Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Je to normalne syte. Ovocne. Sladke. Ziadna funky pi$ovina :))) je to anaerobka ale netrci to z toho.
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 19:36:34
01
arrow_leftpeterg napísal:
Michal, bude dobrá aj espresso, teda skôr ristretto?

Mne to sedi ked je 19.5gr in a 54g out. To uplne ze ristreto neni :) 28s
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 19:37:57
00
Za mňa je 19.5g in OK, out je too much :) , tak uvidíme, objednal som na skúšku.
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 20:22:50
01
Tak tak 54 gr už je čajíček
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 20:26:13
00
Svetle roasty sa vyrazne tazsie extrahuju ako tmavsie. Preto pri tmavsich je ok pomer 1:2 ale pri svetlych je 1:3 1:4 bezne. Stretol som sa aj s 1:6. Ak idete pri svetlych na 1:2 tak je podextrahovanie celkom caste (napr slana chut, ostra neprijemna acidita…) ved skus. Ak ti to bude viac chutit 1:2 tak nemas co riesit.
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 20:29:06
10
Takze nejaký ten bazál a nejaké raritky …

Prílohy:

IMG_7496.png
IMG_7496.png 67.43 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 26.08.2024 - 20:34:29
00
arrow_leftdeadliner napísal:
Svetle roasty sa vyrazne tazsie extrahuju ako tmavsie. Preto pri tmavsich je ok pomer 1:2 ale pri svetlych je 1:3 1:4 bezne. Stretol som sa aj s 1:6. Ak idete pri svetlych na 1:2 tak je podextrahovanie celkom caste (napr slana chut, ostra neprijemna acidita…) ved skus. Ak ti to bude viac chutit 1:2 tak nemas co riesit.

Ja som extrémista, double ristretto 1 : 1.5 ;) . Náročné aj na mletie a kamene, asi najlepšie sú klasické HU, hoci všade na svetlé roasty sa dočítaš, že MP resp. LSv3 :) . Dlhšia PI (aktuálne 10s) + extrakcia 28 - 30s (preto som na inom fóre zastával názor na rozdiel od Teba, že PI sa do času extrakcie nepočíta, najmä aj niekto chce 25s :D ). Skúšal som aj 1 : 2 či viac, ale príšlo mi to riedke.
Objednal som praženie na Espresso (asi bude tmavšie, ako na filter), tak uvidíme.
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 20:35:46
02
Je ine. Ale len veeelmi malo tmavsie. (Prazenie). No daj tomu sancu. Otvoria sa ine vone a chute. Napr pri pastore s mensimi pomermi to bolo ako ze fajn. Pri vacsom zrazu ovela ovela vyraznejsia vona. Pribudlo ovocie a sladkost. To ze mouthfeel (hustota) neni az taka na to sa vykasli :)))
Kerinci je vyrazne ovocna. Nemyslim tym kysla. Myslim rozne druhy ovocia. Ale treba aby sa stihla vyextrahovat a na to ma vplyv dlzka extrakcie ale aj mnoztvo pretecenej vody. Cize ak ti pretecie za 30s 35ml tak sa vyextrahuje ovela menej veci ako ked ti za ten cas pretecie 55ml. Ale pozor. Samozrejme to neni o tom ze si vyladis svoj 1:1.5 a potom to ides porovnat s 1:3 tak ze to len nechas tiect dlhsie. To samozrejme nie. Ten vacsi pomer musis rovnako ladit aby si mal aciditu oblu a v dochuti aby orevladalo ovocie bez prilisnej horkosti. Asi ti je to jasne ale pisem to aj pre dalsich co to mozu citat. Mne na mojich strojoch velmi casto vychadza optimalne 28s extrakcia (od zapnutia). Preinfuziu nepouzivam.
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 20:51:51
03
Bingo ! Nepoužívaš preinfuziu … a presne na to to je . Kvoli týmto “ citlivým “ kavam som priplácal 1,5K€ za Idro-Matíc na hlave v mojom Speedsterovi. A to ma ešte z výroby v štandarde menšiu preinfuziu komoru 32ml na extra mäkkú preifuziu .
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 22:46:32
00
Hahaha :)
Len mi to s preinfuziou chutilo horsie ako bez. Thats all :D
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 23:53:04
00
A práve o tom to je, že niekto to má rád s predohrou a niekto bez.😂
Zobraziť komentár 27.08.2024 - 17:03:26
02
Nova hracka doma. Skusal som a funguje to dobre aj s tym mojim mlyncekom z ali za 60 eur. Vie to mletu kavu a aj nespresso kapsule ako backup keby som nemal po ruke mlyncek.
Mam k tomu aj ten novy upgrade ktory zvlada 16-18g na shot.
https://outin.com/products/nano-portable-espresso-machine-basket-pro

Prílohy:

IMG_20240902_200945.jpg
IMG_20240902_200945.jpg 131.39 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 02.09.2024 - 20:20:07
04
Kafatek Factory Tour
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 06.09.2024 - 12:54:44
11
Zaujímavé video. A zaujímalo by ma, akej národnosti je Denis, lebo jeho angličtina neznela vôbec americky, ale cudzinecky.
Zobraziť komentár 06.09.2024 - 23:52:48
00
Tuto je s nim aj celkom zaujimavy rozhovor. Je srb, emigroval pocas vojny.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 07.09.2024 - 00:37:21
13

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up