Odkedy som pred pár rokmi kúpil bráchovi na Ježiška knihu "Huby ako liek" , stal sa zo mňa hlivo-holik.
Nielenže je zdravá , ale aj chutí skvelo a v sezóne , čo je pre hlivu u nás koniec jesene, zima a začiatok jari, si ju viem ľahko zaobstarať v prírode čerstvú a zadarmo.
Receptov je všade po.... od jedál ako napr. rezeň z hlivy v cestíčku, rizoto či hlivový perkelt , až po mrazenie, sušenie, výrobu extraktu či prášku.
Dnes som z nej urobil moje rýchle vegánske /NIE SOM VEGÁN/ Karí z lokálnych surovín : hliva, mrkva, biela kapusta, cibuľa, /každá zvlášť rýchlo opečená/+cesnak, sušená čili paprička, oliv. olej, sójová om.,kari kor., soľ, cukor, voda, škrob.
Prílohy:
Komentár súboru: čerstvá priamo zo stromu

IMG_20240107_122128224.jpg
205.55 KiB
Otvoriť v novom okne
thumb_up0thumb_down
Komentár súboru: podusená na oleji vo vl. šťave, po odparení opečená do zlatohneda

IMG_20240107_123450403.jpg
336.95 KiB
Otvoriť v novom okne
thumb_up0thumb_down
Komentár súboru: hotovo

IMG_20240107_132328400.jpg
158.28 KiB
Otvoriť v novom okne
thumb_up1thumb_down
Komentár súboru: sušená rýchlo pri zdroji tepla, výborná do kapustnice, odskúšané na nový rok

IMG_20240107_175630541~2.jpg
118.81 KiB
Otvoriť v novom okne
thumb_up0thumb_down