Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Jožo Náš - Mentálna autonehoda
https://youtu.be/Xj_L-AM4ZFA?t=166
Zobraziť komentár 30.06.2024 - 20:48:49
05
Z pohladu vodica. Na dialnici D1 v okoli PN. Ja 140kmh, predbieham v lavom pruhu dve auta co idu cca 130kmh, nasledne motorkara co ide cca 110kmh. Motorkar isiel dost pri krajnici a obe tie auta ho predbehli bez toho, aby co len lavou castou auta presli do laveho pruhu. Proste totalna tesnotka v takej rychlosti. Valil som bulvy do spataku, ci im to nedr*e. Priestor obehnut ho lavym mali obaja.
Vecer sa vraciam a uz v tej 3prudovej casti smerom na BA, bawo si to vali v strednom a nejaky vychovavac ho lize lavym pruhom tak, ze je vlastne skoro polkou auta v strednom pruhu, nasleduje mysicka pred bawo, ja uz som si pribrzdoval, lebo co ked to nedopadne. Nastastie to dopadlo a isli sme dalej. Sam nemam tychto strednoprudarov rad, ale okrem obcasnej trubky nevidim zmysel vo vytvarani nebezpecnych situacii v snahe niekoho vychovavat. Aj tak to nepadne na urodnu podu, aj to bawo si dalej islo v strednom.
Ale aby to nebolo len v negativnom duchu, dnes 120km na cestaku na kopaniciach a vsetci vodici na jednotku :l:
Zobraziť komentár 06.07.2024 - 23:13:35
05
tu si to odniesol motorkar v protismere: https://mypovazska.sme.sk/c/23358522/obiehal-cyklistov-no-zrazil-sa-s-motorkarom-policia-objasnuje-nehodu-pri-dulove.html?ref=mnt
Zobraziť komentár 17.07.2024 - 13:53:15
00
Práve som prišiel do Varšavy. Odbocoval som vpravo z rušnej stvorpruhovej cesty, popri ktorej vedie cyklochodnik. Zľava som videl cyklistku, ktorá veľmi nespomalovala, tak som pribrzdil, aby som ju pustil. Oproti mne dedo na Seat Arona vychádzajúc na tu "hlavnú" si ju absolútne nevšimol, tak do nej v malej rýchlosti narazil a skoro jej prešiel po bicykli...hneď tam zastavil ešte iný cyklista a ďalší ľudia, aby jej pomohli postaviť sa.
Zobraziť komentár 17.07.2024 - 18:08:03
00
Při pádu jízdního kola pod náklaďák zemřelo dítě, které vezl otec v sedačce

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/mnichovo-hradiste-dite-smrt-kolo-sedacka-nakladni-auto.A240718_092914_praha-zpravy_bors
Zobraziť komentár 18.07.2024 - 10:54:39
00
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
niektori plechovkari jak z divych vajec
Zobraziť komentár 18.07.2024 - 13:35:23
00
arrow_leftmisoR napísal:
Práve som prišiel do Varšavy. Odbocoval som vpravo z rušnej stvorpruhovej cesty, popri ktorej vedie cyklochodnik. Zľava som videl cyklistku, ktorá veľmi nespomalovala, tak som pribrzdil, aby som ju pustil. Oproti mne dedo na Seat Arona vychádzajúc na tu "hlavnú" si ju absolútne nevšimol, tak do nej v malej rýchlosti narazil a skoro jej prešiel po bicykli...hneď tam zastavil ešte iný cyklista a ďalší ľudia, aby jej pomohli postaviť sa.

bol som tam minuly tyzden. mesto velmi podobne bratislave listok na mhd lacnejsi ako v BA. ale celkovo vodici v polsku su taky ze moc nemaju velku hlavu z predpisov. nastastie som nezazil ziadnu zlu situaciu na ceste. v tomto termine pre osobne auta na dialnici A1 bez poplatku tiez potesilo.

