Nešibe ti, je namieste byť opatrný. Dobre si spravila, že si sa spýtala. Niekedy to takto začne, najprv chcú neškodné dáta a keď si získajú dôveru, tak podhodia napríklad pod zámienkou “dodatočnej kompenzácie” otázku na prístup do IB alebo iné, zneužiteľné údaje.
Ináč ten eshop ma dosť biedne recenzie, väčšinou sú ohľadom neskorého dodania alebo nedodania tovaru a mizernej komunikácie. Ale na scammerov nevyzerajú.
Tiez sa tak citim. Pred par dnami skusenost: SMS na moj inzerat na predaj tretier, zaujemca z BA, ci sa mozme stretnut, potom radsej posta. Cela komunikacia trvala tri dni, zvlastne neuplne vety, adresa len ulica atd, Tak vravim platba vopred a uvidim. Proste "jsem pojal podezření".
Nakoniec vsetko dobre dopadlo, platba prisla, boty som osobne dorucil a dvere mi otvoril...10-12 rocny junak - a pochopil som vsetko
Musel by som zaspomínať, kedy som na nejakého natrafil. Naposledy asi pre rokmi prišiel taký pánko, že brúsi nože a nožnice, tak som mu dal pár tupých kúskov do opatery. Bol preč asi hodinu, zinkasoval 20 eur a vrátil mi ich ešte tupšie ako boli. A otec jedného známeho mi v krčme predal nové hodinky ktoré išli asi týždeň. No a samozrejme tie super keramické švajčiarske nože v kazete - to bol kup desaťročia
a netreba ani odomknut, je tam cely 66 minutovy podcast.
---
"Naše telo bolo vytvorené zoči voči určitému prostrediu. O tom, koľko trvá vývoj ľudstva sa stále diskutuje, no povedzme, že v takej podobe, ako ho poznáme dnes, existuje približne dvesto tisíc rokov. Dôležité však je, že sa vyvíjalo vo veľkom nedostatku energie a bielkovín. Celým genetickým kódom, tým, čím sme vo svojej telesnej podobe, sme lovci a zberači a je veľmi dôležité, aby sme si to uvedomovali. To znamená, že naša genetická výbava, a teda aj pečeňová továreň, je nastavená na to, že celý deň chodíme a zbierame rastliny. Na to je nastavený náš život. Čím viac sa od toho vzďaľujeme, tým viac sme nevyhnutne chorí."
toto je tiez skvely rozhovor:
Celým genetickým kódom, tým, čím sme vo svojej telesnej podobe, sme lovci a zberači a je veľmi dôležité, aby sme si to uvedomovali. To znamená, že naša genetická výbava, a teda aj pečeňová továreň, je nastavená na to, že celý deň chodíme a zbierame rastliny.
Zrovna toto je pekný nezmysel. Rozvoj mozgu umožnila až tepelná úprava jedla, vďaka ktorej prví ľudia už nemuseli tráviť úplne celý deň hľadaním potravy a mohli sa venovať aj kreatívnej činnosti - otĺkaniu pazúriku Také gorily stále venujú väčšinu dňa hľadaniu a konzumovaniu potravy.
A ak sa evolučne vedel za ten čas rozvinúť mozog, určite sa prispôsobila aj tráviaca sústava. Ešte aj to, že dnes môžeš zjesť nejaké ovocie na výjazde a zasýti ťa, je dôsledok farmárčenia a šľachtenia. Nutričná hodnota divokých plodín bola oveľa oveľa nižšia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nešibe ti, je namieste byť opatrný. Dobre si spravila, že si sa spýtala. Niekedy to takto začne, najprv chcú neškodné dáta a keď si získajú dôveru, tak podhodia napríklad pod zámienkou “dodatočnej kompenzácie” otázku na prístup do IB alebo iné, zneužiteľné údaje.
Ináč ten eshop ma dosť biedne recenzie, väčšinou sú ohľadom neskorého dodania alebo nedodania tovaru a mizernej komunikácie. Ale na scammerov nevyzerajú.
Tiez sa tak citim. Pred par dnami skusenost: SMS na moj inzerat na predaj tretier, zaujemca z BA, ci sa mozme stretnut, potom radsej posta. Cela komunikacia trvala tri dni, zvlastne neuplne vety, adresa len ulica atd, Tak vravim platba vopred a uvidim. Proste "jsem pojal podezření".
