VW keď zatvorí závod v BA potom sa uvidí akú máme silnú ekonomiku. US Steel otázka času kedy padne na hubu. Naša ekonomika je časovaná bomba automobilky a nič len pásová výroba. Vivat Slovakia
pre mna ako maleho podnikatela to znamená
- zvýšené náklady na tovar- ktorý mi zdražie vo velkoskladoch
-zvýšené poplatky za vozidla
-zvýšené platby za dialničné
- daň az platby faktúr- cca 40-70ks/mesiac
-poplatky za vkad tržieb na učty
- zvýšené náklady na stravne listky zamestnancom
- - zvýši sa samozrejme opatreniami aj najom priestorov... ako pri každej Smerackej zmene
takže čo sa stane , všetok tovar aj praca pojde hore..
VW keď zatvorí závod v BA potom sa uvidí akú máme silnú ekonomiku.
ja som to zazil v 2009 ked medzinarodna firma zatvorila a premigrovala do lacnejsich krajin...
staci ze zas sa ekonomicke prostredie zmeni v dusno (ideme tam), a pri najmensom naznaku krizy vsetky firmy pojdu do p.če.
tazke casy sa daju preexistovat ked mas mzdu, ale ked nezamestnanych zacne kvoli krize pribudat...
moj najhorsi odhad ze toto sa zmeni na geriatri-mafianistan, darmo sa starci budu divit ze kam mladez utiekla.
Ta transakcna dan/dan z finančných transakcii pre firmy a podnikatelov je tiež 'skvely' napad...:
0,35 percenta za bankovú transakciu, maximálne 30 eur za transakciu.
0,7 percenta za výber hotovosti z banky alebo bankomatu
dve eurá ako ročný poplatok za využitie platobnej karty.
prečo? PREČO?
ak by nieco podobne bolo v uctovnictve, nadávali by sme tomu kreatívne účtovníctvo (a štát by to snad aj postihoval) - takto je to kreativita štátu (jeho vedenia) v zdierani obyvateľov, nepriamo cez firmy/podnikatelov
Kalimu uz chyba doba kešu a oieby ktore prinasala
hlavne som zvedavy na tie podnikatelske uvery zo splacania ktorych sa este bude platit dodatocna dan... to musel vymysliet fakt velky mozog taku kktinu
Ináč toto je fakt už len demonštrácia toho, že si urobia čo len chcú,
do rozpočtu to prinesie menej ako bežná smerácka provízia pri tendroch copyrightscontent.fksc1-1.fna.fbcdn.net scontent.fksc1-1.fna.fbcdn.net
Ja musim ale priznat, ze som cakal vacsi hard core, vzhladom na aktualnu situaciu krajiny na financnych trhoch. Navrhovane zmeny su skor kozmeticke a prinesu akurat prd do Stromovky. Statna kasa potrebuje vyrazne viac konsolidacie.
Oni su absolutne neschopni aj narod podojit...
No ja ocakavam onedlho dalsie divadlo, ako bolo to okolo Simecku a potom pridu s niecim dalsim.
Edit: vlastne uz viem co pride. Vlastne nepride -nepridu peniazky z EU skrz skvelu novelu TZ. Uz len najst nejaku obet, ktorou to prekryt a urobit cirkus.
Ta transakcna dan je obdoba niecoho, co ludia platia dobrovolne uz dlhsiu dobu pri platbach kartou. Tam su poplatky na urovni jednotiek percent. Prejavili sa v cenach tovarov a sluzieb, len si to ludia neuvedomuju.
Stat to videl a chce sa prizivit. Zatial dan dal len na pravnicke osoby. Neskor sa posunie aj na fyzicke - ked bude treba dalsie peniaze a nebude pred volbami.
Tak ak sa poplatky za platby kartou prejavili v cenách, tak to ľudia neplatia dobrovoľne, nie?
Navyše, za kartové poplatky dostávaš nejakú pridanú hodnotu - pohodlie, bezpečnosť a pod. Za hentie Ficove poplatky za prevod žiadnu pridanú hodnotu nedostávaš, len sanuješ neschopnosti a zlyhania verejnej správy.
ten poplatok za kartu sluzi na prevadzku systemu. S tym sa viem zmierit, pretoze viem, co za to dostanem - funkcny system. Ale co dostanem za transakcnu dan? Nic. Proste len vytiahnut peniaze od ludi.
Dobrý pocit, že si prispel dôchodcom na vlaky zadarmo, 13.dôchodok, policajtom na vlaky zadarmo, Ficovi a Žilinkovi na doživotnú rentu a tak dalej a tak dalej.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Ja to neobhajujem. Len konstatujem.
Ale podla mna sme hlupi ked tak masivne paltime kartami. Su to zhruba 1.5-3 % z transakcie. To je ako terajsie zvysenie DPH.
Keby sme platili hotovostou, kde to ide a pri paltbach cez internet platili platobnymi branami vlastnej banky (mali by byt lacnejsie), tak by sme mali ceny o to nizsie. Narabanie s hotovostou take drahe nie je.
Kedysi som na to upozornoval ludi, ale vacsinou som dostal odpoved, ze je to pohodlnejsie a ze tak platia aj ini. Tam som zistil, ze ludia chcu ist s davom a naklady ich netrapia. Uz som to vzdal.
