Jano12345 prve som nosil 8 rokov, druhe mam uz 6. mnt verziu a asi snimi aj koncim. tie prve neboli tak tvrde ako tie novsie mnt. zvrtaju sa v nich clenky - pred vianocami som na to doplatil. ale co som pozeral, tie terajsie maju akusi inu podrazku. som zvedavy ake na ne budu ohlasy.
Fillmore ventilky, toto je uz druha varka, prve prisli pred tyzdnom. Prvu som dal som na cestny bike, tieto pojdu na MTB. Ked som fukal na 5.3 baru, najprv som myslel, ze je nieco zle, tak jednoducho to slo. Nie je to lacne, ale ked si predstavim, kolko roznych klasickych som nakupil, aspon uz nebudem vymyslat.
Boli to odjakziva 2 rozdielne modely - LT su maksie a podrazka ma mensie vystupky. MNT su tvrdsie a aj podrazka je "terennejsia".
Najvacsi problem Dragontailov je skor ta spicka ako pre baleriny - normalna siroka noha do toho proste nepasuje. Ten tvar je katastrofalny.
Ešte je verzia Tech a tie sú dostatočne široké a mäkké aj na bežné nosenie. Dlho som sa Garmontom vyhýbal kvôli úzkej ***** (bežne som nosil LaSportiva Ultra Raptor), ale v tejto Tech verzii žiadne obmedzenie necítim.
Fillmore ventilky, toto je uz druha varka, prve prisli pred tyzdnom. Prvu som dal som na cestny bike, tieto pojdu na MTB. Ked som fukal na 5.3 baru, najprv som myslel, ze je nieco zle, tak jednoducho to slo. Nie je to lacne, ale ked si predstavim, kolko roznych klasickych som nakupil, aspon uz nebudem vymyslat.
Ospravedlnujem sa ak sa pytam blbost ale... V com su ine od klasickych tubeless ventilov?
A este jedna otazka... Viem to vozit aj bez ciapocky?
backyfx
Zatial som ich nejazdil, ale ked tam nie je ciapocka, tak to jadro je volne a mechanicky kontakt vypusti vzduch. V tom by som ale ziadny problem nevidel, pravdepodobnost je minimalna. Skor si viem predstavit, ze sa tam dostanu nejake necistoty, ked ich budes jazdit v blate na MTB. Na cestaku to vobec nevidim ako problem. Ale ja osobne ich tam necham, aj ked regularne som jazdiel tiez bez ca*****ek. Vyzera to bez nich divne. Mlieko som tiez zatial daval len priamo do plasta, takze osobnu skusenost nemam, ale nemal byto byt ziadny problem priamo cez ventil. Na stranke Santa Cruz je to pekne rozpisane. https://shop.santacruzbicycles.com/pages/reserve-fillmore-valve-faqs
3. Can I add sealant directly through the Fillmore valve?
- Yes, you can direct-inject sealant through the valve simply by removing all pressure in the tire and using either a syringe style injector with tube, or cutting the top of the sealant bottle to size. The Fillmore has no valve core to remove or get in the way.
9. Can ride without the cap on the valve?
- Yes. While we recommend keeping the cap on for best practice and for the micro-adjust feature, there are no issues with riding the bike with a missing cap. The system is designed to hold tire pressure with or without an air cap.
