máte niekto skúsenosť s robotickou kosačkou? Potrebujem ju na trávnik,750m2, rovinatý...v zásade uvažujem o Bolte alebo Husquarne,ale prípadne si nechám poradiť a resp. či to vôbec stojí zato.
Čisto matematicky:
Mam 500m2 a trvá mi to asi hodinu raz do týždňa.
Ak by som bral životnosť kosačky 10 rokov arocne kosim 20 týždnov v roku, tak mi to to kosenie vychádza 30€/hodinu. A to je celjom zaujimavé čislo … aj keby stala polovicu, aj tak je to zaujimavé čislo
Ako tazateľ tejto diskusie o kosačkách, som nateraz rozhodnutý nekupovať robotickú. V podstate, máme novo založený travnik, ale prekvapilo ma, ako rýchlo rástol, kosiť to 1* týždenne bolo málo, lenže to istotne bolo počasim, kedy veľa pršalo. No a ďalej, človek je neskúsený vo veciach nových, takže nastala otázka čo s pokosenou trávou, je toho celkom kvantum, takže hrabanie je náročnejšie ako kosenie, keďže kôš sa fakt rýchlo naplní, zatiaľ sa u nás kosilo mimo koša... No nič, treba zlepšiť techniku práce plus zriadit kompost:)
Ako neskúsený travnikar si myslím,že pri tom častejšom zostrihu (podľa potreby, povedzme za 3-4 dni) sa nehrabe ani nezbiera, všetko pokosene zostáva ako 'hnojivo'
Ako tazateľ tejto diskusie o kosačkách, som nateraz rozhodnutý nekupovať robotickú. V podstate, máme novo založený travnik, ale prekvapilo ma, ako rýchlo rástol, kosiť to 1* týždenne bolo málo, lenže to istotne bolo počasim, kedy veľa pršalo. No a ďalej, človek je neskúsený vo veciach nových, takže nastala otázka čo s pokosenou trávou, je toho celkom kvantum, takže hrabanie je náročnejšie ako kosenie, keďže kôš sa fakt rýchlo naplní, zatiaľ sa u nás kosilo mimo koša... No nič, treba zlepšiť techniku práce plus zriadit kompost:)
ja kosim niečo cez 1500m2 za 1,5h raz za 6 dní. ak to necham vyššie tak je to hned hodina naviac a je toho teda kvantum mam 3 paletove boxy kompostu...
ale nekosím na nízko ale na 6cm, potom tolko v suchých dnoch neusychá, travu mam ihriskovu a ma skoro rok,
pieskovanie 3 tony
hnojenie 30kg
ked postavím stodolu pojdem radšej do traktoríka
Traktor uz mal byt davno doma. Sa cudujem, ze viaceri tu mate pomerne velke travniky a „len" obycajne kosacky.
Sice, ked pozeram ceny tych traktor kosaciek, tak ...
Robotické kosačky na kosenie sú v princípe tak trochu ako ebike. Nejde tu o to potiť sa a makať. Ide tu o tu krásu ktorá pri namáhavej činnosti ostáva bez povšimnutia. Priznajte si sami, krásny trávnik oceníte až po kosení tak ako namáhavý výjazd až po príchode domov.
Zaujímavé by bolo keby robili robotické kosačky so sedadlom ... to by ste boli ozaj ako na vyhliadkovej jazde - skoro ako ebikeri, ale tí pri tom trochu aj makajú
Ked hrozilo, ze by som mal kosit hektar a viac, kupil som kamerunske ovce. Celkovo ten travnikovy fetis nechapem. Zahrada ok, stromy, kriky, sliepky, zverina ok, ale priblbly travnik z ktoreho nic nie je, obden kosit a este nan sypat kopu chemie lebo ved nedaj boze ak sa tam objavi nejaka kvetina alebo mach... nehovorim teraz tuto o pritomnych, ale poniektori ako gusto spominal si z toho spravili cisty fetis a mali radsej zostat na koberci v panelaku.
Zo skusenosti budes potrebovat skor silaznu jamu, ako kompost, alebo fakt velky kompost. Trava sa rozklada ukrutne pomaly a pri travniku okolo 300m2 je jej fakt vela, pokial mas dobru podu, tak rastie ako sialena. Ja mam bio smetiak a sypem to do neho, niekedy je to len tak tak.
Kosim roky a co som si vsimol tak vrchol, co sa tyka mnozstva, je v juni a potom september. Nema velmi rada teplo/upek. Tohtorocne pocasie ale travniku praje, je krasny bez vacsieho snazenia, bez nejakych tmavsich miest znicenych slnkom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A to si este neobjavil konfigurator vretenovych kosaciek
Taky swardman electra vies nakonfigurovat cez 6000€ len taky fukot
A to sa bavime len o hobby triede vretenoviek….
Tie na wimbledon a na golfove ihriska kdu 10, 20-50,000€ ?
Čisto matematicky:
Mam 500m2 a trvá mi to asi hodinu raz do týždňa.
Ak by som bral životnosť kosačky 10 rokov arocne kosim 20 týždnov v roku, tak mi to to kosenie vychádza 30€/hodinu. A to je celjom zaujimavé čislo … aj keby stala polovicu, aj tak je to zaujimavé čislo
Tak ako niekto ma bicykel za 6000€ tak niekto ma kosacku za 6000€
ja kosim niečo cez 1500m2 za 1,5h raz za 6 dní. ak to necham vyššie tak je to hned hodina naviac a je toho teda kvantum mam 3 paletove boxy kompostu...
ale nekosím na nízko ale na 6cm, potom tolko v suchých dnoch neusychá, travu mam ihriskovu a ma skoro rok,
pieskovanie 3 tony
hnojenie 30kg
ked postavím stodolu pojdem radšej do traktoríka
Sice, ked pozeram ceny tych traktor kosaciek, tak ...
už som na to začal pracovať
Zaujímavé by bolo keby robili robotické kosačky so sedadlom ... to by ste boli ozaj ako na vyhliadkovej jazde - skoro ako ebikeri, ale tí pri tom trochu aj makajú
Zo skusenosti budes potrebovat skor silaznu jamu, ako kompost, alebo fakt velky kompost. Trava sa rozklada ukrutne pomaly a pri travniku okolo 300m2 je jej fakt vela, pokial mas dobru podu, tak rastie ako sialena. Ja mam bio smetiak a sypem to do neho, niekedy je to len tak tak.
Kosim roky a co som si vsimol tak vrchol, co sa tyka mnozstva, je v juni a potom september. Nema velmi rada teplo/upek. Tohtorocne pocasie ale travniku praje, je krasny bez vacsieho snazenia, bez nejakych tmavsich miest znicenych slnkom.