cyklo infrastruktura tiez paradna vo varsave vela ludi sa tam premiestnovalo na bicykloch. ale tak mesto rovina to asi tiez zavazi. a hlavne niektore krizovatky mega siroke ze sa tam zmestia 3az4 pruhy aut cyklocesta a este aj elektricka.
Zobraziť komentár 18.07.2024 - 13:40:46
00
Dnes som mal zaujimavy zazitok pri kochani sa vyhladmi z rozhladne nad Urmincami. Rozhladna sa nachadza hned vedla hlavnej cesty č. 514 HC - Topolcany (resp. Nemcice) a z Urminiec je to taky kratky, ale celkom prudky stupacik. Takze kocham sa vyhladmi, ked tu zrazu z Urminiec si to turuje asi na dvojke SX4ka, kluckujuc z jednej strany svojho pruhu az po kraj vozovky a tesne pred rozhladnou, cize priamo podo mnou to stoci do travnateho jarku vedla cesty. Z miesta vodica vystupi pipka v minisukni a z miesta spolujazdca cavo, ktory zrejme svoju polovicku ucil jazdit, alebo co :^) :tmi:
Pipka to auto absolutne nemala pod kontrolou. Asi jej noha uplne stuhla na plynovom pedali, lebo zastavila ich az nerovnost terenu, ked predtym zacala valcovat tie smerove reflexne stlpiky. Cavo to nemal pod kontrolou tiez, lebo ju nechal zist mimo cesty a mali velke stastie, ze jarok nebol hlboky a ze bolo sucho. Vymenili si miesta, vysli na cestu a isli smerom spat do Urminiec.
Dalsie stastie, ze prave nesiel v tom smere ziadny cyklista, alebo iny ucastnik cestnej premavky :tmi:
Zobraziť komentár 21.07.2024 - 22:34:54
00
Par dni dozadu v CR, schadzam si dole kopcom vacsou obcou kde je povolena max 30km/h, rychlost dodrziavam a z dvora chce vyjst vodicka na aute ... tak nejak som si myslel ze mi da prednost ale prdlajs, zastala pred hlavnou, poobzerala sa, vosla predomna ze som sice nesmykoval ale brzdit som musel na nejakych 10 ... a vodicka dalej pokracovala rychlostou 5km/h. Chvilu som siel za nou, zrazu presla do protismeru a este viac dolava do pruhu kde boli zaparkovane auta v protismere a spomalovala. Ja som pokracoval dalej s tym ze parkuje ale zrazu to stocila doprava bez smerovky, uplne krizom mne cez cestu, fakt 90 stupnov, a odbocovala na vedlajsiu. Samozrejme ze smyky a tesne som zastal. Akoze aroganciou sa vyrovnala vodicovi BA mhd co mi vosiel do protismeru na kruhaci pod cervenym mostom.
Zobraziť komentár 22.07.2024 - 08:25:15
00
Ja som vcera zazil klasicky priklad blbca vodica na Racianskej v smere do mesta. Zastavka elektriciek pri Figare, pruhy zuzene ledva na dve auta. Akurat tadial siel cyklista. Zozadu sa za nim blizil Bolt taxikar vo Fieste svetlomodrej metalizy, ja vedla v lavom pruhu. Auta su tam natesno, tam naozaj nie je miesto aby sa vosli vedla seba aj s cyklistom. Ten taxikar sa normalne zacal tlacit do mojho pruhu, lebo pribrzdit sa mu asi zdalo nevhodne. Normalne som musel zatrubit, lebo ten idiot by sundal cyklistu a este by aj mne vylepsil bok auta.

A dokola omielane pravidlo / odkaz pre toho cyklistu - nejazdi uplne pri kraji, vtedy Ta takito idioti budu minat spätakom na 5 cm, lebo "vsak sa vojdem".
Zobraziť komentár 22.07.2024 - 11:44:39
07
arrow_leftennio napísal:
Z miesta vodica vystupi pipka v minisukni a z miesta spolujazdca cavo, ktory zrejme svoju polovicku ucil jazdit, alebo co :^) :tmi:
Pipka to auto absolutne nemala pod kontrolou. Asi jej noha uplne stuhla na plynovom pedali, lebo zastavila ich az nerovnost terenu, ked predtym zacala valcovat tie smerove reflexne stlpiky. Cavo to nemal pod kontrolou tiez, lebo ju nechal zist mimo cesty a mali velke stastie, ze jarok nebol hlboky a ze bolo sucho. Vymenili si miesta, vysli na cestu a isli smerom spat do Urminiec.
Dalsie stastie, ze prave nesiel v tom smere ziadny cyklista, alebo iny ucastnik cestnej premavky :tmi:

Povedal by som, že alebo čo... Junáčik mal asi ruku hodne vysoko medzi jej stehnami a prst hodne hlboko...
Zobraziť komentár 22.07.2024 - 12:32:47
00
Tá rozhladňa nad Urmincami je postavená presne na horizonte toho kopca a hneď je tam aj odbočka pod ňu. Neviem kto to tak navrhol lebo výhlad za horizont nie je ani z jednej strany. Nebezpečné miesto.
Zobraziť komentár 22.07.2024 - 13:02:58
01
arrow_leftJezus napísal:
Ja som vcera zazil klasicky priklad blbca vodica na Racianskej v smere do mesta. Zastavka elektriciek pri Figare, pruhy zuzene ledva na dve auta. Akurat tadial siel cyklista. Zozadu sa za nim blizil Bolt taxikar vo Fieste svetlomodrej metalizy, ja vedla v lavom pruhu. Auta su tam natesno, tam naozaj nie je miesto aby sa vosli vedla seba aj s cyklistom. Ten taxikar sa normalne zacal tlacit do mojho pruhu, lebo pribrzdit sa mu asi zdalo nevhodne. Normalne som musel zatrubit, lebo ten idiot by sundal cyklistu a este by aj mne vylepsil bok auta.

A dokola omielane pravidlo / odkaz pre toho cyklistu - nejazdi uplne pri kraji, vtedy Ta takito idioti budu minat spätakom na 5 cm, lebo "vsak sa vojdem".

Väčšina taxikarov su vyložení blbečkovia. Myslia si, že sú v práci a ostatní sa tomu majú podriadiť.
Zobraziť komentár 22.07.2024 - 13:11:49
00
Môžete najsamlepšie dodržiavať predpisy ako vodič či cyklista a jazdiť opatrne a zodpovedne, aj tak nemáte istotu, že sa z ciest domov vrátite v zdraví :(, keďže život na ceste nie je len vo vašich rukách, ale aj v rukách ostatných účastníkov cestnej premávky.

https://www.topky.sk/cl/10/2817517/Matka-zverejnila-odstrasujuce-VIDEO-brutalnej-zrazky--Pri-Stakcine-sa-druhykrat-narodili--celna-zrazka-pri-priedbiehani
Zobraziť komentár 30.07.2024 - 12:04:02
04
Bohužiaľ áno. Vždy, každý jedenkrát, keď sadám do auta či na bicykel, viem, že to môže byť poslednýkrát v mojom živote a že sa budem nemusím vrátiť vôbec alebo že budem mať trvalé následky a ťažký život apalika, vozíčkara a pod.
Je naivné si myslieť, že tomu tak nie je ... :-(
Zobraziť komentár 30.07.2024 - 12:17:29
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up