Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftBajto17 napísal:
Už si skúšal fathers? Čo vravíš?

Bajto17 fantázia😋
teraz som ju otvoril. Skúsil som zatiaľ len 9g

Prílohy:

IMG_20240122_153832.jpg
IMG_20240122_153832.jpg 111.63 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 22.01.2024 - 16:12:08
00
arrow_leftstivko76 napísal:
Bajto17 fantázia😋
teraz som ju otvoril. Skúsil som zatiaľ len 9g


👌👌 tak super
Mne tiež chutila🙂 šťastie mám, že ju u nás predávajú v ,,obchodíku,,
Ja to ťahám 15-17g

Teraz som objednával z The Fleck, mal už niekto od nich niečo?
(Ja raz dávno v kaviarni v DK a bola super, tak teraz som zvedavý)
Zobraziť komentár 22.01.2024 - 16:21:00
00
PJVi

S mlyncekom ti potom môžem pomôcť ja 🙂🙂


Naposledy upravil Bajto17 dňa 22.01.2024 - 16:24:13, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 22.01.2024 - 16:22:39
00
Tak ja by som mal volny jeden set silvia+rocky ale bez pid 🙂
Zobraziť komentár 22.01.2024 - 16:23:42
00
Či radšej Lelit Anna, Anita s PID? Oplatí sa? https://www.coffegarden.sk/lelit-anna-pl41tem/
Neviete aký tam dávajú integrovaný mlynček? Alebo radšej mať každé zvlášť...?https://www.coffegarden.sk/lelit-anita-pl042temd/
Zobraziť komentár 22.01.2024 - 22:06:54
00
arrow_leftPJVi napísal:
Či radšej Lelit Anna, Anita s PID? Oplatí sa? https://www.coffegarden.sk/lelit-anna-pl41tem/
Neviete aký tam dávajú integrovaný mlynček? Alebo radšej mať každé zvlášť...?https://www.coffegarden.sk/lelit-anita-pl042temd/

taketo nieco bude vnutri: https://www.coffegarden.sk/lelit-fred-pl043/
Zobraziť komentár 22.01.2024 - 22:23:30
00
Za mňa ten Lelit nie. Oproti Gaggii alebo AVX si nepolepšíš prakticky v ničom a navyše má 57mm páku |(
PID je podľa mňa pre stroje s malým bojlerom nezmysel - prítok studenej vody nedokáže žiadna PID regulácia spoľahlivo kompenzovať. V podstate vďaka PID môžeš mať presnú štartovaciu teplotu pri extrakcií, keďže tú udrží presnejšie ako bimetal, ale následne počas extrakcie už nebude stíhať dostatočne reagovať na pokles teploty a môžeš byť na tom horšie, ako keď vychytáš temp surfing s klasickým bimetalom.

Odporučil by som Gaggiu Classic, keďže ju sám používam, no mám k nej viac výhrad, tak ich skúsim napísať (možno pre teba nebudú predstavovať problém):

1. Slabšia opakovateľnosť shotov (opäť sme pri malom bojleri) kvôli teplotnej (ne)stabilite sa ti nepodaria všetky s identickou chuťou, aj keď budeš postupovať stále rovnako. Pri tmavšom pražení to nie je tak citeľné, ale light roasty sú problém.
2. Malý bojler je veľká nevýhoda pri naparovaní mlieka. Nie že by nevytvoril dostatok pary, ale ak ideš robiť viac mliečnych nápojov naraz, tak je to kus otrava. Najprv pripravíš espresso, potom počkáš kým sa nahreje bojler na paru (1-2min), spravíš penu a ak chceš znovu robiť espresso, tak musíš čakať kým bojler vychladne a teplotne sa stabilizuje, čo trvá 5-7min. Alebo robiť 4 cappuccina za sebou tiež vyžaduje dosť času. Aj keď ich robíš spôsobom, že najprv spravíš 4x espresso a potom sa zabávaš s mliekom.
3. Nové bojlery sú problémové - https://espressosetupbuilder.com/blog/news/boilergate
4. Novšia Gaggia Classic (asi od 2019) má oproti starej inak riešený OPV ventil - je tam struna na 12 bar, dá sa vymeniť za slabšiu strunu, ktorá otvorí pri nižšom tlaku (6, 9bar). Na starom modely sa to nastavovalo jednoduchšie - skrutkou sa menil prítlak na strunu a tým prepúšťací tlak.


Teraz plot twist: Gaggiuino :)
Nemá veľký význam rozpisovať všetky funkcie, na youtube je toho dosť, prípadne si treba pozrieť oficiálnu stránku: https://gaggiuino.github.io/
Regulácia teploty je tam vyriešená veľmi rozumne a teplota počas extrakcie je stabilná. Profilácia podľa tlaku, alebo prietoku rozširuje podstatne možnosti prípravy. Samozrejme je tam veľa ďalších plusov (navyše komunita je celkom veľká a pracuje sa stále na vylepšeniach, napríklad: https://www.youtube.com/watch?v=hbBxfYAk1kY ).
Najväčším mínusom je, že to nie je pre každého - určite treba mať nejaké skúsenosti s elektronikou. S minimom nákladov sa dá ale dostať na vysokú úroveň (bazárová Gaggia 200-300€, súčiastky na gaggiuino cca 100€), k tomu DF64 alebo nejaká Eureka za 400€ ...
Odporúčam si to ísť niekde vyskúšať, určite ich bude pár na Slovensku. Minimálne v okolí Lučenca viem o dvoch.

A ešte: ak by náhodou niekto kupoval Gaggiu Classic, tak v žiadnom prípade nebrať model vyrábaný v rokoch 2015-2018 - (SIN035U RI9403).
Zobraziť komentár 23.01.2024 - 10:58:33
12
Pekný deň chlapci☝🏻
20g->40g 28s 94°

Prílohy:

IMG_8826.jpeg
IMG_8826.jpeg 125.31 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 24.01.2024 - 09:07:12
17
Slabý foťák , 💩 vidím údaje na káve …
Zobraziť komentár 24.01.2024 - 10:39:03
00
Pan dochtor, naj še pači ;) https://www.sucaroastery.sk/p/uganda-masira
Zobraziť komentár 24.01.2024 - 11:12:12
00
arrow_leftde1mos napísal:


Diky 😀😀☝🏻

Prílohy:

IMG_8830.jpeg
IMG_8830.jpeg 172.11 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 24.01.2024 - 11:15:22
10
Kavu nepijem ale uz aj kava vadi?

LINK
Zobraziť komentár 24.01.2024 - 14:12:56
00
Chalani prosim vás, doteraz som nemal žiaden kávovar, tak sa spýtam tu, čím odvápnujete kávovar, ktorý prostriedok konkrétne používate?
A hlavne ako často keď si vodu hlavne miešam alebo používam ARO vodu.
Zobraziť komentár 24.01.2024 - 16:32:59
00
arrow_leftde1mos napísal:

idete dakto do toho? Ja sa neviem rozhodnúť, ale nenapadá ma iný stroj, ktorý by dokázal podobné veci. Čosi by zvládli Decent alebo Morning, príp. aj Gaggiuino, ale ľadové espresso(?) je, aspoň pokiaľ viem, celkom unikát. Plus obsluha typu "naliať vodu, nasypať pomletú kávu a stlačiť gombík" by mi asi vyhovovala, žiadne tanečky ohľadom tampovania, či čakania na správnu teplotu... :-)
Zobraziť komentár 25.01.2024 - 17:15:12
00
Ľadové espresso ?! Pčvna … To budeš robiť v mrazničke ?
Zobraziť komentár 25.01.2024 - 18:14:25
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up