My zas a znova do toskánska piesočné pláže, dobré víno, málo čechov a slovákov a príjemné ceny
viac krat ma presviedcali na kroáciu, ale to je dovod, preco nie. Samy cech, slovac, tak si nechces oddychnut. Ale zase zevraj s deckom super volba. Diky za tip na toskansko, daj detaily, kde sa stretneme casovo som flexibilny
"zdejší pláže stejně vlídné, jako ty v tropickém Karibiku", "Je to snadno přístupná exotika, o níž davy turistů pořád ještě nemají zdání" (hej iba 35 milionov Poliakov ). Lol bol som v oboch lokalitach a teda tie polske nie su ani nahodou take vlidne ako v Karibiku. Ak chytis dobre pocasie, no so zavretymi oboma ocami a pol flase rumu v sebe budiz, ale ked je skaredo, tak zachran sa kto mozes. Studeny vetrisko, studene more, milion Poliakov, vsade zapchy. Uz tam viac nepojdem Bol som na poloostrove Hel.
Hel l
Sak kto nema rad poliakov tam nemoze ist. Zase vedia narobit dost bordel, chlastaju nie malo, + je to oblubena lokalita "nastrocnych" dovolenkarov, ktori uz z auta vypadnu na 4
V kontraste snimi su skandinavci, pre ktorych je to uz "teplejsie" a hlavne lacnejsie, u nich ukazkova disciplina, riadny stret dvoch kultur
ja neviem, v HR som bol par krat ale stale hladam dovod preco by som tam mal ist znova.
v mori kamene, bez topanok nehrozi
cesty take nijake na bike, myslim kvalitu
v lete je tam teplo jak v peci, uz rano bolo 27, na obed 37
ceny katastrofalne ked beriem restauracie, oni musia zarobit za tie letne mesiace na zimu kedy tam nepachne ani noha
ano je to v dosahu autom, ked sa nabalis z domu a nebudes chodit nikam len pit pivo na lehatku tak ano si pri mori, hura
viac krat ma presviedcali na kroáciu, ale to je dovod, preco nie. Samy cech, slovac, tak si nechces oddychnut. Ale zase zevraj s deckom super volba. Diky za tip na toskansko, daj detaily, kde sa stretneme casovo som flexibilny
odporúčam mestečko lucca apartmýny si bookujeme priamo cez https://www.luccaapartmentsandvillas.co.uk odporúčam bookovať najneskôr v januári toho roku ktorý tam v lete chceš ísť potom sa výber extrémne rýchlo zmenšuje
tento rok ideme do malej vilky pre 6 ľudí keďže ideme aj s malým doteraz sme išli 5 krát vždy do nejakého apartmánu priamo v historickom centre.
dookola centra za hradbami sú odstavné parkoviská a z každého to je na pešiaka max. 5 minút do väčšiny apartmánov centrum je plná veží, kostolov, námestí raňajky na vnútroblokovom námestí kam chodia skôr domáci sú úplne perfektné
K moru to je do 30 minút autom. Nám to osobne vyhovuje keďže nemáme radi rezorty a nemáme potrebu sa prežierať "lebo sme si zaplatili all inclusive"
Si kúsok od pisy, v rozumnom dosahu autom je aj cinque terre (autom do La spezia, odtiaľ vlakom) , florencia aj sienna sú tiež autom v pohode ak človek plánuje celodenný výlet.
Ak ti nevadí trošku dlhšie cestovanie autom (rátaj tak 8 hodín v aute takže vyrážať skoro ráno a dôjdeš až večer) dá sa obehnúť taký okruh po prírodných prameňoch, ideálne skoro ráno ísť z luccy pozrieť terme di saturnia(ráno to tam nieje prepchaté ľudmi) , odtiaľ pokračovať na bagni san filippo, a cestou naspäť vieš ešte skočiť pozrieť diborrato waterfall, a poblíž sú aj dva spoty z gladiatora
v google mapách "gladiator shooting spot" (lúka kde sa prechádzal v obilí) je medzi bagni san filippo a diborrato waterfall. a cestou na túto lúku máš ešte jednu zastávku na fotku (Casa de “Il Gladiatore”)
PS: odporúčam úplne sa vykašľať na "taliansky karibik" biele pláže a tyrkysová voda v Rosignano solvay. Tá voda je tam toxická a presahuje mnohonásobne limity ťažkých kovov.... továreň solvay tam cez 100 rokov priamo do mora vypúšťa uhličitan sodný a iné mňamky a z toho dôvodu je tam "biely piesok" boli sme sa na tej pláži pozrieť, na pohľad pekné ale do vody som nestrčil ani nohy, trošku som podronoval nad plážou a morom a šli sme preč...
