Existuje nejaká možnosť, že by sa to nejako stoplo? Alebo toto je definitívna porážka demokracie a zdravého rozumu?
Este tu je ustavny sud a istotne prezidentka s poradcami si uz nejeden tyzden lamu hlavu, co by sa s tym este dalo spravit. Pochybujem, ze by nasli nieco, na co doteraz neprisli novinari/publicisti/analytici/pravnici. Nam ostava drzat si palce a odstáť si to aspon raz do tyzdna.
Väčšine voličov to vyhovuje, alebo minimálne nevadí. O tom je bohužiaľ demokracia. Západ by sa mal spamätať či chce byť naďalej v spolku s krajinami ako je Slovensko, Maďarsko ale aj Poľsko. Aj keď Káčer vládu nezostavil, voľby tam vyhral a chystá sa Donalda s požehnaním ústavného súdu postaviť mimo zákon. Česko to má tiež nahnuté.
Ľud to tak chce. V histórii samostatného Slovenska vyhrali voľby iba traja ľudia. Mečiar, Mečiar, Mečiar, Fico, Fico, Fico, Fico, Matovič, Fico. Ľudia volia silného vodcu a čiastočne s výnimkou Dzurindu, Mečiar s Ficom nikdy nemali silnú alternatívu. A je to čoraz horšie. Šimečka ani Sulík nie sú lídri a jednoduchý človek ktorý má rád jednoduché riešenia (sľuby) ich nikdy voliť nebude. Značná časť voličov ich volí iba z núdze. Fica naopak volia ľudia lebo chcú voliť Fica. A treba mu uznať, že si to teraz naozaj odmakal.
Tu je video, prečo sú ľudia tak *ebnutý a volia gaunerov a diktátorov. Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Členovia vlády si schválili vyššie platy a minister Kamenický sa hotuje zvýšiť dane z príjmov pre pracujúcich
Ministerstvo financií momentálne pracuje na návrhu, ktorý by zaviedol 35-percentnú daň z príjmu pre ľudí zarábajúcich nad 100-tisíc eur. Vláda tak chce viac zdaniť najlepšie zarábajúce osoby.
Nehovoril som pred chvilou ? Zablokovane euprachy budu chybat, je otazka casu kedy nacru aj hlbsie.... copyrightmedia0.giphy.com media0.giphy.com
Zatiaľ čo v Česku krok do predu, tak u nás ideme k o*****am 🙃 pozdravujem každého tupca, čo dal hlas tej zberbe. Keď v nich ani tie znasilnenia nezarezonovali, tak sme fakt tupy národ.
Za seba dúfam, že voliči týchto borcov si to "vylepšenie" trestných kódexov užijú do sýtosti. A úprimne, mám z toho dobrý pocit, keďže už dva testovacie subjekty ma označili za hnusnú špinu, lebo iným ľuďom želám zlo - akurát nevysvetlili aké, lebo zároveň je tá dnes schválená zmena veľmi dobrá a už dlhú dobu potrebná ...
Po pravdepodobnom schválení trestného balíka väčšinou poslancov koalície v stredu alebo vo štvrtok sa stane Ústavný súd jedinou inštitúciou, ktorá ich ešte môže zvrátiť.
Ústavný súd by však musel konať veľmi rýchlo a rozhodnúť o pozastavení účinnosti zmien ešte pred 15. marcom, keď sa podľa návrhu koalície začnú uplatňovať v praxi. Aj jeden deň účinnosti zmien pritom stačí na to, aby sa páchateľom zmiernili tresty alebo aby navždy zanikla trestnosť tisícov už spáchaných majetkových a hospodárskych trestných činov.
Ústavní právnici, ktorých oslovil denník SME, pritom vidia dôvody, prečo by Ústavný súd mohol vyhodnotiť ako potrebné pozastaviť účinnosť trestného balíčka. Podľa ústavy môže o pozastavení účinnosti rozhodnúť, ak uplatňovanie zákona v praxi môže ohroziť základné práva a slobody, ak hrozí značná hospodárska škoda alebo iný vážny nenapraviteľný následok.
