Vlastním aj dioptrické slnečné aj dioptrické fotochromy, ale roky nosím ma bike len normálne číre dioptrie a nikdy nemusím žmúriť ale zase mám na helme dobrý šilt ? v podstate aj v civile mám na hlave nonstop šiltovku tak som asi zvyknutá. Civilné slnečné dioptrie majú tú nevýhodu, že keď v nich vojdem napr do obchodu tak na mňa kukaju ako na puka, že načo mám slnečné okuliare dnu ?? Ale včera večer by sa mi zišli, boli sme na pive a zvyk zapnúť si na biku svetlá naplno ešte v bufete a debatovať na rozlúčku je nejak v kurze, že pol terasy malo vypálené zreničky kým chlapci šliapli do pedálov ?
Jaaaj to su zas reci ludi co sa vozia v lese ?
Skus ist pol dna mimo lesa s cirymi sklami. Dakujem uz nie. Tento rok som sa chtiac nechtiac buchol po vacku a zainvestoval do dioptrickych fotochromov. Oakley okuliare s prizm sklami som kupil v Parndorfe a skla nechal vyrobit a poslat z UK z Extreme-Eyewear kde stali skoro polovicu toho co pytali za rovnake u nas. Jedine co je mi luto ze to nemozu byt take tie velke jednoliate skla ale 2 samostatne ale je to milionkrat lepsie ako jazdit v civilnych dioptriach.
Skus zjazdovat v lese s fottochromami, ked z plneho svetla vletis do rockgardenu , ktory je schovany v temnom lese , ja nemam problem cely den na slnku s obycajnymi priezracnymi, do slnka sa nezvyknem pozerat . Kde su treba tmave je ked je vsade sneh a plno slnka (alebo teda v pripade moc citlivych oci, alebot ak). Extreme-Eyewear je inak super.
Nemam s tym problem. Akoze nejazdim rockgardeny 😁 ale tak jasne par sekund to trva. Bral som Transitions Xtractive poslednu verziu, clear to brown koli vyssiemu kontrastu.
Trosku som bol sklamany lebo som cakalze budu ovela tmavsie na slnku ale tak co uz.
Skus zjazdovat v lese s fottochromami, ked z plneho svetla vletis do rockgardenu , ktory je schovany v temnom lese , ja nemam problem cely den na slnku s obycajnymi priezracnymi, do slnka sa nezvyknem pozerat . Kde su treba tmave je ked je vsade sneh a plno slnka (alebo teda v pripade moc citlivych oci, alebot ak). Extreme-Eyewear je inak super.
Tak ale oko sa tiez neprisposobi okamzite. Uz si za rockardenom, kym sa oko adaptuje. Mozes mat okuliare ake chces. A aj bez nich by si videl prd makovy.
Trosku si to pritiahol (alebo ja ) za vlasy, je uplne bezne, ze pri jazdeni po lesoch prejdes z luky kde je svetlo, do lesa, kedy s normalnymi okuliarmi vidis v pohode a nemas problem , s fotochromami mas problem a nemusis ist ani rychlo. Neni to teoria, je to vyskusane Oi, kazde fotochromy zeru aspon tak 10%
Tak ale oko sa tiez neprisposobi okamzite. Uz si za rockardenom, kym sa oko adaptuje. Mozes mat okuliare ake chces. A aj bez nich by si videl prd makovy.
Oko nie je <|>, oko vidí ?
Až tak to netreba dramatizovat. Treba skôr cvičiť oči, aby boli schopné rýchlo sa prispôsobiť. Sám to vnímam, že už sa mi oko tak rýchlo neprisposobuje ako pred 10 rokmi, najmä keď cumim do monitora a chcem sa následne pozrieť do väčšej diaľky. Prechod svetlo-tma až tak zlý nie je.