🤣 to namestie na ktorom sa stretali je to o ktorom pisem na ranajky (aj vecere) rano je to kludne pohodove a na vecer su tie restiky fakt plne a varia tam super👏👏👍
Inak do toho centra kde oni chodili autami, nelez autom (v podstate za tie masivne hradby autom nechod) maju tam kameri a taliani posielaju celkom mastne pokuty za vjazd 😅 je to autami pristupne len pre domacich pre turistov (aj na rentnutych talianskych autach) su tie odstavne parkoviska dookola hradieb
Tento rok sme v lucce od 25.8. Do 6.9 tak ak naaahodou tak kludne pis
Ja len, ze ten uhlicitan sodny by nemal byt nejaky problem, je to vlastne soda bikarbona.
áno zle som si pamätal, ono je to naopak chemička solvay vyrýba soda ash (uhličitan sodný). za storočie existencie vyliali do mora 250,000 ton odpadu z procesu výroby mimo iného aj vyše 400 ton ortute
problém ani nieje ísť tam na dovolenku...ale tam je celé mesto... majú oveľa vyššie úmrtia na rakovinu, výskyt alzhaimera...500krát prekročený limit na ortuť je fakt extrém :O
inak aj s množstvom odpadu som si to pamatal zle... oni vypustia do mora 250,000ton odpadu ROČNE! po dobu viac ako 100 rokov čo existujú :O
Ajťáci... Prosím... Ako vie webové úložisko kto je na obrázku?
Dávaš príliš krátke otázky;)...
Webové úložisko ako také (čisté úložisko) to samozrejme nevie. No vie to zistiť a rozlíšiť software na to určený, bežiaci nad dátami toho úložiska napríklad,a zohľadňujúci okrem čŕt tváre aj iné dáta (miesto, ked niekto danú osobu označil v minulosti, vzťahy osôb,...)
Radšej ani nechceš vedieť, čo všetko je možné.
Facebook/Meta to určite robí.
Zo štátov najviac v tomto smere priznáva Čína.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.idnes.cz/cestovani/kolem-sveta/polsko-baltske-more-plaze-pisecne-promenada-sopoty.A240608_094027_kolem-sveta_dohr/foto
zrovna o dva tyzdne tam ideme
viac krat ma presviedcali na kroáciu, ale to je dovod, preco nie. Samy cech, slovac, tak si nechces oddychnut. Ale zase zevraj s deckom super volba. Diky za tip na toskansko, daj detaily, kde sa stretneme
https://www.idnes.cz/cestovani/kolem-sveta/polsko-baltske-more-plaze-pisecne-promenada-sopoty.A240608_094027_kolem-sveta_dohr/foto
"zdejší pláže stejně vlídné, jako ty v tropickém Karibiku", "Je to snadno přístupná exotika, o níž davy turistů pořád ještě nemají zdání" (hej iba 35 milionov Poliakov
Sak kto nema rad poliakov tam nemoze ist. Zase vedia narobit dost bordel, chlastaju nie malo, + je to oblubena lokalita "nastrocnych" dovolenkarov, ktori uz z auta vypadnu na 4
V kontraste snimi su skandinavci, pre ktorych je to uz "teplejsie" a hlavne lacnejsie, u nich ukazkova disciplina, riadny stret dvoch kultur
v mori kamene, bez topanok nehrozi
cesty take nijake na bike, myslim kvalitu
v lete je tam teplo jak v peci, uz rano bolo 27, na obed 37
ceny katastrofalne ked beriem restauracie, oni musia zarobit za tie letne mesiace na zimu kedy tam nepachne ani noha
ano je to v dosahu autom, ked sa nabalis z domu a nebudes chodit nikam len pit pivo na lehatku tak ano si pri mori, hura
odporúčam mestečko lucca
tento rok ideme do malej vilky pre 6 ľudí
dookola centra za hradbami sú odstavné parkoviská a z každého to je na pešiaka max. 5 minút do väčšiny apartmánov
K moru to je do 30 minút autom. Nám to osobne vyhovuje keďže nemáme radi rezorty a nemáme potrebu sa prežierať "lebo sme si zaplatili all inclusive"
Si kúsok od pisy, v rozumnom dosahu autom je aj cinque terre (autom do La spezia, odtiaľ vlakom) , florencia aj sienna sú tiež autom v pohode ak človek plánuje celodenný výlet.
