Asi pred mesiacom sa stal môj Specialized Turbo levo FSR carbon 2018 nepojazdným. Po prehliadke a diagnostike v autorizovanom servise som sa dozvedel, že došlo k poškodeniu a pretrhnutiu remeňa v motore. Prekvapenie prišlo, keď som sa dozvedel, ze oprava spočíva vo výmene celého motora a že tento konkrétny autorizovaný servis poskytuje výmenu motora za nový ako jedinú alternatívu, nakoľko nemá od výrobcu povolenie otvárať a zasahovať do motora. To znamená, že mi nemôžu opraviť motor výmenou remeňa, čo by ma stálo niečo okolo 200,- EUR, ale budem musieť už aj tak z veľmi asketického rozpočtu "vysoliť" 1100,- EUR.
Na internete som sa načítal o probléme s pohonom Brose skutočne veľa a vďaka tomu, že mali údajne závadu z výroby, je tých defektných motorov a ich opráv veľmi veľa a teda aj veľké množstvo informácií aj o iných možnostiach opravy, že výmena starého motora za nový nie je vôbec jedinou možnou alternatívou a že motor sa dá opraviť aj otvorením motora a výmenou remeňa. Preto sa na vás obraciam s otázkou, či niekto riešil takúto závadu motora len výmenou remeňa, či niekto pripadne nevie o nejakom servise, ktorý nemá "zákaz" a bol by ochotný mi ten remeň vymeniť, aby som nemusel kupovať nový motor. Jedná sa teda konkrétne o výmenu remeňa v motore Brose 1.3 na Specialized Turbo levo FSR carbon 6fattie 2018.

Ďakujem za reakcie.
20.08.2024 - 21:12:58
00
Skús https://ebikemotorstudio.cz/ bral som od neho len malú prkotinu za 5€ aj s poštou, ale prístup veľmi fajn, ochotný chlapík
21.08.2024 - 08:05:52
02
keyboard_arrow_up