Ludia kupuju tovary tam, kde su najlacnejsie. Ide im o kazdy cent, ale 3% ich netankuju. A pritom sa im da vyhnut. Keby sa vacsinou platilo hotovostou, predajcovi klesnu naklady a dokaze predavat lacnejsie - aby sa presadil v konkurencii.
Pre mňa je hotovosť nutné zlo. Držať nejaké špinavé papieriky a smradľavé mince v nejakej peňaženke a počítať pri pokladni či mi dobre vydali sú veci od ktorých som si veľmi rýchlo a veľmi dávno odvykol. Pri platbe kartou je to pohodlné, rýchle a mám cez ib väčší prehľad kde som míňal. Tiež otázka primitívnej krádeže je vymazaná, keďže žiadnu hotovosť nedržím.
Takže nazývať hlupákmi ľudí ktorí využívajú moderné technológie, za ktoré logicky treba nejaké drobné platiť nie je korektné.
Tak asi im stoji to ze je to pohodlnejsie za tie 1,5-3%. Neplatia tak pretoze musia, narozdiel od dane, ale pretoze je to pohodlnejsie. Chodit pesi po vodu do potoka by ta vyslo tiez lacnejsie, ale vodovod je pohodlnejsi aj ked drahsi ze?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
- zvýšené náklady na tovar- ktorý mi zdražie vo velkoskladoch
-zvýšené poplatky za vozidla
-zvýšené platby za dialničné
- daň az platby faktúr- cca 40-70ks/mesiac
-poplatky za vkad tržieb na učty
- zvýšené náklady na stravne listky zamestnancom
- - zvýši sa samozrejme opatreniami aj najom priestorov... ako pri každej Smerackej zmene
takže čo sa stane , všetok tovar aj praca pojde hore..
-
ja som to zazil v 2009 ked medzinarodna firma zatvorila a premigrovala do lacnejsich krajin...
staci ze zas sa ekonomicke prostredie zmeni v dusno (ideme tam), a pri najmensom naznaku krizy vsetky firmy pojdu do p.če.
tazke casy sa daju preexistovat ked mas mzdu, ale ked nezamestnanych zacne kvoli krize pribudat...
moj najhorsi odhad ze toto sa zmeni na geriatri-mafianistan, darmo sa starci budu divit ze kam mladez utiekla.
https://www.facebook.com/reel/2191898304543814
0,35 percenta za bankovú transakciu, maximálne 30 eur za transakciu.
0,7 percenta za výber hotovosti z banky alebo bankomatu
dve eurá ako ročný poplatok za využitie platobnej karty.
prečo? PREČO?
ak by nieco podobne bolo v uctovnictve, nadávali by sme tomu kreatívne účtovníctvo (a štát by to snad aj postihoval) - takto je to kreativita štátu (jeho vedenia) v zdierani obyvateľov, nepriamo cez firmy/podnikatelov
Kalimu uz chyba doba kešu a oieby ktore prinasala
hlavne som zvedavy na tie podnikatelske uvery zo splacania ktorych sa este bude platit dodatocna dan... to musel vymysliet fakt velky mozog taku kktinu
do rozpočtu to prinesie menej ako bežná smerácka provízia pri tendroch
Oni su absolutne neschopni aj narod podojit...
A teda vacsieho hardcore sa ešte asi dočkáme, niekedy nabuduce...Bodaj by som nemal pravdu.
Edit: vlastne uz viem co pride. Vlastne nepride -nepridu peniazky z EU skrz skvelu novelu TZ. Uz len najst nejaku obet, ktorou to prekryt a urobit cirkus.
Stat to videl a chce sa prizivit. Zatial dan dal len na pravnicke osoby. Neskor sa posunie aj na fyzicke - ked bude treba dalsie peniaze a nebude pred volbami.
Daň z dividend sa zníži z 10 na 7 percent.
Takze ked mas prijem z dividend, tak ti dan poklesne.
Navyše, za kartové poplatky dostávaš nejakú pridanú hodnotu - pohodlie, bezpečnosť a pod. Za hentie Ficove poplatky za prevod žiadnu pridanú hodnotu nedostávaš, len sanuješ neschopnosti a zlyhania verejnej správy.
Ale podla mna sme hlupi ked tak masivne paltime kartami. Su to zhruba 1.5-3 % z transakcie. To je ako terajsie zvysenie DPH.
Keby sme platili hotovostou, kde to ide a pri paltbach cez internet platili platobnymi branami vlastnej banky (mali by byt lacnejsie), tak by sme mali ceny o to nizsie. Narabanie s hotovostou take drahe nie je.
Kedysi som na to upozornoval ludi, ale vacsinou som dostal odpoved, ze je to pohodlnejsie a ze tak platia aj ini. Tam som zistil, ze ludia chcu ist s davom a naklady ich netrapia. Uz som to vzdal.
Ludia kupuju tovary tam, kde su najlacnejsie. Ide im o kazdy cent, ale 3% ich netankuju. A pritom sa im da vyhnut. Keby sa vacsinou platilo hotovostou, predajcovi klesnu naklady a dokaze predavat lacnejsie - aby sa presadil v konkurencii.
Takže nazývať hlupákmi ľudí ktorí využívajú moderné technológie, za ktoré logicky treba nejaké drobné platiť nie je korektné.