmýšľam nad nejakým TACX asi z bazáru aj keď neviem či to niekto bude predávať(ak niekoho takého poznáte, šup sem s tým). Vybrala som si si asi tú lacnejšiu voľbu Satori aj keď by som túžila po Flow najmä kvôli meraniu frekvencie šlapania, ibaže cena je celkom vysoká. Ešte som videla trenažéry BBB ale neviem aké sú na nich názory... Takže nad nimi by som sa pozastavila. Myslíte si, že trenažér je dobrý spôsob tréningu v zime a keď proste nemáte čas ísť niekam von?
Zobraziť komentár 23.08.2008 - 19:48:29
00
...ano satori je dobra volba meranie kadencie nepotrebujes a ano je to dobry sposob treningu pretoze objemy v lese nenaberes...
Zobraziť komentár 23.08.2008 - 19:59:04
00
dnes som doniesol domov TACX T1490, zatial som na nom neslapal, ak nezabudnem, vyjadrim sa :)
Zobraziť komentár 24.08.2008 - 00:53:26
00
Všimol som si, že si s ním v Kláštore machroval ;-) :-)
Zobraziť komentár 24.08.2008 - 01:50:15
00
nemachroval, machroval by som vtedy, keby som si ho tam rozlozil a isiel sa rozjazdit :P

no, k veci :) dnes som to zmontoval a jazdil, trochu ma prekvapila hlucnost, cakal som, ze bude tichsi, ale tak je to z nizsich modelov, takze nemozem cakat moc..:) paci sa mi uroven zatazenia, je to skutocne postacujuce.
je nutne dokupit specialny plast (na suncycle.sk za 890 Sk), lebo klasicke sa vazne poriadne deru ! sedi sa trochu vo vyske, vyssie ako na ceste.
vyhodou je uskladnenie, da sa zlozit "do roviny" a supnut pod postel :)

tolko za 10min v sedle :)
Zobraziť komentár 24.08.2008 - 09:53:46
00
mam ELITE REAL TOUR ktory je spojeny s PC, to je fakt bomba...

potom mam este jeden obycajny, no bohuzial newiem znacku, a newiem kde je odlozeny takze nemozem porziet :D
Zobraziť komentár 25.08.2008 - 17:18:33
00
No zdar. Tak tu opäť prispievam. Zima sa blíži, škola pomaly začína, času bude málo na jazdenie po vonku...
Kukala som tie trenažéry. Rozmýšľam nad nejakým TACX asi z bazáru aj keď neviem či to niekto bude predávať(ak niekoho takého poznáte, šup sem s tým). Vybrala som si si asi tú lacnejšiu voľbu Satori aj keď by som túžila po Flow najmä kvôli meraniu frekvencie šlapania, ibaže cena je celkom vysoká. Ešte som videla trenažéry BBB ale neviem aké sú na nich názory... Takže nad nimi by som sa pozastavila. Myslíte si, že trenažér je dobrý spôsob tréningu v zime a keď proste nemáte čas ísť niekam von?

