Kupil som si novy cestny bike, je dost drahy a tak sa trochu bojim, ci sa nemoze stat, ze ma niekto z neho zhodi a ukradne mi ho. Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Robi sa to vobec na Slovensku?
O koľko dlhšie trvá pouzit normalny bicyklový zámok než lankový? Niekoľko sekúnd?
Skôr tu ide asi o hmotnosť zamku ale to je individualny osobny problém.
2 metre chrbtom je dosť na krádež, ale tiež neviem čo zoberiem na bikepacking, tam sa jedná už o gramy, na bežnú jazdu hoci aj po pivo beriem najlepší zámok.
O koľko dlhšie trvá pouzit normalny bicyklový zámok než lankový? Niekoľko sekúnd?
Áno, celé je to o tom, že je to zámok, o ktorom nevieš, že ho máš v drese. Nie je na to, že necháš bajk bez dozoru, ale proti príležitostnému lapkovi. Alebo aspoň si to namýšľam ?
Mne sa tu nsjviac páčil ten napad roztvorenia reťaze na rýchlospojke a jej pouzitie ako zamok. Kym zlodej najde rychlospojku tak ho picne a ani gram na biku naviac
ja by som to chcel vidiet v realite ako niekto dava dole zadrbanu retaz a zamyka s nou nieco len tak rukami. musel by mat pekne vydratu tu rychlospojku.
Uplne vpohode v pripade nudze. Zadrbanu reťaz nemam ani jednu.
A v konecnom dôsledku - Niesme slečinky ani ufňukanci. Zvladneme blato az po uši, prejdeme na bajku 100km len tak z nudy a prespime aj na strome. Tak o čom to tu je …
Dnes som schvalne stopoval zamknutie bicykla ku stojanu - 9sekund uplne v kľude.
presne 3 sekundy by trvalo kym by ho ukradli s tymi srandovnymi zamkami co ste tu postovali. cvak odchadza. ani sa nestihnes otocit
ja uz nikde nezamykam a ani ho nikde nepustim z oci
Presne 3 sekundy by trvalo ťa omráčiť a zobrat ti bike … takto sa tu môžeme bavit celý deň.
Takých frajerov čo nepouživali kondôm lebo si stale dávajú pozor už na svete bolo …
si nejaky drsny za tym monitorom, nez by si sa otocil tak ja som uz davno na tom biku prec ty frajer. a v tom druhom mas pravdu, niektori by mali pouzivat aspon by bolo menej takych vyplodov
nemusime sa tu o tom bavit. mne uz ukradli bike, zamknuty, strazeny, pod kamerami takze tieto tvoje rozpravky mozes pisat nejakemu inemu jelitu na hubickach co ti uveri
Ak nikdy nechodíš s bajkom na kávu, tak OK. Ak áno, tak také že mám ho stále na očiach je tvoje zbožné želanie (telefón, platenie, vyberanie z lístka - kopec momentov, kedy nevnímaš a je to len na náhodu, či vhodný oportunista nejde okolo) ?
A ešte keď sú v skupine. A to si píš že sú…
Jeden nahodne uputa tvoju pozornosť, druhý nahodne brani vyhľadu a tretí už fičí na biku preč … pozri si podfukarov …
Stačí že ti čašníčka s veľkým výstrihom naúčtuje dve kavy miesto jednej a už máš 2 minúty pozornosti fuč.
Aj tu môžu nejakí byť. Navodia pocit dôveryhodnosti, pod zamienkou kúpy bajku si u niekoho chcú len vyskúšať drahý bajk pred objednaním a o dva-tri mesiace máš bajk zrazu fuč zo zamknutej stráženej pivnice… a zlodej sa teší lebo mať skúšobnú jazdu pred lupežou je proste vyšší level cooolovosti …
Takže scarinko šup šup používať rozum a aj zamok na bicykel aby si tu v auguste nevyplakával že ti ukradli bike ktorý si mal na očiach …
2 metre chrbtom je dosť na krádež, ale tiež neviem čo zoberiem na bikepacking, tam sa jedná už o gramy, na bežnú jazdu hoci aj po pivo beriem najlepší zámok.
Mne by pei bikepackingu vaha navyse nevadila. Rozmyslam o nejakom 1,5kg U zamku, akurat uz netusim, kde by som ho dal pocas jazdy – asi len na krk 🤣
Ak nikdy nechodíš s bajkom na kávu, tak OK. Ak áno, tak také že mám ho stále na očiach je tvoje zbožné želanie (telefón, platenie, vyberanie z lístka - kopec momentov, kedy nevnímaš a je to len na náhodu, či vhodný oportunista nejde okolo) ?
Samozrejme ze chodim na kavu ale bud sedim vonku s bikom na terase alebo ide bike so mnou dnu a ak sa to neda tak majte ma radi a idem kde sa to da. Neexistuje aby som isiel ja dnu a bike ostal pred dverami bez toho aby ho niekto strazil komu verim.