infinitipp Tie som mal povodne v merku, ale tie Fillmore mam postovne zadarmo a doma na druhy den, vratit mozem kedy chcem ak sa mi nepaci, tak som si povedal, ze skusim a velmi sa mi to zapacilo. Hlavny rozdiel je fakt fukanie, klasicke ventilky ked fukam pumpou, tak manometer vzdy pri stlaceni "ide do nebies a potom sa vrati na zem", o nejakom presnom tlakovani mozem len snivat. S tymto, ako tlacim vzdy stupne a zostane, proste evidentne tam nevznika pretlak na ziadnom mieste a nadherne viem nafukat na presne stanovenu hodnotu. Odmerat and nafukat teraz viem na desatinu baru velmi jednoducho. Ja nejazdim velmi casto, v podstate pred kazdou jazdou musim fukat a ak sa mi s tym nechcelo babrat 5 minut, tak som vzdy na cestaku skoro vyplul dusu pri fukani a pri MTB zase bol +/- pol baru, co je strasne vela.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Boli to odjakziva 2 rozdielne modely - LT su maksie a podrazka ma mensie vystupky. MNT su tvrdsie a aj podrazka je "terennejsia".
Najvacsi problem Dragontailov je skor ta spicka ako pre baleriny - normalna siroka noha do toho proste nepasuje. Ten tvar je katastrofalny.
No žial tiež si na ne nemôžem zvyknúť (MNT). Dlhšia cesta po tvrdom teréne- asfalt je hrôza. (nebodaj ak máš niečo na malíčku ....
Ešte je verzia Tech a tie sú dostatočne široké a mäkké aj na bežné nosenie. Dlho som sa Garmontom vyhýbal kvôli úzkej ***** (bežne som nosil LaSportiva Ultra Raptor), ale v tejto Tech verzii žiadne obmedzenie necítim.
https://www.bike24.com/p2532381.html
https://www.mtbrival.sk/mtb-rival-bezdusovy-ventil/
Pekne rajdy, aj vaha super. Treba k tomu nosit aj chranic zubov?
https://www.mtbrival.sk/mtb-rival-bezdusovy-ventil/
Podobne? Ved je to klasicky galuskovy ventil, akurat s bocnym vystupom... Takych najdes milion...
A este jedna otazka... Viem to vozit aj bez ciapocky?
backyfx
Zatial som ich nejazdil, ale ked tam nie je ciapocka, tak to jadro je volne a mechanicky kontakt vypusti vzduch. V tom by som ale ziadny problem nevidel, pravdepodobnost je minimalna. Skor si viem predstavit, ze sa tam dostanu nejake necistoty, ked ich budes jazdit v blate na MTB. Na cestaku to vobec nevidim ako problem. Ale ja osobne ich tam necham, aj ked regularne som jazdiel tiez bez ca*****ek. Vyzera to bez nich divne.
https://shop.santacruzbicycles.com/pages/reserve-fillmore-valve-faqs
3. Can I add sealant directly through the Fillmore valve?
- Yes, you can direct-inject sealant through the valve simply by removing all pressure in the tire and using either a syringe style injector with tube, or cutting the top of the sealant bottle to size. The Fillmore has no valve core to remove or get in the way.
9. Can ride without the cap on the valve?
- Yes. While we recommend keeping the cap on for best practice and for the micro-adjust feature, there are no issues with riding the bike with a missing cap. The system is designed to hold tire pressure with or without an air cap.
infinitipp Tie som mal povodne v merku, ale tie Fillmore mam postovne zadarmo a doma na druhy den, vratit mozem kedy chcem ak sa mi nepaci, tak som si povedal, ze skusim a velmi sa mi to zapacilo. Hlavny rozdiel je fakt fukanie, klasicke ventilky ked fukam pumpou, tak manometer vzdy pri stlaceni "ide do nebies a potom sa vrati na zem", o nejakom presnom tlakovani mozem len snivat. S tymto, ako tlacim vzdy stupne a zostane, proste evidentne tam nevznika pretlak na ziadnom mieste a nadherne viem nafukat na presne stanovenu hodnotu. Odmerat and nafukat teraz viem na desatinu baru velmi jednoducho. Ja nejazdim velmi casto, v podstate pred kazdou jazdou musim fukat a ak sa mi s tym nechcelo babrat 5 minut, tak som vzdy na cestaku skoro vyplul dusu pri fukani a pri MTB zase bol +/- pol baru, co je strasne vela.