No nie som prave najrychlejsi na hradzi, ale okolo 30km/h zvyknem jazdit. Mam ale cyklisticke cire okuliare z Dekaca, nie civilne...vcera mi zachranili zrak, kedze som citil, ze hmyzu bolo dost. Prakticky jazdim s nimi len kvoli tomu. Ked by som nemusel (kvoli hmyzu ci prachu), tak okuliare nenosim vobec.
tiez jazdim s tymi cirymi z Dekaca (ked tu niekto pisal, ze nepozna/nevidel nikoho s nefarebnymi...), ked je trochu viac slnka tak slabsie svetlejsie lowcost fotochromy, pri fakt silnom slnku tmavsie slnecne, v zime a hmle zlte - hned je svet krajsi
vsetko cesta, ziadne rockgardeny ani húštiny
zrovna vcera (uz predvčerom) som okuliare nechal v aute a cestu cca 2*8 km som trpol, nech nieco neschytam.
nakoniec sa podarilo nejakému hmyzu iba do ucha
Dlho som jazdil len s civilnymi ale fukanie do oci a to slnko je fakt hnus. Ale tak na endure ked ides po hradzi 15-20 tak to nie je az tak citit ?
Keď už si vymýšľaš blbosti a prezentuješ ich tu ako keby si šiel so mnou tak po prvé, keď už sme pri terminológii tak enduro bicykel ani nevlastním, a po druhé aký je rozdiel v slnku či idem po hrádzi na cesťáku alebo na HTčku a 10/20 alebo 30 km/h? Slnko svieti rovnako, opakujem tretíkrát, ide o slnko, nie hmyz a vietor a prach... Hmyz mi cez číre dioptrie nevletí rovnako ako cez fotochromaticke ale neviem aké iné, ani mi nefúka do oka.
Ake blbosti. Ved ty to tu prezentujes akoze slnecne okuliare su vlastne zbytocne a da sa jazdit uplne v pohode bez nich. Ano da, ale ako. Ako pisem. Jazdieval som bez nich lebo mam dioptricke civilne a na ne neviem nic dat a slnecne dioptricke som doteraz nemal. Ale to zmurenie neustale proste vadi. A uz si fskt nepamatam co mas za bike ale tak podla toho co jazdis to nie je cestak kde ked ides 30+ tak ti vedia oci slusne slzit ak ti do nich fuka. Ak idem len tak na mtb volne tak sa to samozrejme nedeje.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Skus ist pol dna mimo lesa s cirymi sklami. Dakujem uz nie. Tento rok som sa chtiac nechtiac buchol po vacku a zainvestoval do dioptrickych fotochromov. Oakley okuliare s prizm sklami som kupil v Parndorfe a skla nechal vyrobit a poslat z UK z Extreme-Eyewear kde stali skoro polovicu toho co pytali za rovnake u nas. Jedine co je mi luto ze to nemozu byt take tie velke jednoliate skla ale 2 samostatne ale je to milionkrat lepsie ako jazdit v civilnych dioptriach.
Trosku som bol sklamany lebo som cakalze budu ovela tmavsie na slnku ale tak co uz.
Oko nie je <|>, oko vidí ?
Až tak to netreba dramatizovat. Treba skôr cvičiť oči, aby boli schopné rýchlo sa prispôsobiť. Sám to vnímam, že už sa mi oko tak rýchlo neprisposobuje ako pred 10 rokmi, najmä keď cumim do monitora a chcem sa následne pozrieť do väčšej diaľky. Prechod svetlo-tma až tak zlý nie je.
ale o komforte sa asi nedá hovoriť
vsetko cesta, ziadne rockgardeny ani húštiny
zrovna vcera (uz predvčerom) som okuliare nechal v aute a cestu cca 2*8 km som trpol, nech nieco neschytam.
nakoniec sa podarilo nejakému hmyzu iba do ucha
Keď už si vymýšľaš blbosti a prezentuješ ich tu ako keby si šiel so mnou tak po prvé, keď už sme pri terminológii tak enduro bicykel ani nevlastním, a po druhé aký je rozdiel v slnku či idem po hrádzi na cesťáku alebo na HTčku a 10/20 alebo 30 km/h? Slnko svieti rovnako, opakujem tretíkrát, ide o slnko, nie hmyz a vietor a prach... Hmyz mi cez číre dioptrie nevletí rovnako ako cez fotochromaticke ale neviem aké iné, ani mi nefúka do oka.