„Ak väčšina právnikov tvrdí, že vstúpenie zmien do účinnosti čo i len na jeden deň spôsobí premlčanie trestných činov, tak to z môjho pohľadu je vážny nenapraviteľný následok,“ myslí si vedúci Katedry teórie práva a ústavného práva na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity Marek Káčer. „Toto môže byť argumentom aj pre Ústavný súd, aby riešil podnet prednostne.“
vcera zaznela na proteste jedna vyzva - mame napisat emaily poslancom, ktori hlasovali za novelu trestneho zakona. A kedze ja som za kazdu srandu, tak som si povedal, dobre. Skomponoval som kratky a slusny text a prave som ho rozoslal vsetkym poslancom, ktory hlasovali za. A aby sa nasa "vrchnost" necitila urazene, ze som ich odbyl jednym hromadnym emailom, napisal som kazdemu zvlast aj s oslovenim. Zabralo mi to skoro hodinu copy&paste. Uz nikdy nechcem rozposlat 77 emailov Rozmyslal som, ci to mam SNSakom napisat aj s gramatickymi chyba, aby tomu rozumeli . Som zvedavy, kolko odpovedi dostanem. Budem informovat.
rekapitulacia po tyzdni. Kolko odpovedi som dostal? Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Dúfajme,že prezidentka má v zálohe nejkú páku proti tejto skorumpovanej bande-kopírujem jej status z FB:
Prijatie novely Trestného zákona je zlou správou pre Slovensko a všetkých jeho občanov. Nič na tom nezmenili ani na poslednú chvíľu predložené pozmeňujúce návrhy koaličných poslancov. Bez odbornej oponentúry pripravená novela v oblasti trestného práva môže spôsobiť celospoločenské škody a nezvratné zásahy do práv osôb poškodených trestnou činnosťou. Mrzí ma, že poslanci vládnej koalície nevypočuli hlasy verejnosti ani odbornej obce po stiahnutí novely z rokovania.
Považujem za neakceptovateľné, aby sa takéto závažné zmeny v trestnej politike štátu diali bez riadneho legislatívneho procesu. Náš právny poriadok pripúšťa skrátené legislatívne konanie iba ako výnimočný nástroj, a to len za podmienky, že je prítomný aspoň jeden z dôvodov uvedený zákonom. Som presvedčená, že v tomto prípade žiadny takýto dôvod neexistoval. Návrh bol navyše do poslednej chvíle menený rozsiahlymi pozmeňujúcimi návrhmi, a to aj tesne pred jeho schvaľovaním v parlamente. Na jeho príprave sa podieľali a za zmeny hlasovali aj poslanci, ktorým táto novela zlepší ich procesné postavenie v prebiehajúcich trestných konaniach, čo rovnako považujem za neprípustné.
Vzhľadom na uvedené dôvody preto zvážim všetky ďalšie možnosti svojho postupu, a to s jediným cieľom, aby tento zákon vôbec nenadobudol účinnosť.
Borisa Nadeždina podľa Meduzy nepustili do prezidentských volieb, aby neporazil kandidátov prokremeľských strán a aj pre obavy, že by mohol pokaziť plán na Putinovo víťazstvo s rekordným počtom hlasov. https://dennikn.sk/minuta/3819417/?ref=mwat
mna by zaujimalo, co si novej novele trestneho zakona mysli taky nemo1, ktory sa tu vzdy ukaze len ked je potrebne obhajovat nejake chrapunstva.
je spokojny, ze sa de facto zlegalizovalo kradnutie a vsetko co napachal fico pocas minulych vlad uz je premlcane?
dezolati to oslavuju, a vraj "konecne mame skvelu koaliciu ktora to dala do poriadku!"
A este sa smeju na tom, co si teraz vymysli opozicia ako dovod dalsich protestov.
No a samozrejme este k tomu aj nadavky a urazky na pani prezidentku, lebo aj to tupe dvojzube dezolo s IQ 35 dobre vie, ze to ona bude vetovat
Zjavne u nás všetko ostatné perfektne funguje... keď najväčší problém boli premlčacie lehoty a vysoké tresty (ktoré aj tak neodradili od páchanie trestnej činnosti)....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Este tu je ustavny sud a istotne prezidentka s poradcami si uz nejeden tyzden lamu hlavu, co by sa s tym este dalo spravit. Pochybujem, ze by nasli nieco, na co doteraz neprisli novinari/publicisti/analytici/pravnici. Nam ostava drzat si palce a odstáť si to aspon raz do tyzdna.
Ľud to tak chce. V histórii samostatného Slovenska vyhrali voľby iba traja ľudia. Mečiar, Mečiar, Mečiar, Fico, Fico, Fico, Fico, Matovič, Fico. Ľudia volia silného vodcu a čiastočne s výnimkou Dzurindu, Mečiar s Ficom nikdy nemali silnú alternatívu. A je to čoraz horšie. Šimečka ani Sulík nie sú lídri a jednoduchý človek ktorý má rád jednoduché riešenia (sľuby) ich nikdy voliť nebude. Značná časť voličov ich volí iba z núdze. Fica naopak volia ľudia lebo chcú voliť Fica. A treba mu uznať, že si to teraz naozaj odmakal.