Ak ti nevadí trošku dlhšie cestovanie autom (rátaj tak 8 hodín v aute takže vyrážať skoro ráno a dôjdeš až večer) dá sa obehnúť taký okruh po prírodných prameňoch, ideálne skoro ráno ísť z luccy pozrieť terme di saturnia(ráno to tam nieje prepchaté ľudmi) , odtiaľ pokračovať na bagni san filippo, a cestou naspäť vieš ešte skočiť pozrieť diborrato waterfall, a poblíž sú aj dva spoty z gladiatora
v google mapách "gladiator shooting spot" (lúka kde sa prechádzal v obilí) je medzi bagni san filippo a diborrato waterfall. a cestou na túto lúku máš ešte jednu zastávku na fotku (Casa de “Il Gladiatore”)
PS: odporúčam úplne sa vykašľať na "taliansky karibik" biele pláže a tyrkysová voda v Rosignano solvay. Tá voda je tam toxická a presahuje mnohonásobne limity ťažkých kovov.... továreň solvay tam cez 100 rokov priamo do mora vypúšťa uhličitan sodný a iné mňamky a z toho dôvodu je tam "biely piesok" boli sme sa na tej pláži pozrieť, na pohľad pekné ale do vody som nestrčil ani nohy, trošku som podronoval nad plážou a morom a šli sme preč...
Vdaka za recenziu, do IT ma to stale tahalo, ulozim si text
Inak do toho centra kde oni chodili autami, nelez autom (v podstate za tie masivne hradby autom nechod) maju tam kameri a taliani posielaju celkom mastne pokuty za vjazd 😅 je to autami pristupne len pre domacich
Tento rok sme v lucce od 25.8. Do 6.9 tak ak naaahodou tak kludne pis
áno zle som si pamätal, ono je to naopak chemička solvay vyrýba soda ash (uhličitan sodný). za storočie existencie vyliali do mora 250,000 ton odpadu z procesu výroby mimo iného aj vyše 400 ton ortute
tu je podrobný článok, s videami, fotkami legálnymi limitnými hodnotami na jednotlivé ťažké kovy a taktiež hodnoty ktoré vypúšťajú do mora... https://www.bloomberg.com/graphics/2022-italian-beach-tuscany-coast-solvay-dumping/
poprípade francúzske video (v angličtine) https://www.france24.com/en/tv-shows/reporters/20230505-italy-s-toxic-paradise-the-beaches-of-rosignano-solvay
oh ta ironia.
inak aj s množstvom odpadu som si to pamatal zle... oni vypustia do mora 250,000ton odpadu ROČNE! po dobu viac ako 100 rokov čo existujú :O
Dávaš príliš krátke otázky;)...
Webové úložisko ako také (čisté úložisko) to samozrejme nevie. No vie to zistiť a rozlíšiť software na to určený, bežiaci nad dátami toho úložiska napríklad,a zohľadňujúci okrem čŕt tváre aj iné dáta (miesto, ked niekto danú osobu označil v minulosti, vzťahy osôb,...)
Radšej ani nechceš vedieť, čo všetko je možné.
Facebook/Meta to určite robí.
Zo štátov najviac v tomto smere priznáva Čína.