Kubicasport sa v tomto fore niekolkokrat spomina, ale samotnu kolonku medzi obchodmi zatial nema a myslim, ze si ju zasluzi...
Chcem sa len podelit o skusenosti. Nedavno som si kupil od Kubicu Haibike Tension http://www.kubicasport.eu/produkt/1270/Haibike-Tension-X.9-/-X.0---bezkonkurencna-cena!/
Kedze som z BA, bol problem ako to zrealizovat. Povodne som sa chcel zastavit v Ziline osobne, ale situacia sa zmenila a tak som nakoniec kupoval cely bike "naslepo", s tym, ze mi ho poslu kurierom.
Bike napriek dobremu zabaleniu prisiel poskodeny. Musel dostat pocas prepravy riadnu "supu" - mal zlomenu packu prehadzovaca a dokonca preliacenu trubku na rame!
A prave tu sa prejavuje skutocna kvalita a serioznost obchodnikov - ihned po telefonate do obchodu sme sa dohodli, ze Kubicasport objedna noveho kuriera ktory vyzdvihne bicykel, nasledne presetri reklamaciu a posle obratom do BA novy kus. Presne tak sa aj stalo a ja som mal za 4 dni doma vyreklamovany a este lepsie zabaleny (rozbaloval som ho asi 20 min
Vzhladom k mojim skusenostiam s kaktus bikom, kde som dva mesiace neuspesne reklamoval prasknutu kostru na mojej starej meride je toto presne opacny, seriozny a profesionalny pristup.
1/ ako to funguje: Zákazník príde s bikom do servisu, opíše problém, primací technik spíše objednávku, odhadne cenu a termín. Bike sa zoservisuje podľa požiadaviek, odskuša, zavolá sa zákazníkovi cena, poprípade povie, čo by bolo ešte vhodné urobiť. Zakazník si preberie bike. Takto to funguje v 95% prípadoch. Ale niekedy sa stane, že pri servisovaní sa príde na skrytú vadu - strhnutý závit, prasknutý šrob, skrytý defekt atd. Vždy sa snažíme zákazníkovi dovolať a vysvetliť mu problém.. Jedine v prípade maličkosti poriešime aj ked zákazník nedvíha..
2/ cenník máme na webe https://kubicasport.eu/clanok/servis-bicyklov-a-elektrobicyklov , je to štandartný cenník porovnateľný s konkurenciou. K tomu porovnaniu s autoservisom- nevýhoda bikeservisu je jeho sezonnnosť - kopec práce od marca do septembra a hluché obdobie oktober až február , kedy náklady na zamestnancov, prenájom, energie sú rovnaké.. Ciže cez sezonu musíme zarobiť na mimosezonu... Našim cieľom nieje byť najlacnejším na trhu, ale spolahlivým partnerom a fungujúcou firmou so spokojnými zakazníkmi a zamestnancami, aby sme nedopadli ako bikeservisy , čo zanikli...
3/ nespokojnosť zákazníka EnduroMtb - nižšie je popis od primacieho technika Mario Mahút -Je to velmi príjemný chalan prozákaznícky, odborník, absolutne nekonfliktný. Ako píše, všetko ste mali odkomunikované. Ložiská používame najvyššiu kvalitu SKF, aby zákazník si užíval bike čo najdlhšie bez servisu. Všetky vymenené ložiská Vám odovzdal, tak vidite v akom su stave. Co sa týka faktury, tak na Slovensku nieje bežné platiť bankovým prevodom. Je normálne, že je potrebné počkať na pripísanie na účet príjemcu. V dnešnej dobe viete dať rýchly prevod a suma je na učte za pár minút, čo sa aj stalo. A nebol som nikde schovaný a nerefrešoval som banking. Platba mi pípla na mobil... Uprimne, čo ak by ste si povedali, že nám fakturu neuhradíte- musel by som Vás nahaňať a hladať riešenia ako sumu od Vás dostať.
29.2.2024 ste prišli k nám na servis.Bike ste chceli mat hotový do 6.3.24 ráno čo ste mal.Pri preberaní biku sme spolu spísali objednávku,kde ste mi nadiktoval čo všetko chcete riešiť.Pri pozreti na Bike som nechápal prečo to všetko chcete,pretoze bike vyzeral ako nový ale ako sa hovorí,náš zákazník náš pán.
