ahojte, stalo sa to uz niekomu ? kupil som si novy bicykel Kellys Soot 30 2018, bike mi prisiel rychlo po poskladani bikeu som s kamosmi narazil na volnu zadnu kazetu /Shimano CS-HG50-8 (11-32)/, podotykam jedna sa o novy bicykel, tak som s nim siel do servisu tam mi povedali ze chyba podlozka, kupil som ju 1mm ale stale je tam vola, mate niekto podobnu skusenost ? ako to spravit ?
Nové kolesá nahodené. Jedná sa o Fulcrum Racing 6 DB 2023 na mojom Kellys Soot 80, inštalácia tubeless prebehla celkom v pohode, iba predné koleso chvíľu odolávalo, ale potom sa podarilo Jazdil som origo Kolesá KL Grind ráfiky + Schwalbe Smart Sam 700X40c Addix, teraz kolesá Fulcrum s plášťami Panaracel Gravelking SK+ 700x35C tubeless. Váha bicykla (veľ. L) s kolesamí a plášťami od výroby 10,7KG, aktuálna váha s užšími riadidlami 400mm Pro Ergo, kolesami Fulcrum a Panaracer pláštami 9,4KG. Ešte plánujem karbónovú sedlovku na pohltenie vibrácii a bike bude úplne doladený do dokonalosti
Ahojte, aky mate na Soote wattmeter? vmesti sa napr ten 4iiii na lavej kluke k ramu? Ja som tam ledva vopchal merac kadencie, tak som si nie celkom isty (Soot 50, 2019)
Ahojte, aky mate na Soote wattmeter? vmesti sa napr ten 4iiii na lavej kluke k ramu? Ja som tam ledva vopchal merac kadencie, tak som si nie celkom isty (Soot 50, 2019)
Nové kolesá nahodené. Jedná sa o Fulcrum Racing 6 DB 2023 na mojom Kellys Soot 80, inštalácia tubeless prebehla celkom v pohode, iba predné koleso chvíľu odolávalo, ale potom sa podarilo Jazdil som origo Kolesá KL Grind ráfiky + Schwalbe Smart Sam 700X40c Addix, teraz kolesá Fulcrum s plášťami Panaracel Gravelking SK+ 700x35C tubeless. Váha bicykla (veľ. L) s kolesamí a plášťami od výroby 10,7KG, aktuálna váha s užšími riadidlami 400mm Pro Ergo, kolesami Fulcrum a Panaracer pláštami 9,4KG. Ešte plánujem karbónovú sedlovku na pohltenie vibrácii a bike bude úplne doladený do dokonalosti
Pekne si odlahcil... a tu sedlovku daj, ja som dal len zakladnu karbonovu od force a to je ine zehlenie drobných nerovností...
Kellys Soot 80 - mam na vidlici dva rovnake pásy na vnutornej strane vidlici, najskor som myslel ze je to prasklina no mam to presne v rovnakom mieste na oboch stranach. Je to iba z tej potlace ci mam prasknutu vidlicu? 🫣
ozivim trocha tuto temu. Vlastnim Soot50, asi 3 roky stary este na sade 105. Bohuzial, pri poslednej jazde som zistil, ze na zadnom rafiku mam pri piatich s*****ch praskliny(cca rovnomerne rozlozene po obvode rafika). Na biku su este tovarenske KELLYS Grind Disc 622x17 (32 dier / nit) rafiky. Kedze som ich vozil prerobene na bezduse, tak sa pozeram na nejake bezdusove kolesa a s vacsou sirkou ako tie tovarenske 17mm. Nejake konkretne tipy na hotove kolesa, na ktorych by mi stacilo len prehodit centerlock kotuc, 11sp kazetu a pevnu osku(Novatec zadná 12x142mm)? Vazim cca 95kg, tak nieco lepsie, co vydrzi viac ako tieto by som uvital.... Dik za tipy!
Ja som veľmi spokojný s týmito. Som síce o nejakých 7 kg ľahší, ale tretiu sezónu a asi 5000 km držia bez problémov. Jazdím ich občas naložený aj naťažko s nosičom po cestách a necestách. Využívané hlavne na zvažnice a rozbité cesty. Občas keď sa pozabudnem, ze nesedim na fulle tak dostanú celkom zabrať a zatiaľ nebolo treba ani jedno centrovanie.
