Kategórie
Bike-techBAFANG motor - skúsenosti / recenzie # e-bike # recenzie # nákup bicykla # skúsenosti # poradenstvo # elektromotor # technické otázky # cykloservis
Zdravim. Som zaciatocnik, tak by som potreboval poradit.
Mate niekto dlhodobejsie skusenosti s motormi BAFANG? Jeden predajca mi ich celkom odporuca, iny ma od nich odhovara kvoli servisu.
Moja dilema je totizto kupa e-biku. Jazdeny Haibike SDURO hardseven 4.s najazdenymi 400km, motor yamaha bat 400wh
Alebo novy CTM pulze pro. BAFANG bat 576WH..
Jazdit budem stredne narocny teren.cca 60-70 percent..ostatne cesta.rozpocet cca 1400-1600
Vdaka za kazdu odpoved
posledný komentár: 14. 10. 2020 o 6:43
posledný komentár: 23. 4. 2020 o 22:31
Akcia -10% Giant RIDECONTROL EVO redukcia držiaku počítača, 31.8 mm
27,99 €
-10%
MOC 30,99 €
Výpredaj savings Bosch PowerTube BBP3760 Horizontal batéria, 625 Wh
467 €
savings
MOC 699,90 €
Takze skusim nejakú sutorizovanú predajnu crussis.
A Nazgul, kde mas servis?
Tam by trebalo ten limit dať aspoň na 4 km/hod.
Je to možné v servise zmenit v nastaveniach cez ten bafang software?
Při režimu walk asist by se kolo mělo tlačit a motor pomáha do 6km/h, v prudším kopci mi zadní
kolo prokluzuje. Pokud na něm sedím tak mě neutáhne, tak leda na rovince a lehkém převodu.
Je to primárně určeno pro tlačení kola a výkon je omezen aby nás kolo moc netáhlo.
Výkon walk asist je nastavený na prázdny bike, a princíp tejto dopomoci je vlastne jednoduchý - "každý za svoje", bike i biker
Otazkou je ci mate crussis s bafangom 500, lebo crussis ma svoj firmware a to môze robit problem.
Otazka -prehratie firmware 25€ je bežna cena? Zda sa mi to veľa.
Otazkou je ci mate crussis s bafangom 500, lebo crussis ma svoj firmware a to môze robit problem.
Otazka -prehratie firmware 25€ je bežna cena? Zda sa mi to veľa.
Je to úplne normálna cena...
Nechcem zakladať nové vlákno a tak to hodím do pléna tuna. Dúfam, že som tu správne
Mám zabudovaný M500 s 38z prevodníkom. Bude mať motor problém, keď zmením prevodník napr. na 32z? Nastavujú sa v riadiacej jednotke niekde prevody kvôli prispôsobeniu krút. momentu/dopomoci?
Dik.
Prevodník 38z
Je to bike pre manželku, resp. aj pre dcéru a ja sa rád šplhám do kopcov. Tak chcem, aby sa šplhali so mnou, ale príde mi to dosť ťažký prevod v prípade, ak ja mám 30/51 a oni pôjdu na 38/36 a trápiť motor/reťaz.
Možno je to OK a nemusel by som sa týmto zaoberať, ale ani bežnému ústrojenstvu nerobí dobre veľká sila a malá kadencia na ťažkých prevodoch.
Nechcem do toho teraz veľmi investovať a najjednoduchší spôsob je výmena prevodníka z 38 na 32 (cca 30-50€)
Ďalšou možnosťou je prehadzovačka vzadu a to buď Deore alebo Cues s rozsahom okolo 11-46z, no to je investícia cca 100€
Poslednou je vymeniť oboje
Pri mojich dievčatách nepredpokladám nejaké vysoké kadencie, skôr sa chcem vyhnúť práve tým nízkym.
https://www.aliexpress.com/item/1005005768732585.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.72.101eb373x4gtVJ
Alebo kazetu:
https://www.aliexpress.com/item/4001055162193.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.92.101eb373x4gtVJ
A nemusíš ani meniť prehadzovač.
44- Napätie jedného článku je príliš vysoké-Vymeňte batériu.