Marcel sup sup putuje do ignore listu aby som nemusel citat tie vyplody choreho mozgu kombinovane s cistym trolovanim. Papa
Neviem ale mne keby ukradli bajk tak si ten druhy zamykám dvoma kladkami a potom nech je kľudne na očiach 1m odomňa. Ale že by som si prestal uplne zamykať …. no na to treba nejaké zvláštne myšlienkové pochody ktorým nerozumiem…
Mne by pei bikepackingu vaha navyse nevadila. Rozmyslam o nejakom 1,5kg U zamku, akurat uz netusim, kde by som ho dal pocas jazdy – asi len na krk 🤣
Tento má len 750g, úplne stačí, má super miesto, ale radšej by som tam mal vodu, som nováčik, na mílah nebol časový limit a išiel som bez zámku, ale to bol výlet, kilo kešu som niesol týždeň...a nemyslím, že pôjdem teraz trasu, kde chcem mať obvešaný bike, keďže je tam časový limit na dokončenie. Aj tak si myslím, že počasie je najväčšia premenená v rovnici, deň dažďa ok, 3 dni a ľudia odstupujú, neviem či je vhodné dávať na vidlicu 2 L vody.
Uplne vpohode v pripade nudze. Zadrbanu reťaz nemam ani jednu.
A v konecnom dôsledku - Niesme slečinky ani ufňukanci. Zvladneme blato az po uši, prejdeme na bajku 100km len tak z nudy a prespime aj na strome. Tak o čom to tu je …
Dnes som schvalne stopoval zamknutie bicykla ku stojanu - 9sekund uplne v kľude.
Ten druhý odsek nemá chybu, umyť vieme bike aj seba, po 12ke nočnej proti vetru 90km domov spraviť rekord v trvaní trasy, spať hocikde sa človek naučí rýchlejšie, ako sa naučí odopnúť z nášlapných pedálov...ale to omráčenie ma trochu šokovalo, koľko percent krádeží v tomto fóre bolo po omráčení majiteľa? Zlodej kradne, s napadnutím sa už bavíme o niečom zriedkavom, to ťa môže omráčiť aj keď 2 zámky odomkneš...
Vlastne skusenosti. prvykrat mi ukradli bike tak ze som ho oprel pred obchodom (tak ako 100x predtym) aby som nan videl a ani som nevidel ako zmizol. Druhykrat som ho zamol (tak ako 100x predtym) pred bytom u kamosa. 3ti krat som ho nezakmol v krcme (kembridz) (tak ako 100x predtym) videl som dobre, vsetko dvojmo a aj tak zmizol. Nejaka plastova paska, obycajny zamok je super proti zlodejom "aha bike, berem a ujdem". proti profi zlodejom hadam nic nepomoze. Ked je legalne kupovat evidentne kradnuty bike, tak sa biky budu kradnut vo velkom ako teraz
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Áno, celé je to o tom, že je to zámok, o ktorom nevieš, že ho máš v drese. Nie je na to, že necháš bajk bez dozoru, ale proti príležitostnému lapkovi. Alebo aspoň si to namýšľam ?
ja uz nikde nezamykam a ani ho nikde nepustim z oci
Takých frajerov čo nepouživali kondôm lebo si stale dávajú pozor už na svete bolo …
nemusime sa tu o tom bavit. mne uz ukradli bike, zamknuty, strazeny, pod kamerami takze tieto tvoje rozpravky mozes pisat nejakemu inemu jelitu na hubickach co ti uveri
Jeden nahodne uputa tvoju pozornosť, druhý nahodne brani vyhľadu a tretí už fičí na biku preč … pozri si podfukarov …
Stačí že ti čašníčka s veľkým výstrihom naúčtuje dve kavy miesto jednej a už máš 2 minúty pozornosti fuč.
Aj tu môžu nejakí byť. Navodia pocit dôveryhodnosti, pod zamienkou kúpy bajku si u niekoho chcú len vyskúšať drahý bajk pred objednaním a o dva-tri mesiace máš bajk zrazu fuč zo zamknutej stráženej pivnice… a zlodej sa teší lebo mať skúšobnú jazdu pred lupežou je proste vyšší level cooolovosti …
Takže scarinko šup šup používať rozum a aj zamok na bicykel aby si tu v auguste nevyplakával že ti ukradli bike ktorý si mal na očiach …
Samozrejme ze chodim na kavu ale bud sedim vonku s bikom na terase alebo ide bike so mnou dnu a ak sa to neda tak majte ma radi a idem kde sa to da. Neexistuje aby som isiel ja dnu a bike ostal pred dverami bez toho aby ho niekto strazil komu verim.
Marcel sup sup putuje do ignore listu aby som nemusel citat tie vyplody choreho mozgu kombinovane s cistym trolovanim. Papa
Tento má len 750g, úplne stačí, má super miesto, ale radšej by som tam mal vodu, som nováčik, na mílah nebol časový limit a išiel som bez zámku, ale to bol výlet, kilo kešu som niesol týždeň...a nemyslím, že pôjdem teraz trasu, kde chcem mať obvešaný bike, keďže je tam časový limit na dokončenie. Aj tak si myslím, že počasie je najväčšia premenená v rovnici, deň dažďa ok, 3 dni a ľudia odstupujú, neviem či je vhodné dávať na vidlicu 2 L vody.
Ten druhý odsek nemá chybu, umyť vieme bike aj seba, po 12ke nočnej proti vetru 90km domov spraviť rekord v trvaní trasy, spať hocikde sa človek naučí rýchlejšie, ako sa naučí odopnúť z nášlapných pedálov...ale to omráčenie ma trochu šokovalo, koľko percent krádeží v tomto fóre bolo po omráčení majiteľa? Zlodej kradne, s napadnutím sa už bavíme o niečom zriedkavom, to ťa môže omráčiť aj keď 2 zámky odomkneš...