Či uteká neviem, stále poznám veľa ľudí, sám k ním patrím, čo elektriku nemusia, nechcú. No viem, že veľa ľudí čo ma radšej Shimano ako Sram, by uvítalo elektriku. Osobne mám radšej Shimano. Všetko je osobná preferencia ako vždy.
Ale veď na rámy s UDH patkou môžeš namontovať štandardnú prehadzovačku. Keď chceš montovať Transmission tak montuješ bez patky.
Ako som písala, spätná kompatibilita je u Shimano štandardom. Aj súčasné prehadzovačky sú viac ako 10 rokov v ponuke v dvoch verziách. Ako "direct mount" aj ako "direct attachment". copyrightbike.shimano.com bike.shimano.com
Môžu prísť v štýle v akom chcú... No to nič nemení na tom ze už pár rokov meškajú ? Len neviem no... V posledných rokoch som si všimol ze okolo Shimana je najväčší boom keď niečo chystá a šukajú nejaké vízie... Ale keď už nakoniec niečo nové predstavia tak to až taký boom nie je...
Odkedy vypustili B-link s dizajnu šaltra na mtb tak je iba jediná mozst uchytu... K spätnej kompatibte napíšem len toto: Ispec A, ispec B, Ispec II, ispec EV... ? Zatiam co sramacke matchmaker radenie s 2023 môžem v pohode nakombinovat s Avid brzdami s 2010... Ze salter namontujem iba na nové rámy s podporou udh? Budiš, ma to svoje dôvody a vývoj ide dopredu, riešenia spätnej konpatibily v tomto smere nemusí byť len na úžitok
Nejaký príklad toho "nie až tak boomu" by si mohol spomenúť?
Keď nie inak za za mňa príchodom nového Shimano idú ceny komponentov rapídne dole. 12speed MTB sady Shimano sú lacnejšie a fungujú lepšie ako Sram (napr. NX vs Deore, alebo cena 12spd kaziet). Ceny nových Transmission (nekompatibilných so starými sadami) sú dosť nezmyselné vzhľadom, že použitá technológia je úplne rovnaká.
Otázka je že kedy príde nové shimano. Akože chápem že niekto preferuje shimano niekto sram, ja som jazdil od deore po XT a teraz mám transmision xx starší sram som nemal ale podľa môjho názoru nový sram radi lepšie ako shimano ale xtr som nejazdil. Hlavne to že môžem radiť pod záťažou vtedy funguje ešte lepšie. Ale je to asi vec preferencii.
Shimano si stale nájde svojich zákazníkov, hlavne za tú cenu... na fulle mam XX1 AXS, ale teraz na nove HT som nahodil novu XT sadu za par šušňov a radí to parádne, nejak neodpadávam z toho, že v lete som jazdil AXS a teraz musím mechaniku.. ten prechod zase nie je taký obrovský ako keby som mal teraz jazdiť bez teleskopu. No a keď som prechadzal na fulle z XTR na AXS, tak ten prechod bol ešte menší... najviac mi asi chýba udáj na Garmine, kde teraz nevidím čo mám zaradené, nejak som si nato zvykol..
tak niekto kombinuje sram x shimano a vyhovuje.elektro je jasná budúcnosť.neviem kolko tímov v xco jazdí ešte mechaniku.to,že shimano ťahá za kratší koniec je jasné.
Otázka je že kedy príde nové shimano. Akože chápem že niekto preferuje shimano niekto sram, ja som jazdil od deore po XT a teraz mám transmision xx starší sram som nemal ale podľa môjho názoru nový sram radi lepšie ako shimano ale xtr som nejazdil. Hlavne to že môžem radiť pod záťažou vtedy funguje ešte lepšie. Ale je to asi vec preferencii.
Nové 12speed Shimano HG+ ako prvé prišlo s "radením pod záťažou" pri uvedení. Prevzali ho aj nové 12speed cestné sady.
tak niekto kombinuje sram x shimano a vyhovuje.elektro je jasná budúcnosť.neviem kolko tímov v xco jazdí ešte mechaniku.to,že shimano ťahá za kratší koniec je jasné.
Tak schválne či si niekto dá tú námahu urobiť zoznam UCI XCO MTB tímov a priradiť čo jazdia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://eshop.merida.sk/pedale-coombe-millenium-ii-s-univerzalnymi-zarazkami-coombe-millenium-ii-big_ies129476.jpg
https://mtbs.cz/clanek/trek-prichazi-s-novymi-spd-pedaly/kategorie/doplnky-na-kolo
https://www.theproscloset.com/blogs/news/the-hottest-bike-technology-trends-for-2024?lid=r30y76a3pnq8
https://www.pinkbike.com/news/alicia-leggetts-2024-predictions.html
https://www.pinkbike.com/news/ai-mountain-biking-predictions-2024.html
Prídu a vo veľkom štýle. Komplet prepracované sady a žiadne "trápne" tlačidlá. Samozrejmosťou bude spätná kompatibilita kaziet a reťazí.
Ako som písala, spätná kompatibilita je u Shimano štandardom. Aj súčasné prehadzovačky sú viac ako 10 rokov v ponuke v dvoch verziách. Ako "direct mount" aj ako "direct attachment".
Odkedy vypustili B-link s dizajnu šaltra na mtb tak je iba jediná mozst uchytu... K spätnej kompatibte napíšem len toto: Ispec A, ispec B, Ispec II, ispec EV... ? Zatiam co sramacke matchmaker radenie s 2023 môžem v pohode nakombinovat s Avid brzdami s 2010... Ze salter namontujem iba na nové rámy s podporou udh? Budiš, ma to svoje dôvody a vývoj ide dopredu, riešenia spätnej konpatibily v tomto smere nemusí byť len na úžitok
Keď nie inak za za mňa príchodom nového Shimano idú ceny komponentov rapídne dole. 12speed MTB sady Shimano sú lacnejšie a fungujú lepšie ako Sram (napr. NX vs Deore, alebo cena 12spd kaziet). Ceny nových Transmission (nekompatibilných so starými sadami) sú dosť nezmyselné vzhľadom, že použitá technológia je úplne rovnaká.
Nové 12speed Shimano HG+ ako prvé prišlo s "radením pod záťažou" pri uvedení. Prevzali ho aj nové 12speed cestné sady.
Tak schválne či si niekto dá tú námahu urobiť zoznam UCI XCO MTB tímov a priradiť čo jazdia.