Lokalizácia
Formulár sa odosiela

Škoda Horal MTB maratón

10. 8. 2024
5. kolo - Škoda Bike Open Tour
MTB maratón
Svit (Slovensko)

Propozície, Pozvánka, Reportáže, Výsledky
Osobne ten koreňový záver nemám rád. Hlavne, keď je mokro...
11.08.2024 - 23:09:32
01
Preteky MTB sa konaju za kazdych atmosferickych podmienok. Escie raz, Nic neuberajuc Horalovi je to technicky nenarocna trat, vratane useku na konci. Treba jazdit, skusat, mimo sezonu cvicit na posilke.
12.08.2024 - 00:23:44
06
Ten XC záver na Horalovi je už taká tradícia a treba s ňou počítať (i keď aj za mňa je to trochu diskutabilné, hlavne z pohľadu mixovania tratí) no tiež som si zanadával, keď ma pásky miesto do ciela poslali (v rozpore s online mapou) ešte do jednej slučky okolo cintorína :-) Takisto som už mal kvalitne nakúpené a len tak tak som zvládal stehnami tlmiť nárazy...

Lechu zjazdy síce neboli prísne vzaté technicky náročné, ale vytriasavé boli z môjho pohľadu mimoriadne. Na drahom downcountry(ish) fulle ti to tak prísť nemusí, ale na hliníkovom HTčku s vidlicou na konci servisného intervalu som dostal vo väčšine zjazdov naozaj kvalitne nažrať. A pritom najhorší z môjho pohľadu nebol ani tak záver, ale skôr zjazd z Panskej Hole do Liptovskej Tepličky.
12.08.2024 - 00:34:25
05
Nuž, asi som tym moim fullom odtrhnuty od reality ale ked som pred 15 timi rokmi absolvoval Horala vo forme etapaku na prave hlinikovom hardtaili s 26'' kolesami, stale si ho vspominam ako skor menej narocnu na techniku trat. Asi vspomienkovy optimizmus to bude ;)
12.08.2024 - 00:58:55
02
Ja som si ten zaver presiel den pred pretekmi. Preto som o objazde cintorina vedel. Inak by som asi vrcal chvilu. A este ta zaverecna odbocka pred kostolom na travu :). Tam som sa aj spytal organizatorov, ci im niekto nenadaval - a ze "nechci pocut". :) :)

Spominam na prvy rocnik, kde zaradili tuto vlozku. Strasne nadavky sli lesom vtedy. :).

Teraz o tom vieme, je to spestrenie na zaver - aj pre divakov. Jedine skoda, ze ta obchwdzka cintorina nebola v GPXe. Pre tych, co sa riadia nim, to bolo prekvapko.
12.08.2024 - 08:31:44
03
Lech, čítaj prosímťa poriadne. Okrem teba tu nikto nespomína technickú (ne)náročnosť trate, Gusto0 naznačoval akurát to, že trať bola "natriasavá." A s tým sa imho nedá nesúhlasiť, aj keď to samozrejme do značnej miery závisí aj od toho, na čom človek sedí. Ale zjazdy boli z môjho pohľadu výrazne "surovejšie" a "drsnejšie" než býva zvykom na iných pretekoch u nás.
12.08.2024 - 09:34:07
03
Zase je to MTB a nie gravel. Mne sa uz nase MTB maratony zacinaju podobat na gravel preteky. Preto som rad aj za technickejsie useky.
12.08.2024 - 09:46:20
03
Isiel som Horal dlhu trat prvy krat a nemal som sajnu na ktorom mieste budem minat chalanov co schadzaju z Kralovej dole.. a tu by bolo dobre keby chalani regulovcici povedali ze treba davat pozor a drzat sa vpravo alebo to vyznacit v tej spodnej neprehladnej zakrute ako chalani stali nejakou tabulou.. prave v nej som stretol v plnej rychlosti Jana Halika ktory ma tam vypipal... bolo to nebezpecne.. mrzi ma to.. celkovo maraton velmi pekny. Ten zaver okolo cintorina tam lomcovali takisto so mnou emocie.. ale uz je dobre :-) velka vdaka organizatorom ze sa im to podarilo aj s Kralovu Holu.

Naposledy upravil carlos dňa 12.08.2024 - 10:47:10, celkovo upravené 1 krát.