Spajania s PC, realne simulatory trate a podobne pikosky - to by som teraz neriesil, hlavne vyskusaj ci ta to chyti aby z toho nebol len zapraseny kus nabytku po par mesiacoch. Neskor mozes kupit aj profi trenazer. Ja mam ten vyssie spominany Blackburn a som spokojny - robi to presne to co som ocakaval, aj ked hlucnost by mohla byt trocha nizsia.
Tie merania - mozes si tam primontovat aj tachometer (na zadne koleso samozrejme) co ti vela veci odmera, v kombinacii s pulzmetrom si zostavis nejaku tu treningovu jednotku aby si neslapala len tak "nasucho" - idealna zabava na dlhe zimne vecery. Hlavna vyhoda je, ze ty si urcis kedy, ak ta to chyti o deviatej vecer alebo o siestej rano - jedno ci prsi snezi alebo padaju traktory - odkrutis si svoje a je vybavene..
Ci ta to bude bavit je druha vec - su aj alternativy spinning, bezky, plavanie a nezabudaj ze v BA sa da bikovat v podstate celorocne.. a zimne karpatske lesy maju svoje caro ;) len bike treba potom poriadne ocistit..
Je dobre mat na jar aku taku formu ako zacat zhadzovat kilecka este z vianocnych kolacov. Ale nepredbiehajme, ved sezona 2008 este zdaleka neskoncila... ;)
Zobraziť komentár 25.08.2008 - 18:11:33
00
No jo. Tak ja si kúpim nejaký ten lacnejší trenažér(ak zoženiem, tak kľudne aj z bazáru) a budem na ňom krútiť a ak bude čas a trošku teplejšie, tak si vybehnem aspoň na kobylu, možno ďalej(ešte budem potom musieť zohnať spolujazdca- frajer v zime asi nebude chcieť a nebude mať čas jazdiť :( ). Tie kadejaké simulátory by pre mňa moc neboli, predsa nikdy to nebude to, čo to je na ozajstnom biku(to si radšej položím knihu pred seba a budem si čítať :lol: )... Ďakujem za vaše typy/rady
Zobraziť komentár 25.08.2008 - 20:46:58
00
Som v tomto uplny laik a preto sa spýtam pre niekoho mozno nepochopitelnu otazku :D
Ze ci su lepsie valce alebo trenazer
v com je lepsie jedno a v com je lepsie druhe samozrejme porovnavajte v rovnakej cenovej kategorii dajme si tych 5000 8)
Zobraziť komentár 25.08.2008 - 21:06:13
00
na valcoch sa naučíš nešlapať pedále ako kapustu do suda, ale chce to celého človeka... a je to trošku riskantné ak sa pred bicyklom nachádza napr. PC, TV, ... HLAVNE ak máš zle nastavený rozvor valcov a predný náboj je trošičku pred osou predného valca
to potom môže nastať katapultový efekt ak sa z toho zje...
stabilizuje ťa len gyroskopický efekt kolies, nijaká translačná zložka, je to trochu nezvyklé...
z trenažéra sa neskydáš, ale ani nejako výrazne nezlepšíš efektivitu pedálovania

výhoda valcov je, že môžeš nechať senzor computera na prednom kolese :P

ja mám tiež otázočku, ktorý trenažér tak do 10 K Sk je nejaký výrazne tichší? lebo koexistujem so spolubývajúcimi, nie som vo vlastnom, na pár vecí si zvykli, ale neviem, kde maju tresholdy a nechcem to veľmi pokúšať - zatiaľ mi síce nefrflali ani na koňa vo vani...
Zobraziť komentár 25.08.2008 - 21:39:13
00
a ako to je potom s nastavenim obtiaznosti na valcoch? :?:
Zobraziť komentár 25.08.2008 - 21:42:38
00
nijako, len ťaháš a dávaš pozor aby si sa nezje...
JoKo dal vyššie odkaz na článok jedného typa čo ho valcami nakazil, bolo to veľmi humorné, miestami až brutálne psychočítanie :) to si prečítaj a budeš v pomerne kompletnom obraze (nemám k tomu čo dodať)
Zobraziť komentár 25.08.2008 - 21:46:01
00
Môj názor:
válce= technika a kondička, avšak skôr pre tých čo jazdia po cestách, lebo to máš jazdu po rovinke bez odporu
trenažér= kondička a aby si vôbec bol v pohybe+ odpor, ktorým si trošku nasimuluješ kopce.
Niet nad jazdu v teréne...
Zobraziť komentár 25.08.2008 - 22:01:02
00
Na trenazeri mozes v klude pozerat filmy a nemusis sa bat padu.ked to na valcoch parkrat nasmerujes do sekretaru tak potom zistis...
Zobraziť komentár 25.08.2008 - 22:07:20
00
keyboard_arrow_up