Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ak to naozaj ma, comu neverim, tak by bolo logickejsie vytiahnut to pred druhym kolom
Zobraziť komentár 21.03.2024 - 07:43:00
00
Co ma najviac stve a uplne absentuje v diskusiach su kecy o SUVERENITE. Politickej a hospodarskej.
Pri kecoch o vystupeni z Unie ci NATO sa nik nespyta, ako a z coho to chceme financovat. Sme poveseni na snurke toku penazi z Unie, nas rozpocet je uplne zavisly od nasich partnerov a bank. V pripade NATO sharujeme vyzbroj a ludsku silu.
Ludia si vobec neuvedomuju, ze ked si od niekoho poziciam peniaze, do urcitej miery stracam suverenitu rozhodovania. Ci uz je to napr. hypo, kde mi banka urci podmienky pouzitia penazi a kontroluje moje vydaje a prijmy, tak aj pri statnom zadlzeni. A je jedno, ci su to emitovane dlhopisy alebo unijne transfery. Kazdy veritel ma pravo diktovat si urcite podmienky aby minimalizoval svoje riziko.

Jedine riesenie ako si zachovat suverenitu je NEpoziciavat si resp. poziciavat do tej miery, aby som na tom nebol zavisly a bol schopny kedykokvek veritela uspokojit. Tzn. hospodarit s vyrovnanym az prebytkovym rozpoctom.

Ano, vsetko vidim cez peniaze, no ani Grecko nikto nenutil poziciavat si od "zlych" americkych ci nemeckych bank. Potom sa siri nazor o zlych bankach, ktore chcu na mne zarobit. Pricom je to ich zakladne pravo chranit si riziko nesplatenia pozicky. Nebudem si poziciavat a nik ma nasledne nebude drzat za gule.

A tak moja prva otazka by bola - ako to chcete docielit?
Zobraziť komentár 21.03.2024 - 08:31:13
024
Doplním, a nikomu nedochádza, že v prípade vystúpenia z EU sa všetky automobilky ako aj ďalší investori pekne zbalia a papa slopensko ..
Zobraziť komentár 21.03.2024 - 08:35:26
013
To sú také drísty. My sme zaprdená minikrajina ktorá môže byť rada, že nás veľkí hráči zobrali medzi seba a teraz vystrkujeme rožky a staviame sa na zadné, že si poradíme sami. 😩🤦
Zobraziť komentár 21.03.2024 - 08:38:10
02
Presne tak, a budeme zase raz "sebestační" až tak, že nám z toho bude šoufl. Normálne som ľutoval, že sme nemali pre takúto diskusiu požičaných nejakých českých moderátorov, myslím že by to dodržiavanie nastavených pravidiel dopadlo trochu inak. Pripomínalo mi to skôr "superanarchiu" od niektorých a celkom ma dojalo, že aj perla typu "napíšeme list do Washingtonu, že vystupujeme z NATO" ostala úplne bez odozvy ...
Zobraziť komentár 21.03.2024 - 09:10:19
09
Guvernér NBS náhle ochorel-čím to asi bude ? :^)

https://dennikn.sk/minuta/3896113/
Zobraziť komentár 21.03.2024 - 09:38:38
00
Ano, vystupime z NATO, budeme neutralny a nebudeme musiet pchat 2% z rozpoctu na armadu....Harabin a ten druhy tajtrlik Svec si myslia, ze asi potom nebudeme davat do armady ani cent...ake jednoduche. A pri prvom konflikte si s neutralitou kazda mocnost vytrie ***
A Koko-tleba s tym jeho dopisom do USA o vystupeni z NATO...to bol vtip vecera. Pani si myslia, ze prezident je vlastne taky cisar, ktory poruci vetru, dazdu.
Zobraziť komentár 21.03.2024 - 10:50:36
02
To rozhodne. Len škoda že nedoplnil, či do centrály v Bruseli to potom pošlú Američania na vlastné náklady, alebo to v dvoch kópiách aj s indigom pošle on sám :?:
Zobraziť komentár 21.03.2024 - 10:57:58
01
uvažujú pomocou základnej škôlkárskej logiky ... Švajčiarsko je neutrálne (nie je členom ani EU ani NATO) == Švajčiarsko je bohaté => ak Slovensko vystúpi z EU a NATO, zbohatne
Zobraziť komentár 21.03.2024 - 11:19:00
08
Medzi nami a CH je pár malých rozdielov. 😆 Napríklad tam majú legálnu eutanáziu, tuším. 😁
Zobraziť komentár 21.03.2024 - 11:25:04
01
a o dost menej ludi s malorolnickou mentalitou
Zobraziť komentár 21.03.2024 - 11:48:12
012
Generálna prokuratúra zrušila obvinenie bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského a šéfa NBÚ Romana Konečného.
https://dennikn.sk/minuta/3896200/
Zobraziť komentár 21.03.2024 - 12:11:15
00
Pcolinskemu zrušila generálna prokuratúra obvinenie, Blanár oznámil,že Slovensko sa nepripojí k českej iniciatíve..dezolati môžu dnes oslavovať.
Zobraziť komentár 21.03.2024 - 12:11:47
00
arrow_leftlapaloma napísal:
uvažujú pomocou základnej škôlkárskej logiky ... Švajčiarsko je neutrálne (nie je členom ani EU ani NATO) == Švajčiarsko je bohaté => ak Slovensko vystúpi z EU a NATO, zbohatne

Hej, keď sa oháňajú neutralitou, tak vždy vytiahnu Švajčiarsko. Len my by sme skôr skončili ako Moldavsko, alebo Severné Macedónsko.
Zobraziť komentár 21.03.2024 - 12:32:38
04
Nuz aby som pomaly ale isto zacal stavat kurnik a zhanal sliepocky, zasial kukuricku a mozno aj nejake tie prasiatka splasil…tymto tempom nam tu navrat k vymennemu obchodu zacne fungovat skor ako som predpokladal… :)
Zobraziť komentár 21.03.2024 - 12:56:36
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up