Ja som veľmi spokojný s týmito. Som síce o nejakých 7 kg ľahší, ale tretiu sezónu a asi 5000 km držia bez problémov. Jazdím ich občas naložený aj naťažko s nosičom po cestách a necestách. Využívané hlavne na zvažnice a rozbité cesty. Občas keď sa pozabudnem, ze nesedim na fulle tak dostanú celkom zabrať a zatiaľ nebolo treba ani jedno centrovanie.
Ta vnutorna sirka 24mm sa bojim, ze je uz aj vela. Mam pomerne nove plaste Specialized Pathfinder Pro2Bliss 700x38C a mam pocit, ze na 24mm vnutorny rafik je to uz celkom dost uzky plast a nebude to uplne idealne sediet.
Ta vnutorna sirka 24mm sa bojim, ze je uz aj vela. Mam pomerne nove plaste Specialized Pathfinder Pro2Bliss 700x38C a mam pocit, ze na 24mm vnutorny rafik je to uz celkom dost uzky plast a nebude to uplne idealne sediet.
Bude to v pohode. 700x38c nie je zas tak malý rozmer. Plášť bude mať dobrú oporu na ráfiku. Pozri si pokojne nejaké tabuľky, ja som v každej zatiaľ našiel, že takáto kombinácia je stále optimálna.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tu je navod: https://4iiii.com/wp-content/uploads/2016/10/Ride-Ready-Clearance-Check-A4-rev1.pdf
Ale podla mna staci, ak sa ti do toho priestoru, ako je v tom navode, vojde 10mm imbusak/sesthran, tak je to ok. Powermeter nie je uplne pri oske pedala, ale trochu viac v strede.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/hlavove-zlozenia/integrovane/force-taper-hlavove-zlozenie-1-18-1-12-polointegrovane.html
FORCE TAPER hlavové zloženie, 1 1/8"- 1 1/2", polointegrované
28,99 €
MOC 33,99 €Ten isty bike, ten isty wattmeter treti rok
Pekne si odlahcil... a tu sedlovku daj, ja som dal len zakladnu karbonovu od force a to je ine zehlenie drobných nerovností...
ozivim trocha tuto temu. Vlastnim Soot50, asi 3 roky stary este na sade 105. Bohuzial, pri poslednej jazde som zistil, ze na zadnom rafiku mam pri piatich s*****ch praskliny(cca rovnomerne rozlozene po obvode rafika). Na biku su este tovarenske KELLYS Grind Disc 622x17 (32 dier / nit) rafiky. Kedze som ich vozil prerobene na bezduse, tak sa pozeram na nejake bezdusove kolesa a s vacsou sirkou ako tie tovarenske 17mm. Nejake konkretne tipy na hotove kolesa, na ktorych by mi stacilo len prehodit centerlock kotuc, 11sp kazetu a pevnu osku(Novatec zadná 12x142mm)? Vazim cca 95kg, tak nieco lepsie, co vydrzi viac ako tieto by som uvital.... Dik za tipy!
https://www.bikestacja.pl/kola-dt-swiss-350-r470-db-28-p-24537.html
https://www.bikestacja.pl/kola-dt-swiss-350-r470-db-28-p-24537.html
Ak som dobre pochopil, tak toto je set predne + zadne. Akurat ze niesu na centerlock ale na 6sr kotuce...
https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/vypletene-kolesa/cestne-kolesa/fulcrum-rapid-red-5-db-28-sada-kolies-kotucove-pevna-os-p151448.html?itm_medium=clanky&itm_campaign=127383
podarilo sa najst v miestnom bazare, a som nadmieru spokojny, su podstatne lahsie co je velmi citit, tuhsie a sirsie rafiky uplne inak tvaruju plast.
Fulcrum Rapid Red 5 DB 28" sada kolies, kotúčové, pevná os
478 €
Bude to v pohode. 700x38c nie je zas tak malý rozmer. Plášť bude mať dobrú oporu na ráfiku. Pozri si pokojne nejaké tabuľky, ja som v každej zatiaľ našiel, že takáto kombinácia je stále optimálna.