Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Caute, neviem ci to je len u mna ale dost ma irituje volnobezka v bosch motore. Ked neslapem je to tak citlive ze kazdy mierny pohyb pedalov dozadu sposobuje kliknutie. Idem po rovine, neslapem a co i len mierne pohnem nohou dozadu tak to klikne. Je to ako keby vam v kuse nieco pukalo v rame ked neslapete a je to dost otravne. Nestretol sa s tym niekdo, resp. neda sa to dako riesit? Mam aj gen. 3 a ten vobec neni taky citlivy a je to v pohode. Dik.
08.05.2024 - 12:08:37
00
.....Bosch gen.3 má ako volnobežku jednosmerné ložisko ktoré pracuje bezhlučne....gen.4 má ako volnobežku systém ratchet ako je v zadnom náboji kolesa a teda pri práci vydáva aj taký zvuk ako ten v náboji .Ono by sa to malo raz za čas premazať.....inak to môže byť predzvesť jeho blízkej smrti
08.05.2024 - 14:44:31
00
Hej, to bude asi ono. Mne by ten zvuk ani tak nevadil, problem je ten ze ked drzim noby bez pedalovania uplne fixne tak je ticho ale akonahle spravim milimeteovy pohyb dozadu tak skoci zub a je to ako keby to pullo takze ked idem po nejakom nerovnejsom terene jasne ze sa nohy yrocha hybu a teda akoby to puka v kuse. Neni to vada ale je to otrasne ked nic ine na bajku nepuka a toto len koli tomu ze ta volnobezna je strasne citliva. Mozno by pomohlo tam nakydat vazelinu aby to trocha tlmilo ale inak ma nenapada nic. Co ma kamos cube on to nema take citlive takze tam ten problem nieje. Neviem ci to je kus od kusu alebo co. Na keru mariu bolo potrebne menit to jednosmerne lozisko na ratchet. Aby sa pri pohybe pedalov dozadu netocila retaz? To ma tiez dost otravuje lebo pri mazani je to opruz.
08.05.2024 - 14:50:52
00
Ono gen 4 hrka aj bez ratchetu :D Je o tom dost videi na YouTube a to bola prva vec, ktoru som si v terene vsimol.

Ja mazem retaz tak, ze suchym zipsom (Alzacky na kable) "priviazem" kluku o prevodnik a tocim dozadu ako na normalnom biku. Niektori tam nieco sprajcnu, ale ten suchac je podla mna najlepsie riesenie.
08.05.2024 - 15:54:07
00
Hej to som si vaimol ze klepu, ale to mi nevadi az tak, respektive to nevnimam ako lebo ked ides upy dole tak aj tak ti to je jedno :) Ale henten ratchet je strasne otravny s tym klikanim, musim mat nohy jak v sadre aby to neklikalo.

Tu pasku to som videl, ja proste tocim za pilu a pohoda ale je to otravne, neviem na keru rit toto robili s tym ratchetom namiesto jedneho *****, mame dve :) Davnejsie som chxel kupit takz zadny naboj, ktory nema ratchet a ide uplne ticho, lebo je to otravne a boo nejaky startup nato ale neviem ako to dopadlo. Tak som nacpal
kopu vazeliny do rarchetu na mojom nor alnom biku a dost to utlmilo tie zvuky. Mozno by to pomohlo aj tu, ale fakt sa mi nechce motor rozoberat.
08.05.2024 - 17:07:34
00
keyboard_arrow_up