Tu je video, prečo sú ľudia tak *ebnutý a volia gaunerov a diktátorov.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
https://www.aktuality.sk/clanok/t3QMuBr/clenovia-vlady-si-schvalili-vyssie-platy-a-minister-kamenicky-sa-hotuje-zvysit-dane-z-prijmov-pre-pracujucich/
Ministerstvo financií momentálne pracuje na návrhu, ktorý by zaviedol 35-percentnú daň z príjmu pre ľudí zarábajúcich nad 100-tisíc eur. Vláda tak chce viac zdaniť najlepšie zarábajúce osoby.
Zablokovane euprachy budu chybat, je otazka casu kedy nacru aj hlbsie....
Ústavný súd by však musel konať veľmi rýchlo a rozhodnúť o pozastavení účinnosti zmien ešte pred 15. marcom, keď sa podľa návrhu koalície začnú uplatňovať v praxi. Aj jeden deň účinnosti zmien pritom stačí na to, aby sa páchateľom zmiernili tresty alebo aby navždy zanikla trestnosť tisícov už spáchaných majetkových a hospodárskych trestných činov.
Ústavní právnici, ktorých oslovil denník SME, pritom vidia dôvody, prečo by Ústavný súd mohol vyhodnotiť ako potrebné pozastaviť účinnosť trestného balíčka. Podľa ústavy môže o pozastavení účinnosti rozhodnúť, ak uplatňovanie zákona v praxi môže ohroziť základné práva a slobody, ak hrozí značná hospodárska škoda alebo iný vážny nenapraviteľný následok.
„Ak väčšina právnikov tvrdí, že vstúpenie zmien do účinnosti čo i len na jeden deň spôsobí premlčanie trestných činov, tak to z môjho pohľadu je vážny nenapraviteľný následok,“ myslí si vedúci Katedry teórie práva a ústavného práva na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity Marek Káčer. „Toto môže byť argumentom aj pre Ústavný súd, aby riešil podnet prednostne.“
Mentalny atlet:
https://twitter.com/Dodo_Dobrik/status/1755499535961382979
rekapitulacia po tyzdni. Kolko odpovedi som dostal?
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Prijatie novely Trestného zákona je zlou správou pre Slovensko a všetkých jeho občanov. Nič na tom nezmenili ani na poslednú chvíľu predložené pozmeňujúce návrhy koaličných poslancov. Bez odbornej oponentúry pripravená novela v oblasti trestného práva môže spôsobiť celospoločenské škody a nezvratné zásahy do práv osôb poškodených trestnou činnosťou. Mrzí ma, že poslanci vládnej koalície nevypočuli hlasy verejnosti ani odbornej obce po stiahnutí novely z rokovania.
Považujem za neakceptovateľné, aby sa takéto závažné zmeny v trestnej politike štátu diali bez riadneho legislatívneho procesu. Náš právny poriadok pripúšťa skrátené legislatívne konanie iba ako výnimočný nástroj, a to len za podmienky, že je prítomný aspoň jeden z dôvodov uvedený zákonom. Som presvedčená, že v tomto prípade žiadny takýto dôvod neexistoval. Návrh bol navyše do poslednej chvíle menený rozsiahlymi pozmeňujúcimi návrhmi, a to aj tesne pred jeho schvaľovaním v parlamente. Na jeho príprave sa podieľali a za zmeny hlasovali aj poslanci, ktorým táto novela zlepší ich procesné postavenie v prebiehajúcich trestných konaniach, čo rovnako považujem za neprípustné.
Vzhľadom na uvedené dôvody preto zvážim všetky ďalšie možnosti svojho postupu, a to s jediným cieľom, aby tento zákon vôbec nenadobudol účinnosť.
https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid0rwE9SUvLQFsZd3LfbRTse4EBrfDZkjmurF9MgWJR76q5Dx9RCTdxbcLUXg2gMMmzl
https://dennikn.sk/minuta/3819417/?ref=mwat
je spokojny, ze sa de facto zlegalizovalo kradnutie a vsetko co napachal fico pocas minulych vlad uz je premlcane?
A este sa smeju na tom, co si teraz vymysli opozicia ako dovod dalsich protestov.
No a samozrejme este k tomu aj nadavky a urazky na pani prezidentku, lebo aj to tupe dvojzube dezolo s IQ 35 dobre vie, ze to ona bude vetovat