V objednávke boli napísane ceny podla cenníka kontrol/nastavenie bike-25€ Vým.reťaze,Kontrola hlávka- 17€,Kont.premazanie čápov/ložisk-9€(za výmenu 19€ks),kont.stredu-17€.výmena lanka/bowdenu vnútrom - 19€ 1ks radenie 1ks tele.sedlovka.Servis vidlice - 79€..
Pri kontrole sme zistili že 6ks ložísk diagonálne uložených z 12ks v 2 váhadlach by bolo dobre vymeniť,to sme svami odkomunikovali,s tým že už sa vymenia všetky keď to je rozobraté a vy ste súhlasili.Následne ste volal po dvoch hodinách že ich meniť nechcete,to už boli ložiska výmene tak ste povedal že ok nechajte tak.Hlavove ste mali hrdzavé ako by ste Bike umyval na vapke,spodné sme vám vymenili…Všetky staré diely ste dostal,pri prebraní ste si ich kontroloval nebol žiadny problém…Cena sa vám upravovala a nemali ste s nou žiadny problém.Všetko čo sa robilo bolo na dohode s vami, nič sme nespravili bez toho aby zákazník o tom nevedel. skôr naopak,viac krát urobíme niečo navyše a není to vidieť v konečnej sume. Viac nás mrzí,že ste videl problém v platbe prevodom, ktorý proces trval maximálne so všetkým 15min.
dakujem Kubica Martin
2/ Faktura sa dá uhradiť v hotovosti , kartou alebo prevodom. Prevod je najzdlhavejší a takto na predajni nestandartný spôsob. Je normálne, že sa Vás kolega snažil odhovoriť. Niektorý prevod prebehne v rámci pár minút a niektorý trvá jeden deň. Odporučam vybaviť si platobnú kartu. Neviem za akých okolností sme Vám vydali nový bike s neuhradenou fakturou, ale jednoducho, zamestnanci nemajú povolené vydať tovar bez zaplatenia.
Ak to teda nemontoval totál manták kladivom - aj to by sa prejavilo až časom. Alebo ho axiálne zovrel, že by sa vôbec netočilo, čo je pri bike čapoch s pôvodnými dielmi asi nemožné.
Takže tak...
Ešte by to chcelo podrobnejší popis od "odborníka" ako sa prejaví pri skúške chod ložiska v ráme???
Toto určite nie je pravda. Momentálne to podporuje asi osem našich bánk (asi pred rokom len štyri), takže sa na to nespoliehaj.
Platiť v maloobchodnej predajni prevodným príkazom je veľmi neštandarný spôsob. Povedal by som, že je to kravina. Na to je určená banková karta, alebo hotovosť.
Tak koľko? asi osem, asi štyri a možno žiadne a možno všetky... Takto nejak si predstavujem, že vymieňali Kubicovci Ložiská.
EnduroMtb Je to nová technogia zavádzaná v posledných rokoch. Začali to u nás štyri banky asi pred rokom. Postupne sa pridávajú ďalšie. Mne je známe, že teraz ich je osem, ale mohla nejaká pribudnúť.
Píšem slovíčko asi preto, že nemienim kvôli tvojej neznalosti zisťovať stav k dnešnému dňu. A teraz, keď vidím tvoju limitáciu chápať realitu, tak dupľom nie.
"Možno žiadne" a "možno všetky" som nepovedal. Zavádzaš. Nezavádzaš potom aj v popise tvojho prípadu u Kubicu?
Všetky moje "asi" si môžeš upresniť sám. Ja to robiť nebudem.
Ak si porozumel Kubicovi tak, ako mne, tak by som pánovi Kubicovi doporučil moje heslo: "Dobrých zákazníkov si treba podržať, zlých treba poslať konkurencii.
"Možno žiadne" a "možno všetky" som nepovedal. Zavádzaš.
Ty máš problém porozumieť písanému textu?
V príspevku je tvoja citácia a potom ako si ja predstavujem ako vymieňali Kubicovci výmenu ložísk.
To bude najlepšie čo môžeš spraviť, určite si dosť zaneprázdnení novými technológiami.
Presne tak. Len servis ma informoval, že cena servisu je 370 eur a to som si chcel už bike zobrať od nich ale nakoľko už bol spravený tak som to akceptoval. Ale nakoniec z toho bolo 626,50.- Nikto mi nevolal a neinformoval ma kam ta cena "uteká" ale ak si čítal moje príspevky tak sa teraz už opakujem....