Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 21. 3. 2014 o 15:44
Novinka -12% Superior XR 6.5 GF bicykel, matte black stealth
1 749 €
-12%
MOC 2 099 €
Novinka Bianchi Oltre Comp Ultegra Di2 bicykel, metallic celeste/black
od 4 899 €
MOC 5 944 €
Pinarello PRINCE FX TiCR Ultegra Fulcrum Wind 400 disk bicykel, červená
6 999 €
MOC 7 099 €
Novinka -28% Pinarello Dogma X DuraAce Di2 bicykel, xolar sun
od 10 999 €
-28%
MOC 15 299 €
Novinka -18% Raymon Kirana Ultra bicykel, carmine red stealth
3 299 €
-18%
MOC 4 499 €
Výpredaj -10% BMC Teammachine SLR FIVE bicykel, arctic silver/black
3 799 €
-10%
MOC 4 499 €
-35% Bianchi Infinito CV Disc Rival eTap AXS bicykel, sivá, veľ. 57
3 899 €
-35%
MOC 5 999 €
Výpredaj -22% BMC Teammachine SLR SIX bicykel, neónová červená/čierna
2 099 €
-22%
MOC 2 999 €
Výpredaj -14% Giant TCR Advanced SL 0 Disc bicykel, raw carbon
8 299 €
-14%
MOC 11 399 €
Novinka -5% Giant Defy Advanced 1 bicykel, frost silver/cordovan
3 549 €
-5%
MOC 3 749 €
-18% Pinarello Dogma X Dura Ace Di2 GRT4540DB bicykel, xolar black
od 12 399 €
-18%
MOC 15 100 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
To samozrejme neospravedlnuje vodicov ked sa spravaju ako hovada, ale myslim si, ze tu su na vine obe strany. Ty to potom len ako individual asi schytas.
Za 4 roky od kedy som zacal jazdit aj gravel, sa mi este ani raz nestalo aby na mna niekto pustil ostrekovace. Mozno to bude tym, ze ked ide auto snazim sa ist nabok ako sa da, a co najmenej ho obmedzit a ked vidim cyklochodnik, idem nan a nie na cestu.
A k teme bohyn, 😂
https://www.instagram.com/reel/C85NurDOXZe/?igsh=MWN4NmNkdjZyZnFobg==
A hned na dalsom videjku poucuju soferov ze si maju drzat odstup 😂
Tym je asi povedane vsetko, idem ja, co tam po pravidlach, ale druhi ich dodrziavat musia.
Kazdopadne suhlasim s tebou, netreba sa nasilu tlacit do premavky ako som aj vyssie pisal v M. Karpatoch a po hradzi som si dobre pojazdil bez konfliktu s vodicmi .
vkotriktak si to zoberme, co je lepsie predbehnut 10 cyklistov za sebou co maju tak 10x2,5m na dlzku tj 25m alebo tak 12m dvojrad?
Kazdopadne suhlasim s tebou, netreba sa nasilu tlacit do premavky ako som aj vyssie pisal v M. Karpatoch a po hradzi som si dobre pojazdil bez konfliktu s vodicmi .
Ok, beriem, tak ale 3 rada co nataca “prelety” okolo asi ok nie je, alebo 3 a vedla seba argument asi bude “bola prazdna cesta”
https://www.instagram.com/reel/C5K2bqdKP2e/?igsh=cGtxajhxaXdraDF2
Nic proti bohyniam, len nemam rad, ked si vynucuje pravidla niekto, kto ich nedodrzuje ked sa mu to hodi. Nedodrzujes, ok, nepoucuj druhych.
To je ako ked ti pani co ma psa bez voditka a bez kosika zacne nadavat, ze ides bikom po chodniku a je to zakazane 😁.
Nepochopil si vôbec, čo píšem
Nemôžeme všetko chcieť hneď. A už vôbec nie zásadné zmeny, na ktoré sme neboli zvyknutí. Vždy boli a budú ľudia, ktorí nebudú rešpektovať zákony. Ja nepíšem o utópii. Slováci potrebujú na niektoré veci viac času, sami dobre viete, že vo veľa veciach v porovnaní so zahraničím zaostávame.
Nepochopil, ved preto sa pytam. A ano som natvrdly, preto to stale nechapem.
Ake zasadne zmeny? Ze nemam v aute jazdit ako idiot a mam mysliet aj na cyklistov a chodcov, to je ta zasadna zmena? A vice versa? Mne sa nezda, ze by o tom deti nevedeli. Vedia aj ze sa nema kradnut a ze drogy su zle. Ale zial ako vidime, nestaci to. Dam iny prakticky priklad https://index.sme.sk/c/23355328/aut-bez-pzp-su-statisice-sankcie-su-smiesne-co-sa-zmeni.html
Toto nie je vec zakladneho vzdelavania, ale cisto iba nefungujuceho systemu kontroly a sankcii.
Scarinko je to netolerantne a nerozumne. Podobne, ako ked sa v case spicky po ceste mota polievacie auto, auto co vysava krajnice, alebo ja na starom traktore, lebo som si povedal, ze na nom budem chodit do roboty. Ja som roky chodil na bajku do roboty, ale nikdy nie tak, aby som zbytocne nasieral ostatnych. Nie je to nikde napisane, bud v sebe tu ohladuplnost mas, alebo nemas a ides bez ohladu na inych. Piny tvrdi, ze sa to da naucit v skolach, ja s nou ciastocne suhlasim ale myslim, ze nie vsetkych a na takych potom treba mat aj ine sposoby vyuky
navyse na racianskej su 2+2 pruhy tj ta mozu uplne v pohode obiehat ale im je za tazko aj pohnut tym volantom aby sa preradili do laveho pruhu, polovica z nich este spi za volantom a druha cita instagram za jazdy. ale oni maju vacsie pravo byt na ceste ako niekto na bicykli? ak to niekto berie takto tak koniec debaty.
https://www.instagram.com/reel/C5K2bqdKP2e/?igsh=cGtxajhxaXdraDF2
Nic proti bohyniam, len nemam rad, ked si vynucuje pravidla niekto, kto ich nedodrzuje ked sa mu to hodi. Nedodrzujes, ok, nepoucuj druhych.
To je ako ked ti pani co ma psa bez voditka a bez kosika zacne nadavat, ze ides bikom po chodniku a je to zakazane 😁.
Na zaklade jedneho videa co vyzera ze je tocene na malo vyuzivanej ceste ideme kritizovat ?
Sa tu dozvedame veci, ze nervy a nevedomost paragrafov maju plechovkari a neziletkari.
Zaujimavy slovensky fenomen, hned z rana byt nasraty na kazdeho co sedi na ziletke.
K tomu penovemu, dokola omielanemu bimbasovi tolko, ze soferi seru na bezpecnu vzdialenost, a stalo sa nie raz ze obiehaniachtivy debilko sa vtesnal medzi mna a oproti iduce auto... 1,5m to nebolo vobec.
Ja som za, kludne 1,5m tyc zakoncena smirglom.
Aspon bude "vidno" (na dverach) ako je to s dodrziavanim vzdialenosti....
Inak, tych videi ako dlabu na pravidla je viac, len musis na tie videa pozerat ocami a nie bimbasom
Treba začať od seba. Sám seba vychovávať. Ak máš deti - vychovávať aj ich.
V BA a okoli je to podla mna naopak. V meste davas pozor na okraj cesty, zvlneny asfalt, bordel, nespravne osadene kanalizacne poklopy..a mimo mesta je to lepsie, ale neda sa povedat, ze to plati vseobecne.