12.08.2024 - 10:34:51
02
Našla sa oska Kabol oska na FOX 34 , majitel nech sa ozve do správy a nahlási kde ju nechal aby sa nehlásili všetci kedže ide o nie lacnú záležitosť , auto si pametám no značku nemám odfotenú
12.08.2024 - 10:39:06
01
za mňa jeden s TOP maratónou asi aký som kedy išiel , krásne bolo vidieť rozdiely medzi dupačmi a skutočnými jazdcami kedže som v stúpaniach celkom strácal na tých super zjazdoch som si to povetšine docvakol , jediná chyba bola že som fakt rátal stým že to bude 1650 VM a do mňe nepochopitelného dvôvodu som dal do posledného stúpania všetko teda aspom som si myslel že všetko ale nasledovalo dalších 150 VM takže moja chyba , z vysledkom z tratou maximalne spokojný , no ten XC záver keď sme spomalili lebo luďia tlačili cez tie korene bajky sa dal čakať nie každý si to tam pustil , na HT čko spokojnosť
12.08.2024 - 10:44:04
02
arrow_leftcarlos napísal:
Isiel som Horal dlhu trat prvy krat a nemal som sajnu na ktorom mieste budem minat chalanov co schadzaju z Kralovej dole.. a tu by bolo dobre keby chalani regulovcici povedali ze treba davat pozor a drzat sa vpravo alebo to vyznacit v tej spodnej neprehladnej zakrute ako chalani stali nejakou tabulou.. prave v nej som stretol v plnej rychlosti Jana Halika ktory ma tam vypipal... bolo to nebezpecne.. mrzi ma to.. celkovo maraton velmi pekny. Ten zaver okolo cintorina tam lomcovali takisto so mnou emocie.. ale uz je dobre :-) velka vdaka organizatorom ze sa im to podarilo aj s Kralovu Holu.

pri tom zjazde je pravda, ze mohol tam byt pokyn pre amaterskych jazdcov, nech slapu hore len po pravej krajnici, ale z mojho pohladu to sem tam niekto prilis premotivovane zjazdoval, nakolko aj jazdci z prvych pozicii by si mali uvedomit ze hore kopcom idu aj amatersky pomalsi jazdzi (nakolko jasny pokyn drzat sa v pravo tam nemali prikazany) a nerobit zo seba kralov a povysovat sa vypipavanim nad nimi, tu sa ukaze ci je pretekar z TOP pozicie clovek alebo .... :)
12.08.2024 - 11:05:36
01
ak som dobre videl starsie reporty tak tam byval tusim vyznaceny koridor na vyslap v lavo? lenze to ta cesta bola este v schopnom stave a momentalne na jednom mieste znacne zarasta tak asi by to vyznacovat nemlo zmysel. neviem. kazdopadne ked som siel hore, vedel som ze pojdu borci dole tak som sa drzal pravej strany alebo siel aj cez jamy aby som nezavadzal. to iste som ocakaval ked budem v zjazde ja, no tu nastalo pravidlo vacsi pes je... a oproti mne uz sli cele grupeta, mne zostal rozbity kraj na zjazd. tiez som tam nemal dobre pocity a dufal ze sa nic nestane.

a sranda bola ked siel dole Tomas Visnovsky - tak som sa pratal na kraj a cakal ze pojdu dalsi. jedna zakruta - nic, druha zakruta nic, uz som jazdil aj stredom kde bol lepsi povrch a cakal kedy pojdu dalsi a stale nic :-D
12.08.2024 - 11:41:11
06
na Horalovi sme sa zúčastnili s naším expo stánkom a ako partneri podujatia. Bol to môj prvý Horal, XC nejazdím, no atmosféra bola skvelá a organizovanie areálu pri Kolibe mi prišlo na veľmi vysokej úrovni... Verím, že kde sa dalo, sme na servisných stanovištiach pomohli a že ionťáky a ďalšie naše produkty pomohli počas pretekov :) Ďakujem a hádam o rok znovu
12.08.2024 - 12:39:11
05
arrow_leftIndy9o napísal:
Našla sa oska Kabol oska na FOX 34 , majitel nech sa ozve do správy a nahlási kde ju nechal aby sa nehlásili všetci kedže ide o nie lacnú záležitosť , auto si pametám no značku nemám odfotenú

Daj to vediet hlavne organizatorom ak sa ozve majitel im. Nie vsetci sleduju forum. A vseobecne je lepsie nechat nalezy u organizatora a nebrat ich domov...
12.08.2024 - 13:02:33
01
Chalani nič v zlom, ale nechápem čo tu riešite nejaké koridory pod KH. Nie sme v anglicku. U nás sa jazdí vpravo, tak jazdím vpravo či hore alebo dole. Súhlasím, že to tam miestami zarastá, ale vedeli sme o sebe, že sú tam preteky. Tak na to myslím a prispôsobujem tomu jazdu. Ja som šľapal vo väčšej tlupe a v neprehľadných zákrutách sme sa pekne zoradili a mimo toho, ak nikto nešiel, tak tlupa. Navyše od predu sme si kričali ak niekto letel zhora...
12.08.2024 - 13:09:50
06
keyboard_arrow_up