Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte mám Kellys Gate 30. Minulý rok mi v lete začal šúchať kotúč zadnej brzdy. Kotúč som vymenil za fungel nový a kvalitnejši, no kotúč stále šúcha ale pozor na montážnom stojane ide všetko hladko nič nie je počuť ale akonáhle jazdím vo vyššej rýchlosti príklad 20 kmh kotúč začne šúchať. Už som bol v dvoch servisoch a v oboch to vzdali. Máte nejaké riešenie? Podotýkam že šúchanie je iba za jazdy na stojane ide dokonale hladko. Bicykel bol rozobratý skontrolované komponenty v servisaci tvrdili že všetko je v poriadku dokonca kontrolovali aj praskliny na ráme nenašli nič
Zobraziť komentár 12.07.2024 - 00:41:32
00
prva vec - vycentrovat kotuc
ale ak to robia dva kotuce ... aj stary aj novy (a nehadzu), treba sa zamerat na naboj.. ci na stojane ide ok, ale pod zatazou ci nema "vakel"..
Zobraziť komentár 12.07.2024 - 04:48:53
00
Podobne sa správajú aj niektoré Meridy.
Nechcel som tomu veriť, ale zažil som na vlastnej koži.
Pozri sa do strmeňa za jazdy na ktorej strane ti šúcha kotúč, a potom nastav strmeň v stojane na opačnú stranu.
Je to babračka, ale niekedy sa podarí......

Koľko vážiš?
Zobraziť komentár 12.07.2024 - 08:24:25
00
Ahoj nie som nejaký ťažký si myslím mám okolo 80 kg v priemere ( od 85 do 75 závisí od ročného obdobia) krivý kotúč nebude pretože hneď ako sa vymenil za fungel nový začal šúchať. Skúsim sa ešte pohrať so strmenom. Cez víkend sa na to pozriem ak nič Pondelok pôjdem do ďalšieho servisu. Čo sa týka náboja bol kontrolovaný servisakkm ktorý robí od 94 roku a povedal že je všetko dokonale rovné že sa s tým ešte nestretol nech mu dám vedieť ak sa mi to podarí odstrániť že ho to strašne zaujíma.
Zobraziť komentár 12.07.2024 - 13:08:50
00
Kotúč môže byť trochu krivý aj nový.Už som sa stým stretol aj pri Shimano aj pri iných značkách.Skús sa pozrieť na strmeň z vrchu a zatoč kolesom,že či nie je trochu krivý a keď je skús vyrovnať z rovnačom kotúčov.
Zobraziť komentár 12.07.2024 - 17:54:12
00
Mne keď prišiel kotúč Sram Centerline X (nie som si celkom istý presným označením) 180 mm, tak bol úplne krivý. Nevedel som ho celkom vyrovnať, ale potom po prvej jazde, keď sa poriadne prehrial, už sa dal pekne vyrovnať.
XT Shimano Ice Tech freeza (RT MT800) bol rovný, ale po každom väčšom brzdení šúchal a cinkal, dokedy nevychladol.
Teraz mám Sram HS2, rovný, tichý aj po veľkom brzdení...len ta hmotnosť 🙄🤣
Zobraziť komentár 12.07.2024 - 18:39:03
00
inak to suchanie moze byt aj makkou zadnou stavbou..pri zatazi sa jednoducho koleso hybe zo strany na stranu (alebo teda loziska naboja ako som pisal vyssie)
Zobraziť komentár 13.07.2024 - 10:08:37
00
Toto čo napísal ddemo napadlo aj mne. Keď som začínal jazdiť viac dolu kopcom, na hliníkovom Giant Trance 2014, a trochu som sa v jazdení zlepšil, tak v každej jednej klopenke šúchal zadný kotúč o platničky.
Shadow091 síce si nepísal o zákrutách, ale možno aj toto môže byť príčina.
Zobraziť komentár 16.07.2024 - 11:50:20
00
#all takže dopadlo to veľmi vtipne až tretí servisák to opravil. Šúchanie teda rezonanciu spôsobila uvoľnená odrazka na kolesách. Osobne nie som nejaký srdciar jazdec MTB takže keď som kúpil bicykel ( z druhej ruky) a odrazky boli na kolese tak som to neriešil jedna sa uvoľnila a pri rýchlosti rezonovala na špajle. Ďakujem ale za vaše rady dal som vymeniť rovno už aj platničky a odvzdusniť brzdy
Zobraziť komentár 16.07.2024 - 12:21:31
00
keyboard_arrow_up