Nakoniec vsetko dobre dopadlo, platba prisla, boty som osobne dorucil a dvere mi otvoril...10-12 rocny junak - a pochopil som vsetko
Musel by som zaspomínať, kedy som na nejakého natrafil. Naposledy asi pre rokmi prišiel taký pánko, že brúsi nože a nožnice, tak som mu dal pár tupých kúskov do opatery. Bol preč asi hodinu, zinkasoval 20 eur a vrátil mi ich ešte tupšie ako boli. A otec jedného známeho mi v krčme predal nové hodinky ktoré išli asi týždeň. No a samozrejme tie super keramické švajčiarske nože v kazete - to bol kup desaťročia
By si neveril, aké veľké chodidlá môžu mať 10 - 12 ročné deti.
mladý 8 ročný má už 37ky
https://dennikn.sk/3797883/nevidel-niekto-terezku-ako-som-hladala-dceru-postrelenu-na-filozofickej-fakulte/?cst=a4ab65d9bcd0790b23418ba1544f21c45d1a2a601604ee7df47088db63b0
https://dennikn.sk/3797883/nevidel-niekto-terezku-ako-som-hladala-dceru-postrelenu-na-filozofickej-fakulte/?ref=inc&cst=6db1d8f6d8332168a4166ba135cb557cfffe2081f108875a94cdcabc50875a8d
Hmm, tusim nejak zmrsilo odomknutie pri kopirovani linku.
Ten clanok mi formou pripomina film https://www.csfd.cz/film/586217-patrani/prehled/
https://dennikn.sk/3797883/nevidel-niekto-terezku-ako-som-hladala-dceru-postrelenu-na-filozofickej-fakulte/?cst=a4ab65d9bcd0790b23418ba1544f21c45d1a2a601604ee7df47088db63b0
Citalo sa to vyborne, lebo to je skvelo napisane. Samozrejme tema a obsah je len pre silne zaludky, posledna veta zaklincovala...
https://primar.sme.sk/c/23272675/ako-sa-starat-o-zdravu-pecen.html
a netreba ani odomknut, je tam cely 66 minutovy podcast.
---
"Naše telo bolo vytvorené zoči voči určitému prostrediu. O tom, koľko trvá vývoj ľudstva sa stále diskutuje, no povedzme, že v takej podobe, ako ho poznáme dnes, existuje približne dvesto tisíc rokov. Dôležité však je, že sa vyvíjalo vo veľkom nedostatku energie a bielkovín. Celým genetickým kódom, tým, čím sme vo svojej telesnej podobe, sme lovci a zberači a je veľmi dôležité, aby sme si to uvedomovali. To znamená, že naša genetická výbava, a teda aj pečeňová továreň, je nastavená na to, že celý deň chodíme a zbierame rastliny. Na to je nastavený náš život. Čím viac sa od toho vzďaľujeme, tým viac sme nevyhnutne chorí."
,,Asteroid veľký ako mrakodrap v piatok preletí vo vzdialenosti asi 2,7 milióna od Zeme.,,
https://www.cas.sk/clanok/2893387/k-zemi-sa-blizi-asteroid-nasa-varuje-velkostou-sa-blizi-k-mrakodrapom/
Celým genetickým kódom, tým, čím sme vo svojej telesnej podobe, sme lovci a zberači a je veľmi dôležité, aby sme si to uvedomovali. To znamená, že naša genetická výbava, a teda aj pečeňová továreň, je nastavená na to, že celý deň chodíme a zbierame rastliny.
Zrovna toto je pekný nezmysel. Rozvoj mozgu umožnila až tepelná úprava jedla, vďaka ktorej prví ľudia už nemuseli tráviť úplne celý deň hľadaním potravy a mohli sa venovať aj kreatívnej činnosti - otĺkaniu pazúriku
A ak sa evolučne vedel za ten čas rozvinúť mozog, určite sa prispôsobila aj tráviaca sústava. Ešte aj to, že dnes môžeš zjesť nejaké ovocie na výjazde a zasýti ťa, je dôsledok farmárčenia a šľachtenia. Nutričná hodnota divokých plodín bola oveľa oveľa nižšia.